Microsoft CFO: Ετοιμάζουμε κινητό για επαγγελματίες- Είναι το Surface Phone;

Πριν από μερικούς μήνες η Microsotf είχε προαναγγείλει ότι θα δημιουργήσει μια σειρά από smartphones τα οποία απευθύνονται σε όσους είναι fans του λειτουργικού της, σε low-end χρήστες, αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν το κινητό για επαγγελματικούς λόγους. Τις δυο πρώτες κατηγορίες τις έχει καλύψει ήδη.

Τα Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL απευθύνονται σε όσους θέλουν κινητό επιπέδου ναυαρχίδας ενώ το Microsoft Lumia 550 είναι η οικονομική λύση. Όσο για το business phone που είχε υποσχεθεί, η Microsoft δηλώνει ότι δεν το έχει ξεχάσει.

Τα νέα έρχονται από τον CFO της Microsoft, Amy Hood, ο οποίος παρευρέθηκε στο UBS Global Technology Conference. Ο Hood, δήλωσε ότι τα Lumia 950 και Lumia 950 XL είναι premium συσκευές που απευθύνονται στους Windows fans. “Στα σχέδιά μας έχουμε και ένα business phone”. Δυστυχώς όμως δεν μας έδωσε καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ούτε πότε θα κυκλοφορήσει.

Να πούμε όμως ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει και πάλι οι ψίθυροι για το Surface phone το οποίο μάλιστα εμφανίστηκε σε benchmark test. Οι αναφορές το ήθελαν να είναι η ναυαρχίδα της Microsoft, όμως την θέση πήραν τα Lumia 950/950 XL. Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε το Surface phone να πλασάρεται ως συσκευή για τους επαγγελματίες.

microsoft cfo business phone, Microsoft CFO: Ετοιμάζουμε κινητό για επαγγελματίες- Είναι το Surface Phone;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat

Ως γενικη παραδοχη και μονο το ονομα surface ειναι αρκετο να σπειρει τρομο ! Δε ξερω ομως βλεποντας τα τελευταια microsoft το περιμενω τουμπανο αλλα και ασχημο!

gericho

Διαβάζω ότι εκεί στη Microsoft προετοιμάζουν το έδαφος
ώστε οι συσκευές τουλάχιστον που υποστηρίζουν το Continuum
να μπορούν να τρέξουν και Win32 apps

Ας γίνει αυτό
και το PC like Continuum θα είναι κανονικό PC

και δε με νοιάζει κι αν θα είμαι ο μόνος ένας που θα έχει Windows 10 mobile.

NLS

Αν αρχίσουν χρήση περισσότερο των Atom (ή μπει άλλος παίκτης) μπορεί να το δούμε αυτό τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Αλλιώς μπα.
Εκτός αν με την έλευση του Q820 και άλλων ισχυρότερων ARM-based, μπορεί να γίνει αξιόλογο sandboxed x86 environment χωρίς να γονατίσει τα πάντα.
Εκεί πια πάμε σε άλλα παιχνίδια.
Αλλά δεν το ξέρουμε.

Πάντως αν η MSFT (ξανα)παίξει το χαρτί που ξέρει καλύτερα από όλους (και που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι), δηλαδή το Enterprise, τότε μπορεί να αποκτήσει το σταθερό (μικρό) κοινό της που θα δώσει οξυγόνο και για πιο consumer πράγματα.
Έτσι κάποτε κυριάρχησαν τα PC με το DOS και τα Windows, ενώ υπήρχαν ίσως καλύτερα μηχανήματα. Μπήκε όμως στις εταιρίες και τα γραφεία και από εκεί βρέθηκε και στα σπίτια.

Η αγορά έχει αλλάξει πάντως και βλέπουμε να κυριαρχεί το fashion over function.
(γελάω όταν ακούω την Τσιμτσιλή πριν φύγω για τη δουλειά να λέει εντυπωσιασμένη για το 6S “τώρα με κάμερα 12MP!” και “μου έδειξαν ότι παίρνει κινούμενες φωτογραφίες!”)

Θέλει λεπτούς χειρισμούς για να χωρέσει ένας τρίτος μεγάλος παίκτης (που βέβαια δεν έπεσε από τον ουρανό, υπεργίγαντας είναι). Ο Ινδός πάει καλά πάντως.

Gvirginia

@gericho Βασικά απ’ότι κατάλαβα για τα win32, δε θα είναι “πετάω το .exe στο κινητό – το κάνω εγκατάσταση – δουλεύει όπως στο PC” αλλά θα πρέπει ο developer να “εκδώσει” το win32 app στο store, να το κατεβάσεις από εκεί.

