Samsung: Ανακοίνωσε φακό 8MP ISOCELL για εμπρόσθιες κάμερες

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα έναν ολοκαίνουριο φακό, κατασκευασμένο ειδικά για τις μπροστινές κάμερες κινητών τηλεφώνων και tablets. Η ονομασία του είναι S5K4H5YB (μάλλον όταν ήθελαν να τον ονομάσουν χτυπούσαν στην τύχη το πληκτρολόγιο) και πρόκειται για έναν αισθητήρα ανάλυσης 8MP CMOS, βασισμένος στην ιδιόκτητη τεχνολογία ISOCELL, ενώ χρησιμοποιεί ένα νέο φίλτρο χρωμάτων RWB, επίσης σχεδιασμένο από την Samsung.

Σύμφωνα με τον Κορεάτη κατασκευαστή, το φίλτρο RWB βελτιώνει την ευαισθησία του φωτός και το χρώμα που η τεχνολογία ISOCELL ήδη παρέχει, ως αποτέλεσμα η τελική ποιότητα των φωτογραφιών να είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Η μαζική παραγωγή του S5K4H5YB αναμένεται να ξεκινήσει περίπου το καλοκαίρι του 2015, άρα αναμένεται να τον δούμε να αξιοποιείται από κάποια συσκευή σύντομα. Πρώτη υποψήφια που συμπίπτει να κατασκευάζεται και την ίδια περίοδο είναι το Galaxy Note 5, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενσωματώνει εμπρόσθια κάμερα 8 megapixel βασισμένη σε αυτόν τον αισθητήρα.

Ο αισθητήρας ISOCELL πρωτοκυκλοφόρησε στο Samsung Galaxy S5, και δεν χρησιμοποιήθηκε στις νέες ναυαρχίδες που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge αφού οι Κορεάτες προτίμησαν τους αισθητήρες της Sony. Η Samsung όπως δείχνει προσπαθεί να υιοθετήσει τον δικό της αισθητήρα φωτογραφικών μηχανών ISOCELL στις εμπρόσθιες κάμερες των ναυαρχίδων της, αφού προς το παρόν χρησιμοποιεί αισθητήρες κατασκευασμένες ξανά από την Sony.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Μαρτίου 2015 0:59

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.