Nokia και Samsung, “Παίζουν ξύλο” στο Twitter

Παρακολουθούμε τους επίσημους λογαριασμούς των εταιρειών στο Twitter, για να έχουμε μία πιο γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση για τις κινήσεις τους στο τεχνολογικό τοπίο. Πολλές φορές, οι εταιρείες καταφεύγουν σε πειράγματα ή τεχνάσματα για να “πικάρουν” τους ανταγωνιστές τους και η Nokia είναι… ειδική σε αυτό. Έχουμε παρακολουθήσει τις κινήσεις της στο Twitter, με τις περισσότερες να είναι ιδιαίτερα ευρηματικές και έξυπνες.

Άλλες φορές, βλέπουμε την Φινλανδική εταιρεία να παίζει στα όρια του… “τρολαρίσματος”. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η @NokiaUS, “καλώντας” την @SamsungMobileUS, είπε ότι το Samsung Galaxy Gear είναι πολύ 2013 και ότι η Samsung το 2014 θα έπρεπε να κατασκευάσει Smart Shoes, αναρτώντας και μία φωτογραφία με ένα ζεύγαρι… έξυπνα παπούτσια, και συνοδεύοντας την με το hashtag #TheNextBigThing?

Στην Samsung φαίνεται πως δεν περισσεύει το… χιούμορ, και η SamsungMobileUS απάντησε στην “πρόκληση” της Nokia με τον τρόπο που βλέπετε στο παρακάτω screenshot. Φυσικά, η εταιρεία διέγραψε το μήνυμα από τον λογαριασμό της στο Twitter, όχι όμως πρoτού το δουν 490.000 άτομα. Η Nokia από την άλλη δεν είχε κανένα λόγο να διαγράψει το μήνυμα της.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Δεκεμβρίου 2013 16:14

Σχόλια

  • Εκτός από άχρηστοι εκεί στην στην σαμσουνγκ δεν έχουν και τρόπους βλέπω, τι να πεις... Καλά τους κάνει η νοκια!!!

  • Όπως και να το κανουμε η νοκια εχει ανοιξει πολλα μετοπα με πολλες εταιριες και στο τελος θα την παθει!!! μια με την htc μια με την samsung καπου θα κανει το λαθος και τοτε .....

  • Ναι είδαμε και την apple που ειναι στα δικαστήρια με τον μισό πλανήτη που δεν έπαθε τίποτα μην σου πω και διαφήμιση κανουν

  • Σωστα αλλα δεν μπορεις να σύγκρινες την apple με την nokia !!!η μια εχει αγοραστικο κοινο ενώ η άλλη το αποκτα τα τελευταια χρονια

  • η αληθεια ειναι οτι δε περιμενεις τετοια καραχυμα απαντηση δημοσια, αλλα για μενα πολυ καλα εκανε η samsung γιατι κατι τετοιες αναρτησεις στο twitter που συνηθιζει η nokia μετα την εξαγορα της απο τα αμερικανακια μου κανουν για πολυ χαζοφλωρικες ,οποτε και εγω καπως ετσι θα απαντουσα για να μη μου τα ζαλιζουν και πολυ η' απλα με μια λεξη θα τα ελεγα ολα: R.I.P.
    (που σημαινει, εδω ρε κακομοιρα νοκια καταντησες να εξαγοραστεις με 20 δολλαρια εκει που καποτε ησουν κορυφη, τωρα βγαινεις και μιλας κιολας??)

  • hahaha τέλεια απάντηση της Samsung. Μαγκιά κλανιά και εξάτμιση η Nokia... Θα γελάμε στο τέλος

  • Γιαννηςαλτ γελάμε ήδη με την κατρακύλα που εχει αρχίσει να παίρνει η σαμσουνγκ.......

  • χ0α0χ0αχ0α0χα....
    Απιστευτο!! Ξυπνησε και η nokia.... Το μεγαλύτερο μπαλάκι στην ιστορία!!

  • sotiri φιλε μου όπως και να το κανουμε η nokia δεν μπορει να τα βαλει με την samsung απλα πηραν τα μιαλα της αερα με την htc και νομιζει ότι μπορει να τα βαλει με ολους!!!