Κοίτα “Project Centennial”.

viel

ΕΛΕΟΣ με την μοδα της λεξης “επαγγελματιας” ελεος! ενα τηλ το κανει επαγγελματικο οι εφαρμογες του και τι αυτες προσφερουν οχι το hw και αν θα συνδεεται με pc. πραγματικα ποσο τραγικοι ειναι εκει στην MS. θα τρεχει το pc και το τηλ metro apps και ναι εγινες επαγγελματιας.. μπραβο

tolkien

@NLS ΕΙΝΑΙ υπεργιγαντας αλλα δεν παει καλα στο mobile και δεν προβλεπεται να αλλαξει αυτο. ΟΤΑΝ σου εχει βγει η ρετσινια οτι οι developers δεν σε υποστηριζουν καθως δεν σε υποστηριζουν και οι ΟΕΜ μαλλον τοτε κατι τρεχει. Μην πω για το πόσο αργα τα ζααα παει η τελειοποιησει του νεου Windows Mobile 10. Και στην τελικη για να πω την αληθεια δεν ειναι τρομερα διαφοροποιημενο απο τα windows phone 8.1 (απλα ποιο ομαδοποιημενο θα ελεγα με λιγα εξτρα). Τωρα οτι και να λεμε και αυγα να ψηνει αμα δεν σε τραβαει το ui ή δεν εχει apps δεν μπορει να κανει τιποτα η microsoft. Εγω το βλεπω οτι ειναι η τελευταια προσπαθεια της MS με windows mobile 10 και βλεπω σε λιγο καιρο (ισως κανα 2 χρονια) να παρουσιαζει τροποποιημενη εκδοση android (μιας και μονη της δεν ειναι αξια να βγαλει μια καλη version του δικου της λειτουργικου). Για το Surface κινητο δεν μπορω να ξερω αν θα ειναι καλο (εχουμε αλλους μαγους εδωμεσα που λενε οτι θα εχει τρομερα specs. Εγω μαγος δεν ειναι να μενω με το ονειρο χααχχα) ΑΛΛΑ ειδικα το Lumia 950 XL ( το οποιο ειναι τρομερο πιστευω) μπορω να πω οτι περιμενα να… Συνέχεια »

Chris

Viel έχεις δίκιο φίλε.. Ένα κινητό pc δεν είναι επαγγελματικό και είναι το iPhone σου με την νέα κάμερα στα 12 mp…

viel

@Chris εισαι full στο κομπλεξ ! ειπα εγω οτι το iphone ειναι καλυτερο απο ενα pc? τοσο hater ειστε που διαβαζετε πραγματα που δεν εχουν γραφτει… επισης το κινητο pc δεν υπαρχει πουθενα, θα φωρτωνεις στο wp autocad? η θα παιζεις WOW? ουτε καν! ειπαμε το mobile hw εχει φτασει ενα πολυ καλο σημειο αλλα αντικαταστατης της x64 αρχιτεκτονικης δεν εχει γινει! οποτε το pc-phone ξεχνα το προς το παρον

Dapitium

Πενάκι να ζωγραφίζουμε τίποτα;

Gvirginia

@viel Υπάρχει η φήμη ότι το “επαγγελματικό” κινητό (surface phone?) θα έχει Intel επεξεργαστή και θα τρέχει win32 apps. Τέλος πάντων, από τη στιγμή που δεν έχει βγει ακόμα ώστε να εξηγήσουν γιατί το λένε επαγγελματικό δε μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι.

viel

@Gvirginia αυτο λεω ακομα δεν βγηκε.. ας βγει! οσο για τον intel και τα win32 σκεφτηκε κανεις οτι θα περνει φωτια και θα τρωει την μπαταρια σε 10 λεπτα? τι win32? και σου λεω θα παιζω wow? ποσο θα καει και ποσο γρηγορα θα τελειωσει η μπαταρια αν βαλω το wow ? γιαυτο ασε να το δουμε…. 🙂

Gvirginia

@viel Γιατί θα παίρνει φωτιά? Μιλάμε για Intel Atom x3 x5 x7 όχι για Core i#.. Δεν λες “αυτό”, έκραξες την MS επειδή είπε ότι θα βγάλει επαγγελματικό τηλέφωνο και άρχισες να λες για τις εφαρμογές που πρέπει να τρέχει “θα τρεχει το pc και το τηλ metro apps και ναι εγινες επαγγελματιας.. μπραβο”. Δεν έχει βγει άρα η MS μια χαρά μπορεί να το αποκαλεί “επαγγελματικό”…
Όσο για τις εφαρμογές win32 δεν είναι ανάγκη να τρέχει “wow”, υπάρχουν τόσες άλλες. Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα χρειάζεται να πετάς ένα .exe ή να τις κάνεις appX. Η κατανάλωση αν παίζεις “wow” δε σε νοιάζει μιας και θα το έχεις συνδεδεμένο στο Dock να φορτίζει, αφού χρειάζεσαι ποντίκι-πληκτρολόγιο.

