Samsung Exynos 8890: Τα πρώτα benchmark test

Ο Samsung Exynos 8890 δείχνει τα δόντια του στα πρώτα αποτελέσματα των Benchmark tests, όπως αναφέρεται σε κινέζικα sites. Όλα δείχνουν ότι ο Samsung Exynos 8890 βρίσκεται στο στοιχείο του όταν καλείται να εκτελέσει εργασίες multitasking, κάτι που οφείλεται στους 8 πυρήνες του. 

Οι Κινέζοι τον δοκιμάζουν σε σύγκριση με τα chips Apple A9, Qualcomm Snapdragon 820, Huawei Kirin 950 και τον MediaTek Helio X20.  Στο θέμα της συνολικής απόδοσης των πυρήνων του σημειώνει σκορ 7400, με τον Helio X20 να ακολουθεί με σκορ 6500 και τον Kirin να βρίσκεται οριακά τρίτος με σκορ 6400. Μπορεί να είναι ισχυρός ο νέος επεξεργαστής της Samsung στο τεστ με τους πολλούς πυρήνες, αλλά εξετάζοντας έναν πυρήνα και την απόδοσή του, τοποθετεί τον Apple A9 στην κορυφή με απόδοση 2527 πόντων, ενώ ο Samsung πιάνει σκορ 2270.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι τα αποτελέσματα των benchmark tests αυτών δεν είναι ικανά να μας δώσουν την συνολική εικόνα από την πραγματική χρήση σε καθημερινή βάση των SoC αυτών, αφού είναι και το λειτουργικό σύστημα που παίζει σημαντικό ρόλο στην συνολική απόδοση. Πάντως είναι ενδεικτικό της υπολογιστικής ισχύος που έχουν τα μοντέρνα smartphones.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Νοεμβρίου 2015 21:43

Σχόλια

  • Συνονόματε, σοβαρά τώρα; Επειδή το παρακάνατε με το τρολαρισμα στα προηγούμενα άρθρα και είπα δεν θα μιλήσω αλλά δεν τρώγεστε.
    Αν είναι έτσι ρε παιδιά μήπως να γυρίσουμε σε μονοπύρηνα κινητά;
    Όχι γιατί τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είναι κακή ιδέα; Τι να τους κάνεις τους πυρήνες και το multitasking?
    Θα κάνεις ένα πράγμα την φορά ( με τρομερές ταχύτητες ) και θα λες ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΕΞΈΛΙΞΗ.
    Άρα όπως είπε και ένας σοφός: Εμπρός προς τα πίσω.

  • Alex μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί μετράει μόνο αυτό??
    Τα 2200 του επεξεργαστή τι samsung είναι σκορ μόνο από τον ένα πυρήνα από τους 4 δυνατούς πυρήνες του ,
    ενώ αντίστοιχα τα 2400+ του επεξεργαστή της apple είναι σκορ του ένα από τους δύο που έχει.
    Δηλαδή όταν δουλεύουν οι δύο μαζί ας πούμε (διπλασιάζετε) περίπου η ισχύς του.
    Ενώ αντίστοιχα τις samsung (τετραπλασίαζετε)
    Τώρα το ποσό μπορεί να διαχειριστεί στην πράξη όλο αυτό το κάθε λογισμικό είναι άλλο θέμα.
    Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βγάζει περισσότερο σκορ το τσιπ της apple κάθε χρόνο γιατί έχει λιγότερους πυρήνες.
    Όσο ( ελαφρι )και να είναι το λογισμικό της όσο οι απαιτήσεις αυξάνονται θα δεις και την apple να ακολουθεί αυτήν την πολιτική. Το iphone7 θα έχει σίγουρα αν όχι 4πύρινο επεξεργαστή. Σίγουρα τον 3πύρινο που έχει στα ipad της.

  • @Alex το μονο που μετραει? πλακα μου κανεις τωρα το 90% ειναι multitasking και χρηση 2 πυρηνων και πανω γιατι αν εκανε την διαφορα ενας σε ενα core θα εμενε η apple. μην τα ισοπεδωνουμε ολα ακου εκει μαρκετινγκ το multicore score....

  • Γιαυτό και η ανάλυση στα iphone ανεβαίνει με το σταγονόμετρο μπας και τρέξει κάνα frame παραπάνω.