  • Zois φίλε η νοκια τα έβαζε τόσα χρόνια με την σαμσουνγκ και ήταν και νούμερο 1, η σαμσουνγκ ανέβηκε ξαφνικά από το ΤΙΠΟΤΑ (γιατι τίποτα ήταν το ποσοστό αγοράς που είχε κάποτε) και αυτο χάρη στο android. Οπότε ξανά σκέψου ποιανού τα μυαλά πήραν αέρα.... Και επίσης η σαμσουνγκ δεν θέλει πολύ να ξαναγυρίσει στην θέση που ήταν!

  • Μιχάλης β. Τι άκουσα; Θα πάρεις android 4.4 το 2056;
    Άλλοι ειναι τα μπαλάκια και πρέπει σύντομα να ξυπνήσουν...

  • Xaxxaxa oti kai na kanei h nokia pisw tha einai...palia den lew htan kuriarxos sto thema kimhths thlefwnias kai oxi mono...se auth thn xroniki pwriodo omws einai pisw kai malista polu..exei ksemeini apo idees...antithetws pou h samsung auth thn periodo dimiourgei polu kainotoma pragmata kai genika fainete pws exei strafei sto klado ths ereunas kai anaptyxis......auta ta lew apla anaforika giati diavasa ta parapanw sxolia kai eida mia diamaxi...! Fwra oso anafora to tweet ths nokia h kinhsh ths einai apla pedariodis...auto den to kanei oute 12 xrono pou diladi mia megalh etairia..opote as afisei ta trollarismata kai as psaksei allon tropo gia marketing...

    Gia tous exthrofilous pou theloun kaugades thelw na pw pws ta orthografika pou kanw einai thema dusleksias...!

  • ΑΧ καημένη Samsung τρομερό επίπεδο!!! Μάλλον κάποιος ξέχασε τι τρολαρισμα έριχνε για τις μικρές οθόνες των iPhone. Από τη μέρα που βγήκε το iPhone δεν θυμάμαι διαφήμιση της Samsung να μην τρολαρει την Apple. Αλλά μάλλον τσούζει τώρα. Και εδώ που τα λέμε δεν φτάνει η κουμουτσα κινητό έβγαλε και κουμουτσα ρολόι με μηδέν μπαταρία για να το συνοδεύσει.

  • @Panagiotis g. ++++1111 πόσο δίκιο έχεις!
    @petros θες να μας πεις μια καινοτομία(που μόνο εσυ έχεις δει λογικά) ;;;

  • Η σειρά note είναι καινοτομία που τώρα όλες οι εταιρίες προσπαθούν να την φτάσουν αλλα μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καιμια αξιόλογη προσπάθεια. Αλλα δεν είναι εκεί το θέμα μας . Η νοκια τρολλαρει τους πάντες και μπορεί να μην τους βγει σε καλό οπότε καλύτερα να το σταματήσει και να συγκεντρωθεί σε αλλο τρόπο μάρκετινγκ

  • wifi direct,air gesture,air view,smart alert,smart stay,s-pen stylus σε capacitive οθονη,λειτουργεια με ενα χερι,super amoled display,θες κι αλλα?Αμα φταρνιστει η samsung θα εξαφανιστει η νοκια ρε γατακια!

  • Όπως και αν έχει η Samsung είχε φτάσει σε ένα σημείο που έπαιζε μόνη της, τώρα ξύπνησαν και οι υπόλοιπες εταιρείες και βλέπουμε πως τα μερίδια αλλάζουν. Η Nokia κατά την γνώμη μου θεωρώ πως είναι χαζό όλο αυτό που κάνει και όπως προαναφέρθηκε, κάνει σαν ένα 12 χρόνο αλλά όμως είναι ολόκληρη εταιρεία. Από την άλλη η Samsung θα έπρεπε ή να μην απαντήσει ή να πει και αυτή κάτι επικριτικό για τα προϊόντα της Nokia.

  • @ghad21 μιλάω για πραγματικές καινοτομίες αυτά που αναφέρεις τα προσφέρουν οι περισσότερες εταιρίες και anyway air gesture είχε και το n9 μου το 2011 πολύ πριν το κάνει η samsung..............

  • @Sotiris Εντάξει είσαι hater της samsung, φτάνει το καταλάβαμε.Και ξέρεις τι λέει μία παροιμία, "Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια".Κι όσο για το ξεκίνημα της samsung, όλες από το τίποτα ξεκίνησαν.Οπότε βρες κανένα καλύτερο επιχείρημα!!