Εγώ μια χαρά το αφήνω να το δούμε, εσύ είπες “ενα τηλ το κανει επαγγελματικο οι εφαρμογες του και τι αυτες προσφερουν οχι το hw και αν θα συνδεεται με pc” ενώ δεν έχεις δει ακόμα τίποτα από τα δύο (hw/sw) της εν λόγω συσκευής.

Sotiris

Τώρα θα αρχίσουν τις δικαιολογίες οτι δεν θα αγοράζουν τα 10άρια γιατί θα περιμένουν το Surface Phone όπως ακούμε τώρα για τα 8.1 οτι όλοι περιμένουν τα 10άρια. Εδώ είμαστε και θα το δούμε.

Το Surface phone μοιάζει δέλεαρ μόνο αν κάποιος μπορεί να χειριστεί exe εφαρμογές σε 5,5 ίντσες ή 6 ίντσες οθόνη. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πρακτικό και γι αυτό υπάρχουν οι touch εκδόσεις εφαρμογών στα stores, το οτι η Microsoft έχει αποτύχει στο store είναι άλλο θέμα.

Μια λύση θα ήταν να έχει dock σαν τάμπλετ στο οποίο να μπαίνει μέσα το τηλέφωνο όπως γινόταν στο πρωτοποριακό pad της Asus. Εκεί θα είχε νόημα το να μπορείς να στήσεις οπουδήποτε το δικό σου pc για να κάνεις την δουλειά σου και να το συνδέεις με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Όχι να χρειάζεται pc για να έχεις το continuum dock όπως τώρα. Υπάρχει βέβαια και το πρακτικό ζήτημα της τροφοδοσίας που πρέπει να λυθεί.

ΥΓ. O Viel σωστά αναρωτιέται τι σημαίνει ΄΄επαγγελματίας΄΄.

Panos7GR

Εγώ όταν ακούω Surface Phone δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό:

1) Galaxy Note με Windows (τελευταίας γενιάς hw της Χ χρονιάς που κυκλοφορεί + πενάκι με ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές και UI που το υποστηρίζουν για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητές του)

2) ASUS Padfone με Windows. Ένα κινητό με τουμπανο χαρακτηριστικά όμως, που κουμπωνει σε tablet dock και γίνεται tablet, που μετά μπορεί να κουμπωσει σε keyboard dock και να γίνει laptop / ultrabook. Ειδικά αν οι βάσεις tablet ή πληκτρολογίου εκτός από μόνο δικιά τους μπαταρία, υποστηρίζουν τη τεχνολογία Continium (χωρίς το hub φυσικά αφού ήδη έχει μεγάλη οθόνη και πληκτρολόγιο), τότε μόνο πραγματικά θα μιλάμε για κινητό για επαγγελματίες. Αλλιώς μια απ τα ίδια με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες των άλλων δύο κυρίαρχων OS θα είναι…

viel

@Gvirginia

“Η κατανάλωση αν παίζεις «wow» δε σε νοιάζει μιας και θα το έχεις συνδεδεμένο στο Dock να φορτίζει, αφού χρειάζεσαι ποντίκι-πληκτρολόγιο.”

καλα συνδεσε εσυ σε dock το τηλφωνο να τρεχει wow (μια συσκευη χωρις fan) και θα δουμε σε ποση ωρα θα εχει καει η cpu!

Manolis

επαγγελματικό > 800$…. χμμμμμ…. 🙁

chris_b

windows lovers βλεπω πως εδω προσπαθειτε να ειστε ευγενικοι και μιλατε με το γαντι…
αν πεταγε κανενα τετοιο η apple θα γεμιζε hating ολο το φορουμ….

