Huawei P30 Pro: Καταγράφει κατώτερης ποιότητας βίντεο από τον προκάτοχο του;

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Καταγράφει κατώτερης ποιότητας βίντεο από τον προκάτοχο του;

Είναι ήδη γνωστό ότι το Huawei P30 Pro συγκέντρωσε 112 πόντους στο DxOMark και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των smartphone με την καλύτερη κάμερα. Επίσης, είναι γνωστό ότι η Samsung ζήλεψε και σύγκρινε τη βαθμολογία του Galaxy S10+ με αυτή του Huawei P30 Pro. Ωστόσο, αυτό που αρκετοί δεν έχουν παρατηρήσει είναι το γεγονός ότι η νέα ναυαρχίδα της Huawei συγκέντρωσε λιγότερους πόντους βαθμολογίας στην ποιότητα βίντεο, από ότι ο προκάτοχο της, το Huawei P20 Pro.

Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Handset Business στη Huawei Consumer Business Group, Bruce Lee, μίλησε σχετικά με τη βαθμολογία βίντεο που αποκάμισε το Huawei P30 Pro. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος βαθμολογίας βίντεο του DxOMark για όλες τις συσκευές είναι ο ίδιος. Η ιστοσελίδα θεωρεί ότι το 4K mode θα βελτιώσει σημαντικά την ανάλυση, αλλά η Huawei δεν έχει τη 4Κ ανάλυση ως προεπιλεγμένη, διότι θεωρεί ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τους χρήστες.

Ο Lee τόνισε ότι η ανάλυση 1080P στα 30fps είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση διότι είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι περισσότεροι χρήστες. Επίσης, πρόσθεσε ότι τη Huawei δεν την ενδιαφέρει να κάνει την ανάλυση 4K ως προεπιλεγμένη διότι δεν στοχεύει να κατακτήσει την κορυφή του DxOMark, αλλά να προσφέρει στον καταναλωτή αυτό που χρειάζεται.

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Καταγράφει κατώτερης ποιότητας βίντεο από τον προκάτοχο του;

Παρ’ όλα αυτά, το DxOMark στο review του για την ποιότητα βίντεο του Huawei P30 Pro αναφέρει ότι η συσκευή συγκέντρωσε ένα καλό σκορ, χαρακτηρίζοντας το smartphone ως μία εξαιρετική επιλογή αν μας ενδιαφέρουν οι κάμερες.

Γενικότερα, το σκορ των 97 πόντων προήλθε από τις εξής υποκατηγορίες: έκθεση 85, χρώμα 86, αυτόματη εστίαση 98, μοτίβο 58, θόρυβος 77, σταθεροποίηση 94.

Το DxOMark στο review του λέει ότι η κάμερα του Huawei P30 Pro πετυχαίνει καλή έκθεση όταν τραβάμε βίντεο και αποδίδει καλή έκθεση ακόμη και σε σκηνές με χαμηλό φωτισμό. Στα αρνητικά, αναφέρει ότι ότι υπάρχει αστάθεια στη χαρτογράφησης τόνων στα περισσότερα βίντεο, με τη φωτεινότητα ορισμένων περιοχών της εικόνας να αλλάζει χωρίς προφανή λόγο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat Enûma elis

τα χω γραψει πολλες φορες οτι τα huawei, ηδη απο το mate 10pro που έκανε το άλμα στη φωτογραφία, είναι σαπακια στο βίντεο.

εχω εξηγήσει το λόγο….

Τακης

Ta review ετσι και αλλιως στο youtube θα πεισει τον καθενα. Χανει παντα στην σταθεροτητα και στην εστιαση και το μικροφωνο πολυ θορυβο

Nickolas

Δε ξέρω τι λέει το DXO, αλλά από αυτά που έχουν ανεβάσει στο YouTube τα βίντεο φαίνονται εξαιρετικά. Το μόνο που ίσως του λείπει είναι 4K 60fps, αλλά η σταθεροποίηση απ’ότι λένε στο 4Κ 30fps είναι από τις καλύτερες, νυχτερινά βίντεο επίσης από τα καλύτερα, συν το πολύ μεγάλο ζουμ.
Όπως και να χει μόνο αν το πάρει κάποιος θα καταλάβει αν του κάνει ή όχι, κατα τα άλλα οι διαφορές στις ναυαρχίδες είναι πια μικρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.