Samsung Galaxy Note 20: Κάποια διαθέτουν θάλαμο ψύξης και άλλα γραφίτη [βίντεο]

Το iFixit πραγματοποιεί τα πιο αναλυτικά teardown που έχουμε δει. Μόλις ολοκληρώσει την ανάλυση του, δημοσιεύει μία λεπτομερή αναφορά στην οποία σχολιάζει τα ευρήματα του. Τα τελευταία smartphones που εξέτασε η ιστοσελίδα ήταν τα Samsung Galaxy Note 20 και, εκτός της χαμηλής βαθμολογίας που τους έδωσε, διαπίστωσε ότι διαφέρει το σύστημα ψύξης τους.

Διαφορές στο σύστημα ψύξης

Σύμφωνα με τα ευρήματα του iFixit, τα flagship smartphones της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας δεν διαφέρουν μόνο στους επεξεργαστές που χρησιμοποιούν ανάλογα με την αγορά στην οποία κυκλοφορούν.

Η ιστοσελίδα είχε στα χέρια της το βασικό Samsung Galaxy Note 20 και την Ultra έκδοση, με τον Snapdragon 865+. Κατά τη διάρκεια του teardown, το iFixit διαπίστωσε ότι χρησιμοποιούν θερμικά μπλοκ γραφίτη για να διατηρούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, ο ιστότοπος εντόπισε στο εσωτερικό του Galaxy Note 20 Ultra διάφορα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί και θάλαμο ψύξης (vapor chamber).

Παίζει ρόλο ο επεξεργαστής;

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει σημασία τι επεξεργαστή χρησιμοποιεί το κάθε smartphone. Ο JerryRigEverything είχε στα χέρια του ένα Galaxy Note 20 Ultra με τον Exynos 990 και ανέφερε ότι το έξυπνο τηλέφωνο είχε θερμικό μπλοκ γραφίτη και όχι vapor chamber.

Επίσης, θεωρείται απίθανο η εταιρεία να διαφοροποιεί το σύστημα ψύξης ανάλογα με την τεχνολογία 5G που υποστηρίζει το εκάστοτε μοντέλο, μεταξύ mmWave και sub-6GHz.

Οπότε, μάλλον είναι εντελώς τυχαίο αν το εκάστοτε Samsung Galaxy Note 20 θα διαθέτει θερμικό μπλοκ γραφίτη ή θάλαμο ψύξης.

Πηγή

Σχόλια

  • Ειλικρινά αυτό το να βγάζουν δύο διαφορετικά κινητά με το αμερικάνικο μοντέλο να είναι καλύτερο του ευρωπαικού και να πληρώνουμε τα ίδια με τσαντίζει. Αν και θεωρώ καλή εταιρία την samsung αυτό που κάνει είναι για κλωτσιές.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.