Microsoft Lumia 950/950 XL: Η Microsoft ρίχνει τις τιμές [Αγγλία]

Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL είναι οι δυο πρώτες high-end ναυαρχίδες της Microsoft στην μετά-Nokia εποχή, αλλά και τα πρώτα με Windows 10 Mobile. Ανακοινώθηκαν αρχές του μήνα, αλλά η Microsoft δεν διστάζει να ρίξει τις τιμές στη Μ. Βρετανία.

Αν και δεν μιλάμε για μεγάλη πτώση, τα Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL είχαν τιμές 694 ευρώ περίπου (£499.99) και 764 ευρώ (£549.99), ενώ τώρα κοστίζουν 625 ευρώ και 736 ευρώ, αντίστοιχα. Οι τιμές έπεσαν πριν ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες.

Όπως είπαμε η πτώση δεν είναι σημαντική, αλλά είναι ένα βήμα για την Microsoft ειδικά όταν κάνει την έκπτωση τόσο νωρίς. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε τον λόγο που κάνει την έκπτωση στις ναυαρχίδες της, ίσως θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστική και να πουλήσει. Μην ξεχνάμε ότι τα πρόσφατα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2015 έδειξαν ότι κατάφερε να πουλήσει μόλις 5.8 εκατ. Lumia παρουσιάζοντας 54% πτώση στα έσοδα πωλήσεων.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα κάνει αντίστοιχες εκπτώσεις και σε άλλες αγορές.

Microsoft Lumia 950/950 XL: Η Microsoft ρίχνει τις τιμές [Αγγλία], Microsoft Lumia 950/950 XL: Η Microsoft ρίχνει τις τιμές [Αγγλία]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Eleni gika

Ελα για παμε!!!! Θα παει για γκρεμό και αυτη σαν LG, SONY, HTC. Αλλωστε εμεις οι Ελληναραδες οποιο κινητό έχουμε ειναι το καλύτερο, ανεξαρτητα αν λιγουρευομαστε S6 EDGE η iphone 6, αλλα no money no honey

Coatas

@eleni
Πώς το συμπέρανες ότι πάει για γρκεμό? Και η Microsoft έχει δικούς της fan. Το store αν φτιάξει θα είναι ισάξιος αντίπαλος του ios, Android.

Chris g

@Eleni gkika ο ελληναρας θέλει το δικό του να είναι καλύτερο αλλά δεν του κόβει ότι αν δεν πάει καλά Sony, LG, HTC η samy και η apple θα έχουν κάτι σαν μονοπώλιο. Θα σου δίνουν συσκευή με 1000 ευρώ και θα λες και ευχαριστώ

Γιάννης

Μην αγχώνεσαι υπάρχουν και οι Κινέζοι. Meizu και τα μυαλά στα κάγκελα.

Sotiris

Οποιοδήποτε wp κοστίζει πάνω από 100 ευρώ αποτελεί σκάνδαλο. Κανονικά θα έπρεπε να μας πληρώνουν.

Είδε η Ms ότι δεν τραβαγαν οι προαναγγελίες για ένα ανάπηρο λειτουργικό και καλά έκανε και μείωσε τις τιμές για όσους τολμηρούς ή fan boys ξεγελάσει.

Nick

Καλώς τον @Sotiris τον μερακλή. Στην ώρα σου πάλι βλέπω..

Nick

Καλώς τον @Sotiris τον μερακλή. Στην ώρα σου πάλι βλέπω.Καλή εβδομάδα να έχεις

Nickolas

Στην ουσία έριξαν τις τιμές στα επίπεδα της υπόλοιπης Ευρώπης, αν θυμάμαι καλά οι τιμές είναι 600 ευρώ για το 950 και 700 για το XL.
Στην Αγγλία πάντως ανέκαθεν οι τιμές ήταν υψηλότερες, ίσως φταίει και το γεγονός ότι η εγγύηση στις ηλεκτρονικές συσκευές φτάνει τα 5 με 6 χρόνια.
Το 950 πάντως το θέλω με χίλια, αν κινηθεί και στην Ελλάδα στα 600 ευρώ, θα το τσιμπήσω.

Calgon

1. Τα windows mobile δεν θα φυγουν ποτε γιατι ανηκουν στο οραμα που εχει η ms και επισης βγαζει τοσα λεφτα απο το android η ms και ολα ειναι κομπλε.

2. Lumia 950 > iPhone 6

3. Continuum = Δεν υπαρχει ανταγωνισμος.

4. Καθε μερα ολο και περισσοτερες/διασημες εφαρμογες μπαινουν στο store λογο universal 😀

terma

@sotiris άσ’το αφού είσαι μυρωδιάς απο κινητά τι γράφεις και εκτείθεσαι?

γελάει ο κόσμος.

thanos

@Sotiris τα lumia εχουν την καλυτερη σχεση ποιοτητας τιμης σε χαρακτηριστικα και δεν υστερουν πουθενα παρα μονο στο store στην ποιοτητα ορισμενων app
@Eleni gika τα windows mobile υπαρχουν 15 χρονια και θα συνεχισουν να υπαρχουν ακομα και αν δεν πουληθει ουτε ενα lumia 950/xl

NLS

Περιμένω πως και πως, εκτός αν μας φυλάει καμιά έκπληξη κάνα Android πριν το τέλος του έτους (καράχλωμο).

Άκαρδος

@NLS
Δεν παίζει καν να κυκλοφορήσει άλλη ναυαρχίδα για το 2015. Τα άνοιξαν όλοι τα χαρτιά τους. Ότι βγήκε, βγήκε. Εμένα προσωπικά μόνο το V10 με εντυπωσίασε από την Android πλευρά αλλά γενικά το 950 XL με έψησε πιο πολύ και λόγω λειτουργικό, μάλλον εκεί θα κινηθώ.

NLS

Και εμένα το V10 μου άρεσε και πιο πίσω το 6P.
Βαθμολογικά πιο πάνω τους (αλλά πιο πάνω βγαίνει το 950 XL) στο excel που φτιάχνω όταν έχω κάτι να αποφασίσω, βγαίνει το Z5 Premium, αλλά δεν μου έκανε κλικ. Συν δεν έχει έρθει ακόμα. Συν η τιμή του θα είναι “iphonάδικη”.

Οπότε μάλλον θα ψηφίσω με το πορτοφόλι μου (που λένε και οι Αμερικάνοι) για το come back της Microsoft.

Άκαρδος

Συμφωνούμε 100% με την μόνη διαφορά είναι ότι η δικιά μου σειρά προτεραιότητας πάει έτσι: Lumia 950 XL > LG V10 >Sony Xperia Z5 Premium. Nexus δεν σκέφτομαι καν πλέον, ειδικά με το καλάμι που καβάλησε η Huawei τώρα τελευταία και ανέβασε εκθετικά τις τιμές και την φουστιά που πάει να κάνει η Google και να βάλει Knox ακόμα και στα Nexus.

soichiro

Όποιος έχει δουλέψει win10 μπορεί να καταλάβει, εάν (μεγάλο εάν) κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος τότε είναι μονόδρομος για εμένα. Ποιος δεν θα ήθελε μια ενιαία πλατφόρμα σε κινητό, σταθερό και tablet; Η μάικρο σε αυτό ποντάρει και θα το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Το store θα φτιάξει και τότε τα τηλέφωνα θα απογειωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.