Quasar IV Cipherphone, To smartphone της κρυπτογράφησης

Μετά από τον έντονο προβληματισμό που προκάλεσε η είδηση για τα αδιάκριτα μάτια της NSA και άλλων μυστικών υπηρεσιών στις ψηφιακές ζωές μας, έρχεται η λύση για ένα από τα αντικείμενα που συνοδεύουν την καθημερινή μας δραστηριότητα, το smartphone. Καλωσορίστε, λοιπόν, το Quasar IV Cipherphone, το οποίο φέρνει την κρυπτογράφηση στην Android πραγματικότητα.

Η εταιρεία που το αναπτύσσει είναι ένα φιλόδοξο startup QSAlpha, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα κάνει μία crowdfunding καμπάνια στο Indiegogo προκειμένου να συγκεντρώσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την παραγωγή του. Το smartphone δημιουργεί δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά για την κρυπτογράφηση των δεδομένων του χρήστη. Μηνύματα, κλήσεις και emails θα είναι όλα κρυπτογραφημένα, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια. Η τεχνολογία λέγεται Quatrix και έχει μέχρι και τις δικές της εφαρμογές τις οποίες μπορεί να κατεβάσει κανείς από το QuaStore.

Το τηλέφωνο θα τρέχει Android 4.3, θα έχει οθόνη 5 ιντσών, Full HD, τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 800 στα 2.3 GHz, αποθηκευτικό χώρο 64GB ή 128GB. Θα έχει, επίσης, μνήμη RAM 3GB, επέκταση μέσω microSD, ενώ η μπαταρία του θα είναι 3.300 mAh. Στο πίσω μέρος θα έχει κάμερα 13 Megapixel της Sony, ενώ στο εμπρός μέρος θα υπάρχει κάμερα 8 Megapixel. Το smartphone αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2014. Θα κοστίζει 785 δολάρια ΗΠΑ, ενώ οι πρώτοι 350 υποστηρικτές της καμπάνιας θα μπορούν να το αποκτήσουν με 495 δολάρια.

Quasar IV Cipherphone, Quasar IV Cipherphone, To smartphone της κρυπτογράφησης

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

υπερτουμπαναρα το καλυτερο κινητο ever και απο το Nοτε3 και απο ΜΗ γνωστη εταιρια

Kostas

Bρε παιδιά ξέρει κανείς θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα η μόνο στα όνειρα μας θα υπάρχει αυτό το smartfone όταν βγει στην αγορά?

Δημήτρης Κ.

Q/comm SD 800,FHD οθόνη,Android 4.3 out of the box και χωρίς τα γνωστά κενά ασφαλείας του Android μόνο 430 κάτι ευρώ?Όχι ένα θα πάρω,αλλά 2 να χω ανταλλακτικό άμα μου χαλασει το πρώτο 😀

Yiannis H.

BEST PHONE EVER(αν κυκλοφορισει) μπροστινη camera 8MP ?! WOW

yiannis

wow!!!! έχει τα καλύτερα specs που έχω δει. Θα κατατροπώσει note 3 xperia z1 kai lg g2 (αν τελικά κυκλοφορήσει)

Billys

Ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστο το γεγονος του πως μπορουν να εκμεταλευτουν τοσο ευαισθητα θεματα για χαρη του μαρκετινγκ εκει στις ΗΠΑ . Και μαλιστα σε τι τιμη ! 785 δολαρια ! Δηλαδη σου λεει , ναι μεν πληρωνεις αδρα , αλλα εισαι προστατευμενος . ΣΤΑΑΑΝΤΑΑΑΑΑΡΡΡΡ !!! Η NSA εχει στρατολογησει τα καλυτερα ονοματα του παγκοσμιου χωρου της πληροφορικης , λετε να μην μπορει να αποκρυπτογραφησει ενα open λογισμικο που θα μπορει να αποκτησει ο καθενας ?

Πραγματικα , οι ανθρωποι εκει ειναι πολυ μπροστα παντως ! Με λιγη φαντασια , βγαζουν χρηματα απο το τιποτα ! Ειλικρινα τους παραδεχομαι ! Δημιουργουν αναγκες απο το πουθενα και στη συνεχεια τις καλυπτουν με τον πιο “εντυπωσιακο” , “μυστηριο” και “ασφαλη” τροπο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.