Qualcomm Snapdragon 800, Νέος τετραπύρηνος επεξεργαστής με GPU Adreno 330

Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα σειρά τετραπύρηνων επεξεργαστών της Qualcomm για smartphones, tablets και SmartTV’s που θα κυκλοφορήσουν το 2013. Ο Snapdragon 800 είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας, με αρχιτεκτονική Krait 400 (ταχύτητας έως 2.3GHz), συμβατό με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G/ LTE με την προσθήκη radio chip.

Ο Qualcomm Snapdragon 800 ενσωματώνει την GPU Adreno 330, με υποστήριξη λήψης και αναπαραγωγής UHD 4K βίντεο, HD ήχο πολλαπλών καναλιών αλλά και οθόνες ανάλυσης έως 2560×2048 pixels.

Πηγή

Κώστας Λεοντιάδης

Επεξεργάστηκε την 25 Ιανουαρίου 2013 16:46

Σχόλια

  • η σειρα "800" υποστηριζει καμερα μεχρι και 55 μεγαπιξελ, (nokia gadgets-gsm arena) απο την αλλη ο novathor της st(σε αλλο αθρο+nokia gadgets) μεχρι και 22 μεγαπιξελ. και τωρα λεω εγω... το νοκια 808 με arm 11(μονοπυρηνο) και nokia belle fp2, υποστηριζει 41 μεγαπιξελ. αυτο δειχνει ποσο σπουδαιο ειναι το συμπιαν και τι δυνατοτητες εχει. αυτο και μονο για αυτους που με τοση ευκολια "κραζουν" αυτο το symbian os... επισης -σορυ για το off post- διατιθετε μεσω νοκια pc suite αναβαθμιση για το 808...(φημες θελουν να παρουσιαζεται νεο συμπιαν pureview στην βαρκελωνη...)

    • Icecube, Θα είμαστε στη Βαρκελώνη να το υποδεχτούμε. Παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση του Techblog για να μας ενημερώνεις on-topic για τα νέα του Symbian.

  • Για να καταλαβω δηλαδη η σειρα S5 που περιμεναμε, η οποια θα αντικαταστουσε την S4 αποτελειται απο τους παραπανω επεξεργαστες?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.