  • Μόλις βγάλει αυτοκίνητο η Apple την ιπποδύναμη θα την μετράει σε κάθε ρόδα ξεχωριστά. Γέλιο που έχουν να ρίξουν οι ceo...

  • Εγώ λέω και στα αυτοκίνητα να μετράμε την ιπποδύναμη ανά κύλινδρο ώστε το Smart να βγαίνει ανώτερο από τις BMW και τις Mercedes.

  • @Nio επίσης,όταν λειτουργεί το μοτέρ δεν θα μπορείς να ανοίξεις ράδιο,φώτα και παράθυρα γιατί δεν θα υπάρχει multitasking,ενώ για τον ίδιο λόγο το σασμάν θα είναι αυτόματο! το bluetooth για τις κλήσεις θα είναι συμβατό μόνο με μηλαράκια, ενώ στη μάνικα του βενζινά θα πρέπει να βάλεις διαφορετική υποδοχή,γιατί η αντίστοιχη του ρεζερβουάρ σου θα έχει άλλο σχήμα!Το μοτέρ θα δέχεται ΜΟΝΟ λάδια της apple και γενικώς ΟΛΑ τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου θα είναι μόνο apple για να δουλέψουν, οποιαδήποτε απομίμηση δεν προκειται να λειτουργήσει...και φυσικά, οι τιμές του αυτοκινήτου,των ανταλλακτικών και των αναλλωσίμων του,θα είναι τιμές...APPLE!!!

  • Εντάξει παιδιά και λίγο σοβαρότητα δε βλάπτει μερικοί αν δε τη πείτε τη χαζομάρα σας θα σκασετε..
    Καλός ή κακός το single core score στα smartphones είναι πολύ σημαντικό.... ακόμη και ο απαιτητικός χρήστης δε θα χρειαστεί πλυν μερικών στιγμών την ισχύ που θα βγάζει σε multi core ο νέος 8890..
    Τα 4+ χιλιάρικα που βγάζει σε multi core score, ο μόλις δυπιρηνος a9 είναι υπεραρκετά ακόμη και για τον πλεόν απαιτητικό χρήστη....
    Άλλωστε έχουμε δει όλοι τα θαυματα που κάνει στο multitasking το 6s plus (1080p)
    Το καλύτερο είναι όμως να το βλέπεις και live οχι μόνο απο τα βίντεο στο youtube εκει είναι που μένεις και με το στόμα ανοιχτό

  • ο αλλος λεει οταν εχει 2 πυρηνες η δυναμη 2πλασιαζετε και οταν εχει 4 τετραπλασιαζετε! LOL διαβαστε πως λειτουργουν οι πυρηνες ρε παιδια και μετα ποσταρετε τι λετε?

  • φίλε @viel και σε συνέχεια της κουβέντας μας... δεν είναι τυχαίο που ο σύνδεσμος που μου έστειλες ανήκει στην apple :)
    Δεν είμαι developer και δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά που περιγράφεις αλλά σε ευχαριστώ που προσπαθείς να μου εξηγήσεις...
    Απλά εγώ ως ένας λίγο πιο ψαγμένος χρήστης έχω Note 4  Πέρα από την πλάκα, πραγματικά κάνω πράγματα που εκμεταλλεύονται τους 8 πυρήνες που έχει το κινητό μου και την 3GB Ram ή έστω μπορώ να κάνω ανοίγοντας για παράδειγμα πολλά παράθυρα στην ίδια οθόνη! (π.χ. μπορώ να βλέπω βιντεάκι 1080p ταυτόχρονα να έχω ένα Mozilla και κάτι να ψάχνω στην ίδια οθόνη) τα προγράμματα παίζουν ταυτόχρονα και δεν περιμένει το ένα να τελειώσει το άλλο, η Apple τώρα τα αναπτύσσει αυτά και να γιατί έστω και αργά στρέφεται σιγά σιγά στους πολλούς πυρήνες (όπως ήδη ανέφερα στο προηγούμενο ποστ).
    Και τέλος δεν είναι τυχαίο που όλες οι εταιρείες εκεί στρέφονται στους πολλούς άρα το προς το παρόν που λες δεν ισχύει, γιατί συμβαίνει τώρα!!! Σε ευχαριστώ και πάντα φιλικά ;)

