Ποσό σας επηρεάζει η έλλειψη φορτιστή στα νέα smartphones; [Poll]

Poll, Ποσό σας επηρεάζει η έλλειψη φορτιστή στα νέα smartphones; [Poll]

Στο poll αυτού του Σαββατοκύριακου θέλουμε να μάθουμε πόσο σας επηρεάζει η έλλειψη φορτιστή στα νέα smartphones. Με την Apple να κάνει την αρχή και τις υπόλοιπες εταιρείες αρχικά να τη… trollάρουν, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες θα πάρουν αυτή την ιδέα και θα προσφέρουν λιγότερα περιεχόμενα στο πακέτο.

Την αρχή τελικά έκανε η Xiaomi με το Mi 11, το οποίο όμως στην Κίνα το πουλάει σε δύο εκδόσεις, με τη μία να περιέχει ως επιπρόσθετο έναν φορτιστή GaN 55W. Η Samsung θα είναι η επόμενη εταιρεία που δε θα προσφέρει φορτιστή στα επερχόμενα smartphones της σειράς Galaxy S21, αν και θα δούμε και άλλες… εκπτώσεις, όπως την έλλειψη microSD.

Οπότε, η ερώτηση είναι: πόσο σας επηρεάζει εσάς η έλλειψη φορτιστή στο πακέτο αγοράς των νέων smartphones; Σας ενδιαφέρει, δε σας ενδιαφέρει καν επειδή έχετε ήδη πολλούς ή είναι για εσάς λόγος να απορρίψετε μία συσκευή; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

[poll id=”24″]

Σημειώσεις: Οι απαντήσεις εμφανίζονται με τυχαία σειρά. Μπορείτε να επιλέξετε μια μόνο απάντηση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nightfalls 😈

Για όποιον φίλο θέλει μια εναλλακτική επιλογή για ταχυφορτιστη ας δει λίγο τους baseus είναι πολύ αξιόλογη εταιρεία.χρησιμοποιω το 33w και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στο θέμα τώρα , δεν θα με πείραζε αρκεί να υπάρχει αντίστοιχη μείωση τιμής.

Dem

αν μείωναν  αντίστοιχα και την τιμή ναι δεν θα με πείραζε μια αλλά τώρα με πειράζει οχι τπτ αλλο αλλα για το γαμώτο

Σωτηρης

οσο πιο γρηγορα φορτιζει μια μπαταρια , τοσο πιο γρηγορα μειωνεται ο χρονος ζωης της.
simple physics..

SUPS 👨‍⚖️

ισχυει αλλα δεν ειναι αυτο το ερωτημα …

Aggelos

Εσύ φόρτιζε το κινητό σου με παλιό φορτιστή Nokia 500 mA για να κρατήσει για πάντα. Λογικά σε καμία 20αρια ώρες θα έχει φορτίσει.

Dem

προφανος και υπάρχει απώλεια αλλά με τον ρυθμό που αλλάζουν όλοι τα κινιτα (max 2 χρόνια) κανείς δεν καταλαβαίνει τπτ
πάντως ειναι τελείως offtopic

JohnWave

Ψήφισα πως δεν θα με πείραζε αν μείωναν αντίστοιχα την τιμή. Βέβαια αυτό θα φανέρωνε το πραγματικό κόστος του φορτιστή οπότε δύσκολο να εφάρμοζε αυτήν την πολιτική μια εταιρία. Αν θυμάμαι καλά ο default φορτιστής της Samsung κόστιζε τα τελευταία χρόνια 20€ στην αγορά για τον καταναλωτή. Αν για τη Samsung κόστιζε 7€, δεν θα μπορούσε να σου πει “Galaxy S21 με φορτιστή στα 857€ και χωρίς φορτιστή στα 850€”. Αν από την άλλη σου έλεγε 857€ με φορτιστή και 837€ χωρίς φορτιστή, τότε στη 2η περίπτωση θα έβγαινε χαμένη.

