Smartphones

Πανίσχυρο spyware λογισμικό εντοπίστηκε σε iPhone συσκευές

Η εταιρία ασφαλείας Lookout, σε έρευνα της εντόπισε πανίσχυρο spyware λογισμικό το οποίο στόχευε iPhone χρήστες. Η εφαρμογή “μεταμφιέζεται” ως βοηθητική εφαρμογή παρόχων και μπορεί να καταγράψει κρυφά συνομιλίες, φωτογραφίες, video, επαφές και την πραγματική τοποθεσία του χρήστη live. Επίσης μπορεί να ενεργοποιηθεί απομακρυσμένα ώστε να ‘ακούει’ τις συνομιλίες των χρηστών. Αν και δεν υπάρχουν σημάδια ως προς το ποιοι ήταν οι στόχοι του spyware.

Το spyware λογισμικό αναπτύχθηκε αρχικά ως Android εφαρμογή με την ονομασία Exodus, αλλά βρήκε το δρόμο του και στα iPhone. Ο developer κατάφερε να περάσει τον έλεγχο της Apple, χρησιμοποιώντας εταιρικά πιστοποιητικά τα οποία υπάρχουν για εφαρμογές που διανέμονται εσωτερικά σε διάφορες εταιρίες και σε καμία περίπτωση δεν προορίζονται για κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, καθώς πριν μερικούς μήνες το TechCrunch είχε ανακαλύψει αρκετές εφαρμογές που εκμεταλλεύονταν τέτοιου είδους πιστοποιητικά για να παρακάμψουν τους αυστηρούς κανόνες της Apple όσον αφορά την δημοσίευση νέων εφαρμογών.

Τέλος, η Lookout δημοσίευσε επίσημα τα ευρήματα της και η Apple ανακάλεσε άμεσα το πιστοποιητικό του δημιουργού της εφαρμογής και την αφαίρεσε από το App Store καθώς και θα αχρηστεύσει κάθε εφαρμογή που εγκαταστάθηκε χρησιμοποιώντας το εν λόγω πιστοποιητικό.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Απριλίου 2019 8:59

Σχόλια

  • Αποκλείται, Fake news.. Τα iphone και τα mac είναι ασφαλή και δεν χρειάζονται αντιβίρους..

  • ωπππ που ειναι οι οπαδοι της αππλε να μας πουνε τι εγινε εδω που σε καθε παρομοιο αρθρο βγαζουν χολη για το αντροιντ?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Απόστολος Τιγγερίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.