Samsung και Corning συνεργάζονται για την ανάπτυξη Ultra Thin Glass

Οι τελευταίες πληροφορίες από πηγές στη Νότια Κορέα επιβεβαιώνουν πως η Samsung θα χρησιμοποιήσει Ultra Thin Glass στο επερχόμενο Galaxy Fold 2. Η εταιρεία έχει ήδη κάνει την παραγγελία από τις Dowoo Insys και Schott, τις εταιρείες δηλαδή που παρήγαγαν το UTG για το Galaxy Z Flip.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Samsung θέλει να κατεβάσει το κόστος παραγωγής των οθονών στις foldable συσκευές της. Σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει και η Corning, με την οποία ξεκίνησε τη συνεργασία για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθεί νέα μονάδα παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα πάντα με πηγές στην Κορέα.

Το σχέδιο είναι η ανάπτυξη ενός Ultra Thin Glass από την Corning, το οποίο θα δούμε στα foldable smartphones του 2021. Εκτός του κόστους, η Samsung φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένη με το βάρος που των Ultra Thin Glass που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα, καθώς ανεβάζουν αρκετά και το συνολικό βάρος των συσκευών που διαθέτουν τις εν λόγω οθόνες.

Η Corning ήδη σχεδιάζει από πέρσι τη δημιουργία ενός γυαλιού για foldable συσκευές, με τις μέχρι τώρα αναφορές να έκαναν λόγο για την ανακοίνωση του τελικού προϊόντος στα τέλη του 2020. Η συνεργασία με τη Samsung θα βοηθήσει την εταιρεία να τελειοποιήσει την τεχνολογία της και να επιταχυνθεί η γραμμή παραγωγής.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Ιουνίου 2020 8:21

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.