  • Το οτι τα εβαλαν και αλλοι αυτα(καποια απο αυτα) δεν σημαινει οτι δεν τα ανακαλυψε πρωτη η samsung αλλωστε για καινοτομιες μιλαμε οχι για πατεντες.Οσο για το n9 επειδη το ειχα για πιο air gesture μιλας?

  • Οτι και να λετε, ολοι την Samsung θελουν να αντιγραψουν αφηστε το που ηταν η νοκια το τωρα κοιταμε και τωρα ολοι την βλεπουν με τα κυαλια και τα ποσοστα της ολο και ξεμακρενουν αν ηθελε να ψιλοξανανεβει η νοκια ας εβαζε android αφου δεν το κανε περαστηκα της με τα windows δεν την φτανει ουτε σε τρεις ζωες το παρον και το μελλον ανοικουν στο android δηλαδη Samsung.....Lg και οχι μονο λογο πιστης σε αυτες τις δυο αλλα και επισημα απο τα παγκοσμια νουμερα ....τωρα τη λετε οι επικριτες της γραμμενους σας εχουμε το αποτελεσμα μετραει και ηγετικα σας εχει για πλακα οποτε μη χαλατε φαια ουσια δεν περναει ο λογος σας....!!!!

  • Κάποιος πολύ Ανώριμος εκπρόσωπος της Samsung κρύβεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο κ τρολαρει. Ρεζιλεύει την Samsung. Τι επίπεδο είναι αυτό? Δεν ντρέπονται λίγο? Δεν έχουν μυαλό να απαντήσουν αναλόγως?
    Κ μην ξεχνάτε ποτέ ένα κ μόνο πράγμα. Η κορυφή είναι εύκολο να κατακτηθεί αλλά πολύ......
    Δύσκολο να παραμείνεις εκεί.

  • Ύστερα σου λέει οτι η σχεδόν χούντικη κυβέρνηση της Κορέας-Κίνας τους κάνει ρομποτάκια.Μπράβο Σαμμυ δεν περίμενα έτσι χύμα στο κύμα απάντηση :D

  • @theo ούτε hater είμαι όπως λες ούτε τους καταλαβαίνω αυτού του τύπου τους διαχωρισμούς, δεν λέω εχει και κάποια καλά η samsung όπως ειναι οι οθόνες της η το ότι φτιάχνει δυνατά κινητά αλλά μέχρι εκεί όλα τα αλλά ειναι κουταμαρες για ανεβάζει τις τιμές των κινητών της. Και ότι εχει καταφέρει το εχει κάνει μέσω του android αλλιώς αν έμενε με δικό της λειτουργικό(βλέπε bada) θα πατωνε και ξέρεις γιατι καθυστερεί να παει στο τιζεν γιατι ειναι αναμενόμενος ο πάτος!!!
    @ghad21 υπάρχει η εφαρμογή στο store στο n9 που κάνει το κινητό να δουλεύει με air gesture!!

  • Nio, αν θεωρείς οτι είναι "εύκολο" να φτασει κανεις στην κορυφη, νομίζω είναι καιρός να ανοίξεις και εσύ την δική σου επιχείρηση για να δεις πόσο εύκολο είναι.Αν και συμφωνω με την αποψη σου οτι ειναι δυσκολο να μείνεις στην κορυφη, μην τα ισοπεδώνουμε ολα.

  • Κατά την γνώμη μου έκανε πολύ καλά η samsung γι αυτήν την απάντηση! Κανείς δεν ασχολείται με την Nokia αλλά η Nokia ασχολείται με όλον τον πλανητη! Σαν παιδάκι που θέλει η "μεγάλοι" να του δινουν προσοχη! Στεγνα λοιπον Nokia ράφτο..είσαι τιμωρία! χαχα :P

  • @alexis για οταν η σαμσουνγκ κάνει το ίδιο στην αππλε ούτε λόγος αλλά τα ματάκια μας τα εχουμε ανοιχτά μόνο σε ότι μας συμφέρει, λογικό...

