Kirin 990: Το νέο καμάρι της Huawei ενσωματωμένο 5G modem [IFA 2019]

Huawei Kirin 990 IFA 2019, Kirin 990: Το νέο καμάρι της Huawei ενσωματωμένο 5G modem [IFA 2019]

Μέχρι και σήμερα στην αγορά το μόνο SoC που ενσωμάτωνε modem με 5G υποστήριξη ήταν ο Exynos 980 που αποκαλύφθηκε πριν δύο ημέρες. Μόλις τώρα η Huawei κατά την διάρκεια του press conference στην IFA 2019 στο Βερολίνο αποκάλυψε το high-end Kirin 990 SoC το οποίο ενσωματώνει το 5G.

Ο Kirin 990 έχει δημιουργηθεί με την 7nm EUV διαδικασία και ενσωματώνει 8 συνολικά πυρήνες εκ των οποίων οι δύο είναι Cortex-A76 χρονισμένοι στα 2.86GHz, οι δύο είναι Cortex-A76 στα 2.34GHz και οι υπόλοιποι τέσσερις είναι Cortex-A55 στα 1.9GHz. Τα transistor αυτού του SoC φτάνουν τα 10.3 δισεκατομμύρια.

Τα γραφικά έχουν ανατεθεί στην Mali-G76 MP16 GPU η οποία έχει 16 πυρήνες και φυσικά ενσωματώνεται όπως προαναφέρθηκε το Balong 5G modem το οποίο υποστηρίζει 5G δίκτυο.

Ένα SoC τέτοιου επιπέδου δεν θα μπορούσε να μην έχει AI η οποία επωφελείται από το quad-core neural processing unit (NPU) και σύμφωνα με την Huawei είναι τρεις φορές ταχύτερη από αυτές των Exynos 9825 και Snapdragon 855. Τέλος, ο Kirin 990 5G υποστηρίζει video encode 8K HDR στα 30fps.

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.