Huawei P30 Pro: Teardown δείχνει πόσο εύκολα αντικαθίσταται ο in-display fingerprint scanner [βίντεο]

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Huawei P30 Pro έχει συγκεντρωμένη αρκετή τεχνολογία σε σχετικά μικρές διαστάσεις. Οπότε, καλύτερος τρόπος για να θαυμάσουμε αυτή την τεχνολογία είναι να ανοίξουμε τη συσκευή και να την κάνουμε κομμάτια. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο JerryRigEverything και έκανε το παραπάνω teardown βίντεο για το Huawei P30 Pro.

O JerryRigEverything ξεκινά το teardown χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι θερμού αέρα για να μαλακώσει την κόλλα στο πίσω γυαλί. Όπως αποδεικνύει και το βίντεο, το πίσω μέρος του Huawei P30 Pro βγαίνει εύκολα, αφού δεν υπάρχουν ribbon cables τα οποία είναι συνδεδεμένα με το γυαλί της συσκευής. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι το πηνίο της ασύρματης φόρτισης, η κεντρική πλακέτα, η μικρότερη βοηθητική daughterboard, μαζί με την μονάδα καμερών.

Μετά την αφαίρεση αρκετών βιδών, ο JerryRigEverything απομάκρυνε το hardware της ασύρματης φόρτισης και συνέχισε με την αφαίρεση της μπαταρίας, η οποία είναι κολλημένη πίσω από την οθόνη της συσκευής. Κάτι που προφανώς αποδεικνύει ότι η αποσυναρμολόγηση του Huawei P30 Pro απαιτεί τεράστια προσοχή.

Στη συνέχεια, ο JerryRigEverything βγάζει την daughterboard η οποία φιλοξενεί τη θύρα SIM/Nano Memory, το μικρόφωνο, τη USB type-C και τον in-display fingerprint scanner. Σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο βίντεο, ο αισθητήρας μπορεί να αντικατασταθεί σχετικά εύκολα, αρκεί να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το πίσω γυαλί χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Βέβαια, υπάρχει και ένα ακόμη άσχημο σενάριο. Μπορεί εμείς να είμαστε αυθεντία στην αποσυναρμολόγηση, αλλά όταν αντικαθιστούμε το Touch ID σε προηγούμενων γενεών iPhone αυτός σταματά να λειτουργεί, κι αυτό συμβαίνει διότι το Touch ID είναι hard coded στον επεξεργαστή του κινητού, οπότε η αντικατάσταση μπορεί να γίνει μόνο από εξουσιοδοτημένο service της Apple. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν κάτι αντίστοιχο θα συμβεί σε περίπτωση αντικατάστασης του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Huawei P30 Pro.

Μετά την αφαίρεση της mainboard και της μονάδας των καμερών, ο JerryRigEverything προχωρά στην περισκοπική κάμερα η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό ορθογώνιο κουτί. Οι φακοί της κάμερας είναι τοποθετημένοι υπό γωνία ως προς την οπτική γραμμή της κάμερας του smartphone. Επομένως, ο καθρέφτης χρησιμοποιείται για να αντικατοπτρίσει την εικόνα στον άσχημα τοποθετημένο αισθητήρα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επέτρεψε στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει αυτές τις κάμερες χωρίς να κάνει το τηλέφωνο παχύτερο.

Πώς σας φάνηκε ο εσωτερικός κόσμος του Huawei P30 Pro; Πιστεύετε ότι η επισκευή του είναι δύσκολη υπόθεση;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Απριλίου 2019 14:08

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.