Huawei P11: Το πρώτο που θα ανταγωνιστεί την TrueDepth κάμερα του iPhone X;

Εδώ και μερικές ημέρες ακούμε πολλά σχετικά με την επερχόμενη ναυαρχίδα της Huawei, το P11. Ο Κινέζος κατασκευαστής θέλει να εξοπλίσει την κορυφαία του πρόταση με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Μια εξ’αυτών ενδέχεται να είναι η τριπλή κύρια κάμερα των 40 Megapixel με την συνοδεία selfie φακού 24MP.

Πριν από λίγες ημέρες, κατά την παρουσίαση του V10 (που στην Ευρώπη είναι γνωστό ως View 10), η Honor, το θυγατρικό brand της Huawei, ανακοίνωσε επίσης ένα module που είναι σε θέση να διαβάσει το πρόσωπο του χρήστη και να λειτουργήσει ως βιομετρικό μέσο ασφαλείας. Πρόκειται για μια τεχνολογία παρόμοια της TrueDepth του iPhone X που κατά συνέπεια οδηγεί στην ύπαρξη του Face ID. Η Honor δεν είχε γνωστοποιήσει ποια ακριβώς συσκευή θα ενσωμάτωνε πρώτη το συγκεκριμένο module, το οποίο παρουσιάστηκε ως εξωτερικό εξάρτημα σε ειδικά διαμορφωμένα Huawei P10 μοντέλα, όπως φαίνεται στο βίντεο παραπάνω.

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την Huawei (και κατά συνέπεια ούτε από την Honor), αλλά σύμφωνα με τον ιταλικό τεχνολογικό ιστότοπο notebookitalia.it, ο Κινέζος κολοσσός θα ενσωματώσει την “Point Cloud Depth Camera”, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, στο επερχόμενο P11. Τις πληροφορίες σύλλεξε από το “Max Your View” event της Huawei στο Λονδίνο, εξού και το βίντεο στην αρχή του άρθρου. Είναι πολύ πιθανό ο νέος εκπρόσωπος της high-end σειράς “P” να εξοπλίζει εμπρόσθια κάμερα αναγνώρισης προσώπου, η οποία θα μπορούσε να χωρέσει στο πάνω μέρος της οθόνης ως εγκοπή (notch).

Φυσικά, η Point Cloud Depth Camera θα έχει περισσότερες λειτουργίες πέραν της βιομετρικής μεθόδου ασφαλείας. Άλλωστε, η Honor έχει ήδη ανακοινώσει μια σειρά από Animojis τα οποία είναι “καλύτερα” εκείνων της Apple. Επιπρόσθετα, με την ενσωμάτωση του αισθητήρα στο P11, θα διαψευστούν οι φήμες που ήθελαν τους κατασκευαστές Android συσκευών “πολύ πίσω” από την υλοποίηση ενός εξαρτήματος παρόμοιου της TrueDepth. Η Huawei ενδέχεται να αιφνιδιάσει τους ανταγωνιστές της και να κυκλοφορήσει μόλις το δεύτερο smartphone με προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Το P11 θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, οπότε αναμένουμε με ανυπομονησία για την επισημοποίηση του.

Πηγή

Σχόλια

  • Κωστα βαλε αρθρο για τα ελληνικα Galaxy J5 2016 που απο σημερα δεχονται αναβαθμιση 7.1 Nougat! :)

  • Καλύτερα να σταματήσει αυτη η ανοησία με την υπέρυθρη ακτινοβολία που ειναι επιβλαβής για τα μάτια και μπορει να προκαλέσει ακόμα και καταράκτη σε μακροχρόνια χρήση πέρα απο το κάψιμο στον κερατοειδή και αμφιβληστροειδή χιτώνα. Ήδη υπάρχουν αναφορές για πρήξιμο και πόνο στα μάτια σε χρήστες του iPhone X. Φανταστείτε τι εχει να γίνει μετα απο 2 χρόνια! Δεν ειναι καθολου καινοτομία να παίζεις με την υγεία των άλλων.

    Μακαρι η Vivo να βγαλει πρωτη την αναγνωριση αποτυπωμάτων πανω στην οθονη και αφήστε τη Huawei να αντιγραφει την Apple.

  • Άντε να μπω στο τριπάκι ότι οι Αμερικάνοι είναι λίγο "αργοί" και οι FCC / FDA κοιμούνται, η Ευρώπη (ή η Κίνα ή η Ιαπωνία - ότι βολεύει τον καθένα - ) δηλαδή κοιμάται και αυτή και άφησε να κυκλοφορήσει κάτι επιβλαβές για τους καταναλωτές - πολίτες? Άφησε και παλαιότερα το Kinect...

    Όσο για τα μάτια, πολλοί συγκλίνουν στις OLED για το refresh rate τους και το PWM.

  • @Gvirginia Δυστυχώς αυτά φαίνονται στη πορεία και όχι αμέσως. Εγώ απλά έχω τις ανησυχίες μου και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά θα περάσουν χρόνια για να μάθουμε την αλήθεια.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.