Tasos Spanos

Υποτίθεται όμως για το περιβάλλον άρα και η εταιρεία χαμένη και εμείς
Τώρα για το περιβάλλον αλλα χαμένοι εμείς.
Apple Samsung και Xiaomi μαυρο απο ολους. Μονο ετσι θα βάλουν μυαλό.
Άμα θέλω εγώ για το περιβάλλον ξέρω τι να κάνω.
Να μην μου δίνεις φορτιστή στα 1000 ευρώ και να πρέπει να πληρώσω εξτρα 40€ αυτό έπρεπε να τιμωρείται από τα παγκόσμια δικαστήρια
Περιβάλλον και @@@@@@@

JohnWave

Εντάξει, πιστεύω πως οποιοσδήποτε με I.Q μέτριο και πάνω καταλαβαίνει ότι δεν το έκαναν για το περιβάλλον.Πάντως φίλε μου αυτό που προτείνεις για να βάλουν μυαλό είναι λίγο δύσκολο. Αν εγώ έχω ως βασικότερο κριτήριο πχ την κάμερα, θα πάρω μια συσκευή με κατώτερη κάμερα αλλά με φορτιστή; Θα γίνει δλδ βασικότερο κριτήριο επιλογής για τον καθένα η ύπαρξη φορτιστή ή όχι; Δεν στέκει λογικά. Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να παίρνουμε συσκευή κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια (είμαι μέσα σε αυτούς), εφόσον κρίνουμε ότι οι βελτιώσεις κάθε μοντέλου δεν δικαιολογούν το upgrade. Εμένα πιο πολύ με ενοχλεί αυτό το πράγμα, το ότι δλδ δεν σημειώνεται πρόοδος, παρά η αφαίρεση του φορτιστή.

SUPS 👨‍⚖️

σωστος.

Αλέξανδρος

Μα δε σου λέει να κανεις παραχώρηση σε φορτιστή η κάμερα, απλα μην κάνεις στην κοροϊδία. Ας μην πάρουμε συσκευή για δυο χρονιά ή να επιλέξεις μοντέλο με τα χαρακτηριστικά που θέλεις ΑΛΛΑ να έχει και φορτιστή και θα δεις μετά, μόνο εμείς θα λείπουμε από την συσκευασία για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας.
Δεν θυμάμαι σε ποια χωρά έκαναν αυξυση τιμής του κρέατος και ασκήθηκε βέτο από τους πολίτες μιας και δεν αγόρασε κάνεις για μήνες. Το αποτέλεσμα ; Όχι μόνο δεν έγινε αύξηση, αλλά και σημαντική μείωση τιμής για τότε.
Εμείς έχουμε την δύναμη, μη το ξεχνάτε.

Lazos

Ποιό περιβάλλον ποιον κοροϊδεύουν ; Τον φορτιστή που θα αγοράσω, χύμα θα μου τον στείλουν ή θα πάω να τον πάρω από το κατάστημα, σκέτο ; Δεν θα έχει και αυτός το κουτί του ; Καθαρά για τα φράγκα όλα. Θα χωράει περισσότερα κουτιά με πανάκριβα κινητά. Αυτοί θα έχουν εξοικονομούν περισσότερο χώρο και η τιμή θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο ταβάνι.

ΚΝ

Το σωστό θα ήταν εταιρείες που δε βάζουν φορτιστή :
Α) Να δίνουν με την αγορά κινητού σε τιμή κόστους είτε απλό ή ταχυφορτιστή.
ή
Β) μπορεί να έχουν 2 εκδόσεις …μια με φορτιστή με τιμή κόστους το φορτιστή ή χωρίς φορτιστή ώστε να επιλέγει ο καταναλωτής.
Πάντως η προώθηση προϊόντος χωρίς φορτιστή μόνο συνεπάγεται ότι η εταιρεία πουλάει ελλειμματικό προϊόν και ταυτόχρονα σου επιβάλλει αγορά γνήσιου για να ισχύει η εγγύηση ( δείχνει μονοπωλιακή πρακτική) …εκτός και αν λέει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να αναφέρει όλες τις εταιρείες φορτιστών χωρίς απώλεια εγγύησης.

Chris_BMW

Πήρα το 12 pro max .

Αν και έχω φορτιστές είναι όλοι των 5W .
Εκτός από του I pad air 2.

Αγόρασα τον 20W της apple στα 28€ .