@viel μια χαρα τα λες

καθαρα και μονο για το store της ειναι αστειο σαν ανακοινωση
δεν παει να φτιαξει και την καλυτερη συσκευη της αγορας χαραμι θα παει

@NLS
εχεις φρικαρει με την pop κουλτουρα του iphone
και μαλλον δεν μπορεις να δεις αντικειμενικα τα πραγματα..
ειναι σαν να βγαινω να κραζω οποιους εχουν μουσι επειδη οι hipster το ξεφτυλισαν
η τεχνολογια εχει γινει mainstream και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα τα καλυτερα ερχονται.
φαντασου κλαρινογαμπροχιπστερονερντς !!!!!!

Gvirginia

@viel Βρε άνθρωπε, υποθετικά μιλάμε. Μάλιστα το surface pro 4, το οποίο δεν έχει fan, μια χαρά τρέχει “wow” χωρίς να καίγεται η cpu.

@Sotiris “Όχι να χρειάζεται pc για να έχεις το continuum dock όπως τώρα” το dock λειτουργεί ως εξής: Κινητό – Dock – Οθόνη. Δε χρειάζεται “PC”, μπορείς πχ να το συνδέσεις στην τηλεόρασή σου. Έχει θύρες για περιφερειακά και δίσκους καθώς και δικό του φορτιστή ώστε να φορτίζεις και το κινητό.

chris_b

το οτι βλεπετε θετικα μια προοπτικη ενα κινητο να μπορει να μπαινει σε dock και να γινεται pc
δεν μπορω να το καταλαβω ας μου το εξηγησει καποιος
το κινητο ειναι κινητο ρε φιλε και ειναι για αλλη χρηση
φυσικα το να βγει ενας υπολογιστης σε μεγεθος smartphone ειναι κατι τελειως διαφορετικο
τα χουμε κανει λιγο σαλατα νομιζω

Σταύρος Χρι

Τέλος πάντων έχετε κουράσει μερικοί… ΄Πρώτα μάθετε κι μετά μιλήστε… Τελος πάντων εγώ βλέπω ότι η MS ξεχωρίζει μέσα σε όλο αυτό το fashion show κινητών που γίνεται σε κάθε καφετέρια καθημερινά πλέον οπου ο καθένας δίχνει το κινητό του στον άλλον πόσο ωραίο είναι ή πόσο κάνει ή αν είναι το Z5 premium ή το απλό s6 ή s6 plus ή αν έχει γιαλί ή αν εχει κυρτή οθόνη ή αν έχει κανονική ή αν έχει πλαστικό καπάκι πίσω που μοιάζει με δέρμα κι όλα αυτά τα πρακτικά ανούσια τρεντουλίστικα που οι εταιρίες πλέον ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα εντυπωσιάσουν κι όχι πώς πρακτικά θα καλύψουν ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές… ότι τόσα χρόνια έκανε μονο η apple τώρα κάνουν οι πλειοψηφία των εταιριών (Μόνο η Sony πλέον προσπαθεί να αναπτύξει ουσιαστικά πρακτικά πράγματα όπως ενεργειακή κατανάλωση κρατώντας κι αναπτύσοντας τα πλεονεκτήματα όπως sd κι αδιαφορεί για αλλαγές design)… Όμως υπάρχουμε κι εμείς που δεν μας νοιάζει αν φοράμε τον exynos 28472744 ή τον kirin 47373 ή δεν ξέρω γω ποιόν άλλο ή αν έχουμε βουρτσισμένο αλουμίνιο ή βαμένο αλουμίνιο΄ ή αν στο multitasking έχουμε 0,23sec στο open fb… Μας ενδιαφέρει για παράδειγμα να έχουμε 1 μέρα μπαταρία ή… Συνέχεια »

Panos7GR

@chris_b: Να φανταστώ κυκλοφορείς με Nokia 3310; Αλλά και πάλι πολύ προχώ είναι για εσένα, έχει παιχνιδακια, εικονομηνυματα, ringtones κτλ.
“Το κινητό είναι κινητό είναι για άλλα πράγματα”. Χμμμ… Motorola DynaTAC; Το βρήκα;;

Φυσικά και το βλέπουμε θετικά. Μην μου πεις ότι με dock χάνεται η φορητότητα γιατί θα τρελαθω. Ένα κούφιο laptop dock πόσο να ζυγίζει; Πόσο παχύ να είναι;
Βέβαια υπάρχει και η προοπτική τύπου smartglasses αντί για οθόνη, που το κάνει ακόμα πιο φορητό συν τα πλεονεκτήματα της επαυξημένης πραγματικότητας (τύπου HoloLens). Πλάκα πλάκα έχει γκάμα η Microsoft αν θέλει να πειραματιστεί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.