Smartphones

Πατέντα της Samsung δείχνει σχεδιασμό smartphone χωρίς bezels βασισμένο σε μαγνήτες

Η Samsung κατέθεσε πατέντα η οποία δείχνει σχεδιασμό smartphone χωρίς bezels, παρόμοια με την πατέντα της Huawei για σχεδιασμό ημι-αρθρωτού smartphone με μηδενικά bezel, με τη samsung να προτείνει μια διαφορετική υλοποίηση.

Η πρόταση της Samsung διαφέρει στο ότι ο σχεδιασμός βασίζεται σε τέσσερις μεταλλικές πλευρές από αλουμίνιο οι οποίες θα προσκολλώνται στην οθόνη με τη χρήση μαγνητών αντί για κόλλας. Επιπλέον, οι μεταλλικές πλευρές όχι μόνο θα “κολλάνε” στην οθόνη μέσω μαγνητών αλλά θα “κουμπώνουν” μεταξύ τους και θα είναι πιο εύκολο να τις αντικαταστήσει ο χρήστης σε περίπτωση φθοράς ή σε περίπτωση που θέλει να τοποθετήσει άλλες που θα είναι διαφορετικού χρώματος και υλικού έτσι ώστε να προσωποποιήσει τη συσκευή του καταλλήλως.

Η συγκεκριμένη πατέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smartphones αλλά και σε laptops, tablets, τηλεοράσεις και κάθε ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει οθόνη, θυμίζοντας έντονα την τεχνική που χρησιμοποιεί στην τηλεόραση που η Samsung ονομάζει “The Frame” και πιθανόν να είναι το επόμενο βήμα για το σχεδιασμό των smartphone.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 22 Ιουνίου 2018 8:52

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.