Η πολιτική των εταιριών είναι πλέον αυτή .Για όσους λένε πως δεν υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση σε όλο αυτό και γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος θα συμφωνήσω εν μέρη αλλά ο χαμός που έγινε φέτος με το ανταπτορακι των 20W δεν θα ξανά γίνει .
Απλά θα τον έχω και για τα επόμενα τηλέφωνα μου .
Προσέξτε τον και μια πενταετία πάει άνετα .

George

Έχω πολλούς ταχυφορτιστές και στην τελική, πάω αγοράζω έναν καλό (πχ anker με PD και PowerIQ) και τον έχω για αρκετά χρόνια

Dimitrios Stavrakas

Φισικα και πρέπει να κατέβει η τιμή γιατί προσφέρουν ένα πρωιών με λίγα αξεσουάρ, έτσι και αλλιώς δεν διαθέτη Θήρα MSD ανέκαθεν, τώρα αφαιρούν τον φορτιστή σε λίγο τα ακουστικά και θα μείνει μόνο η συσκευή…. που πάει κάποτε λέγανε ότι θα αφαιρεθεί και το jack της κάρτας sim και θα πουλάνε την συσκευή με ηλεκτρονικό νούμερο κάτι που υπάρχει Ίδη από το iPhone 11. Για μένα οποία εταιρία τρωλαρει κάποια άλλη είναι σήμα κατατεθέν ότι θα ακολουθήσουν αυτή την πολιτική και αυτό γιατί σε εμάς τους καταναλωτές δείχνουν μια κόντρα μετάξι εταιριών αλλά τα ίδια κάνουν όλες.

Τακης

στην Ευρώπη, ελπίζω να επέμβει η Κομισιον, ο Συνήγορος καταναλωτή και το European consumer centre και να επιβάλλουν στις εταιρίες συσκευών, να έρχεται ολοκληρωμένο το πακέτο, αφού πρώτα φάνε ένα καλό πρόστιμο..στην Ευρώπη, ευτυχώς κάτι τέτοιοι θεσμοί λειτουργούν!

George

Σιγά μην ασχοληθεί η Ευρωπαϊκή ένωση

Τακης

μια χαρά εχει ασχοληθεί στο παρελθόν με Google, Microsoft

SUPS 👨‍⚖️

σε θεματα πλαστικων καλωδιων δεν θα κανει τιποτα απολυτως… δυστυχως…

Hatzipanos

Ψήφισα και εγώ ότι αν μου μείωναν την τιμή δεν θα με πείραζε. Επίσης δεν θα με πειραζε αν αντί για εναν φορτιστή μου δίνανε ένα κουπόνι με τα λεφτα του φορτιστή ώστε αν θέλω να αγοράσω φορτιστή τότε καλως αλλιώς να αγοραζα κάποιο άλλο προϊόν της εταιρίας. Αλλα το γεγονός οτι ανεβάζουν τις τιμές και χωρις φορτιστές είναι κοροϊδία. Και να μην πω τιποτα και για την οικολογία που αναφέρουν μερικοί μερικοί….

Bizim

Υπάρχει ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών συνεπώς μπορείς να πας τους παλιούς φορτιστές εκεί. Καλό το παραμύθι αλλά δε νοιάζονται για κανένα περιβάλλον με τόσο πλαστικό που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured poll

Ποια νέα τεχνολογία περιμένετε περισσότερο να δείτε στα smartphones; [Poll]

Στο poll αυτού του Σαββατοκύριακου θέλουμε να μάθουμε ποια νέα τεχνολογία περιμένετε περισσότερο να δείτε στα smartphones.

Smartphones poll

Το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphone [Αποτελέσματα Poll]

Ρωτήσαμε τη μεγάλη κοινότητα τεχνολογίας του Techblog ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone και σας έχουμε τα αποτελέσματα.

Smartphones poll

Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone; [Poll]

Στο poll αυτού του Σαββατοκύριακου θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone για εσάς.

Smartphones poll Samsung Galaxy S21 Samsung Galaxy S21 Plus

Λέτε “όχι” στα Galaxy S21 λόγω έλλειψης φορτιστή στο πακέτο αγοράς [Αποτελέσματα poll]

Ρωτήσαμε τη μεγάλη κοινότητα τεχνολογίας του Techblog κάποιο εκ των νέων smartphone της σειράς Galaxy S21 και αυτά είναι τα αποτελέσματα.