  • @dimitrinio .....!!! Πιο μηλο ρε φιλαρακι πας καλα εδω ολοι ακομα και το μηλο τη κοιταει με τα κυαλια για δες καλυτερα ποσο μπροστα ειναι Samung και μην ξεχνας οτι αν δεν ηταν η Samung και η Lg σιγα μην ειχε πετυχει εστω και αυτα που εχει πετυχει .Τα παντα πανω του (iphone) ειναι απο αυτους τους δυο κορεατικους γιγαντες ετσι ειναι λοιπον φιλαρακι με ξενα .....ξερεις..... τι....!!! εχει γινει αυτο που ειναι γι αυτο σεβασμο σε αυτους προμηθευουν

  • Εσυ Sotiris ακομα δεν βαρεθηκες να γραφεις; Νταξει ειπαμε εισαι hater της samsung και από ότι φαινεται fanboy της apple! Εγώ δεν εχω να χωρισω κατι. Απλα με πλακιτσα σχολιαζω το συγκεκριμενο αρθρο! Ξεκολα. Μη το παιρνεις τοσο σοβαρα!

  • Σταματήστε να λέτε οτι η ΝΟΚΙΑ ήτανε πρώτη..ήτανε..ΗΤΑΝΕ!!!! Τώρα πια ειναι μια τρίχα απο τα @@ της SAMSUNG. Η SAMSUNG κατασκευάζει απο κάρτες μνήμης μέχρι και ΤΑΝΚΕΡ....

  • Αφου η samsung πουλαει παρα πολλα διαφορετικα προιοντα αν ομως συγκρινουμε τα κορυφαια κινητα τους η apple προηγειται οπως ειναι λογικο.ναι πολυ μπροστα ειναι η samsung εχει κανει ολο το κοσμο να τα παει για service εχει φοβερη ποιοτητα κατασκευης(κλαιωωωωωωωω) software οτι πιο μαπα εχει βρει σουπερ σουπερ μιλαμε.
    Τι δεν θα ειχε πετυχει;;;;;χαχαχαχαχα αφου ειναι η πρωτη που εβγαλε τα smartphones και τους επιασε ολους στον υπνο η samsung μονο προσπαθει να την αντιγραψει και ξοδευει τεραστια ποσα για διαφημισεις για να πουλησει τις αχρηστες συσκευες της ενω στο μηλο μια διαφημιση το Χρονο φτανει μια χαρα.
    Οσο για τους επεξεργαστες και τις οθονες και απο αλλη εταιρεια να το επαιρνε θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα μην σου πω και καλυτερο απλα απο την samsung τα προμηθευει πιο γρηγορα αυτο το καλο εχει.

  • Ρε dimitrinho ενταξει χαλαρωσε με τη τοση κακια ....δηλαδη τι εννωεις οτι ξερεις καλυτερα και τα παντα απο ολα τα εκατομμυρια ολων αυτων που την εχουν εμπιστευτει και εχουν προτιμησει τα προιοντα της? ...ρε παρτε το χαμπαρι χωρις Κορεα πλεον, τεχνολογικη εξελιξη δεν υπαρχει, οδηγουν τις εξελιξεις οσο και αν κατι πυροβολιμενα μυαλα και αν δεν το δεχονται, το μελλον τους ανηκει και οτι και αν λετε.... μονιμα θα ειστε στο απυροβλητο. Οτι στοιχημα γουσταρετε το βαζω οτι οχι μονο δεν θα χασει τη πρωτια για πολλα χρονια αλλα αντιθετως οι αλλοι θα χανουν ολο και πιο πολυ την γη κατω απο τα ποδια τους...περαστικα....!!!!

  • @Dimitrinho Που είδες εσύ ακριβώς ότι η apple με μια διαφήμιση το χρόνο πουλάει ; Μόνο την ελληνική tv αν πιάσουμε από το πρωί έως το βράδυ το iphone διαφημίζουνε καιτο δίνουν ως δώρο.Για να μην συνεχίσω με τις ελληνίδες χαζοπαρουσιάστριες που το κρατάνε κιόλας και κουνιούντε όλο νάζι στην κάμερα.Θες κι άλλα ; Χωρίς παρεξηγήσεις, πάντα φιλικά κουβέντα κάνουμε.

  • @Theo στην ελλαδα οτι θελουν κανουν παντως απο το 5 και μετα το εδειχναν στην τηλεοραση γιατι πριν δεν υπηρχε οπως και να εχει δεν θα αλλαζε κατι ακομη και χωρις την διαφημιση.Τι περιμενεις να κανουν;αφου ο μισος πληθυσμος εχει iphone λογικο ειναι να βλεπεις τις παρουσιαστριες με αυτα εγω παντως το iphone ηξερα απο το 2007 που εχει παρουσιαστει απο τοτε το ερωτευτηκα που εδω στην ελλαδα οι περισσοτεροι δεν ειχαν ιδεα για το iphone.
    @lebron μαλλον ξεχνας κατι οταν μιλας για την κορεα:JAPAN!

  • Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι η Κορεα εχει ισοπεδωσει σε ολους του ηλεκτρονικους τομεις την Ιαπωνια ....και γω την σεβομαι την Ιαπωνια γιατι σιγουρα στο παρελθον ηταν κορυφη αλλα την τωρινη κορυφη την κατεχει με διαφορα κιολας η Κορεα .....ενα παραδειγμα οι Sony οι τηλεoρασεις φορανε οθονες της Samsung. Τα παντα κρεμονται πλεον απο τους Κορεατες η εξελιξη τους δεν χωραει αμφισβητηση

  • @lebron21Η Sony έφτιαξε έγχρωμη τηλεόραση τότε που οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια με τις ασπρόμαυρες ,είναι κορυφή στις οθόνες εδώ και 40χρόνια και η Philips έχει Sony panel στις οθόνες της απ' οτι έχω ακούσει
    Η Sony έχει δικές της οθόνες και δεν έχει καμια αναγκη τη Samsung που φτιάχνει οθόνες που πιξελιαζουν

  • Δεν έχω πρόβλημα με την Samsung καλή τεχνολογία είναι αλλά το πιξέλιασμα από προσωπική εμπειρία σε οθόνη κάμερας της εν λόγω εταιρείας

  • Η Nokia εχει να προσφερει στην αγορα καινοτομα προιόντα απο τις αρχεις του 2000 με τη σειρα N. Απο κει και πέρα έκανε ένα τίποτα. Τα windows phone ήταν και θα είνα ένα fail. Είναι ένα πολύ βαρη λειτουργικό που απετεί πολύ μνήμη και cpu για να κάνει τα βασικα. Η αγορά είναι περιορισμένη και τα apps στο store είναι αποδεδειγμένα χειρότερης ποιότητας. Like windows δεν λένε τίποτα
    @Sotiris Αν λες ότι τα (wifi direct,air gesture,air view,smart alert,smart stay) τα χες στο κινιτό σου απο το 2011 εκτύθεσε και μόνο. Οι περισσότεροι εδώ ξέρουν απο smartphone. Και μπορέι να περιμένω μέχρι το 2014 να πάρω την 4.4(γιατί τότε θα κάνει update sto s4 mini) όπως λές αλλά εγώ θα το πάρω. Εσυ που και να πάρεις update δε θα αλλάξει τίποτα τι να πείς?? Επιπλέον και η Samsung να σταματήσει να το υποστιρίζει, έχω στα χέρια μου ένα τούμπανο κινητό να βάλω μέσα ότι rom γουστάρω!! Το ιντερνετ είναι γεμάτο με τέτοιες!! Τώρα εσύ κάτσε να χάιρεσε που θα πάρεις νέο κινητό που απλά θα έχει καλύτερη κάμερα!

  • @Takis
    Η Sony δεν έφτιαξε ποτέ δικό της πάνελ.
    Οι LG, Samsung, Sharp είναι αυτές που φτιάχνουν τα περισσότερα high end σε όλες τις εταιρίες. η Sony μπορει να το έχει σχεδιάσει αλλά δεν το παράγει. Το παίρνει έτοιμο και το ενσωματόνει στα προιόντα της.
    λιγο googlarisma δεν βλάπτει!!

  • @Μιχάλης Β Παλιά κατασκεύαζε οθόνες σαν sony αλλά το τμήμα αυτό έκλεισε ,αν είναι έτσι εντάξει τοτε ,αυτά εξάλλου είναι εταιρικά θέματα δεν με ενδιαφέρουν και πολύ δεν ασχολούμαι με ενδοεταιρικα θεματα. Πάντος κάπου πήρε το μάτι μου για Japan display και για S-LCD.

  • Επίσης @Μιχαλης Β μπορεί να μην έφτιαξε πάνελ ,όμως έφτιαξε αισθητήρες κάμερας και φακούς απο τους οποιους πουλάει εκατομύρια ετησίως σε Samsung ,lg και apple.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.