  • @redtfsi ενα πραγμα θα σου πω, δεν ξερεις αν χρησημοποιουνται οι πυρηνες σου, επισης δεν ξερεις αν θα ανοιξεις 2-3 αππ ανα αυτα θα πανε σε ξεχωρηστο πυρηνα. και σε ενα πυρηνα αν εχεις 3 αππ μαζι θα τρεχουν ταυτοχρονα καθως τα threads σπανε σε packs και proceses και αυτα μονο η cpu ξερει πως θα τα διαχειρηστει. μπορει να τα στειλει ολα σε ενα πυρηνα και απο τα 3 αππσ

  • @viel, αν χρησιμοποιούνται όλοι δεν μπορώ να το ξέρω :) αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται μόνο ένας, δες εδώ:
    https://techreport.com/review/27539/samsung-galaxy-note-4-with-the-exynos-5433-processor/2

    το παρακάτω εσύ ίσως μπορείς να το καταλάβεις καλύτερα (παρμένο από τον παραπάνω σύνδεσμο μεταφρασμένο ώστε να μπορέσω να το ποστάρω):

    “Πιο πρόσφατα, ARM και οι συνεργάτες της έχουν κινηθεί προς μια ρύθμιση γνωστή ως παγκόσμιο προγραμματισμό εργασιών, προκειμένου να εξαχθεί το πιο απόδοσης εκτός λειτουργίας big.LITTLE. Παγκόσμια προγραμματισμό εργασιών είναι μια μορφή ασύμμετρη πολυεπεξεργασία στο οποίο όλοι οι πυρήνες είναι ενεργοί. Ο προγραμματιστής-OS σε αυτήν την περίπτωση, μια τροποποιημένη έκδοση του Android kernel-διαλέγει το πού να τοποθετήσει τα θέματα. Νεότερο Exynos ΕΟ, συμπεριλαμβανομένου του 5433, έχουν αναφερθεί ευρέως να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια προγραμματισμό εργασιών "

  • @viel, αν χρησιμοποιούνται όλοι δεν μπορώ να το ξέρω :) αλλά σίγουρα δεν χρησιμοποιείται μόνο ένας (γκούγκλαρε 5433 HOW WORKS και δες τι λέει για το παγκόσμιο προγραμματισμό εργασιών, δεν μπορώ να ποστάρω Αγγλικά lol)

  • φυσικα και δεν χρησημοποιειτε ενας μονο, αλλα μπορει οι περισσοτερες ενεργιες να γινονται στον ενα, επισης μια εφαρμογη το 90% τρεχει ενα ενα τα threads οποτε οσους πυρηνες και αν εχεις δεν παιζει ρολο, βεβαια και φυσικα το να εχεις 2 3 4 οταν εχεις πολλες εφαρμογες μαζι θα κανει την δουλεια του αλλα οχι τοσο πολυ οσο νομιζουν καποιοι, μεχρι στιγμης μετραει η δυναμη που μπορει να σ ωγαλει ο καθε πυρηνας ωστε να τελειωσει τα tasks γρηγορα, αργοτερα ισως αλαξουν τα πραγματα

  • @Viel ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε γιατίδεν βγαίνει άκρη. Απλά να σου πω και τελειώνω, αν διαβάσεις το σύνδεσμο που έστειλα παραπάνω θα δεις ότι λέει ξεκάθαρα ότι η δουλειά μοιράζετε ώστε να εξοικονομειται ενέργεια και παράλληλα να γίνεται γρηγορότερα είτε είναι μια εργασία είτε πολλές (ειδικά στις πολλές) τα πράγματα έχουν ήδη αλλάξει και το μέλλον είναι οι πολλοί πυρήνες

  • Viel δεν είπα ποτέ ότι διπλασιάζεται αν είδες το έβγαλα σε παρένθεση και είπα στο περίπου.
    Άλλο ήθελα να πω ότι στην περίπτωση που ανοίξουμε μία βαριά εφαρμογή που θα χρειαστεί τους δύο πυρήνες. Το φόρτο εργασίας θα μοιραστεί στην μέση. Στην άλλη περίπτωση του 4πύρινο θα μοιραστεί στους τέσσερις πυρήνες. Κανείς δεν είπε ότι ο επεξεργαστής του 6s δεν είναι δυνατός αλλά 2200 με 2500 δεν είδα τεράστια διαφορά για αυτό στο τελικό αποτέλεσμα κερδίζει ο 4πύρινο. Μπορείς να με διορθώσεις αν κάνω λάθος.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.