iPhone 6s: Η Νότια Κορέα ίσως διατάξει έρευνα για το πρόβλημα με την μπαταρία

Τον τελευταίο καιρό όλοι έχουμε ακούσει για το πρόβλημα με τις μπαταρίες του iPhone 6s, με την ίδια την Apple να το παραδέχεται και να προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση μπαταριών. Η αντικατάσταση αυτή όμως, αφορούσε μόνο συσκευές που είχαν κατασκευαστεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2015, με το πρόβλημα σύμφωνα με τις πληροφορίες να επηρεάζει και άλλες συσκευές.

Για αυτό τον λόγο, η Υπηρεσία Τεχνολογίας και Προτύπων της Νοτίου Κορέας ίσως διατάξει έρευνα, ώστε να μάθει από πρώτο χέρι εάν αυτό το πρόβλημα είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των χρηστών.

Δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ένα αντιπρόσωπος της Υπηρεσίας Τεχνολογίας και Προτύπων δήλωσε τα εξής,”Η υπηρεσία γνωρίζει πολύ καλά για τα τελευταία προβλήματα με τα iPhone και το εξετάζει από κοντά”, τονίζοντας ότι δεν έχουν διατάξει ακόμη επίσημη έρευνα. Προτού γίνει αυτό, θέλει να βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι δυνητικά επικίνδυνο για τον χρήστη, όπως συνέβη με το Samsung Galaxy Note 7. Αυτή την στιγμή η υπηρεσία της Κορέας βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple.

Το πρόσφατο iOS 10.2 update, έφερε μαζί του ένα διαγνωστικό εργαλείο, με το οποίο η Apple θα συλλέξει περισσότερες πληροφορίες, ώστε να την βοηθήσουν να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Εφόσον είναι δυνατή η βελτίωση του προβλήματος με κάποιο software update, τότε η Apple θα φροντίσει να το φέρει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 14 Δεκεμβρίου 2016 21:11

Σχόλια

  • Κάνει ότι μπορεί η samsung για να καλύψει τις πομπές της μετά την αποτυχία των note 7. Για αυτό η νότια Κορέα θέλει να προφυλάξει την samsung που ειναι η βαριά βιομηχανία της.

  • εχω το i phone 6s το οποιο ξαφνικα εδω και ενα μηνα οταν η μπαταρια φθασει γυρω στο 30%και κατω κλεινει ξαφνικα το βαζει; να φορτισει και ανοιγει σε δευτερολεπτα και η μπαταρια δειχνει το ποσοστο που ειχε πριν κλεισει.επισης εχω διαπιστωσει οτι η μπαταρια εξαντλειται πολυ ευκολα ειδικα οταν πεσει κατω σπο το 50%.Δθστυχωσ δεν ειναι στα κινητα που κανουν ανακληση μπαταριας ομως θα το παω σε istorm γτ δεν ειναι φυσιολογικο αυτο να συμβαινει.....

  • @FRAGGGG
    Δοκίμασες το εργαλείο που έχει η Apple στη σελίδα της, έτσι?
    Αν ναι, πήγαινέ το από εκεί να το δουν και ας ελπίσουμε ότι θα το αναγνωρίσουν.

  • ναι το δοκίμασα αλλά δεν ειναι στα κινητα που θα γινει ανακληση μπαταριας οποτε εχω προβλημα...

  • Αν κάνει κάποιος έρευνα στο ίντερνετ, τότε προκύπτει το γεγονός ότι συμβαίνουν 2 γεγονότα: Η μπαταρία αφενός μεν εκφορτίζεται με ταχύτατο ρυθμό, αφετέρου δε το κινητό κλείνει πολύ πριν η μπαταρία φτάσει στο 0%. Η αιτία οφείλεται σε ένα κατασκευαστικό λάθος κατά την παραγωγή της μπαταρίας, με τελικό αποτέλεσμα η μπαταρία να έχει φτάσει πάρα πολύ πρόωρα στο τέλος της ζωής της. Η μπαταρία είναι δηλαδή πια άχρηστη, ουσιαστικά. Πέρα από το προφανές γεγονός ότι η μπαταρία δεν έχει πια διάρκεια, το κινητό σβήνει πρίν το 0% διότι το software αντιλαμβανόμενο την ανεπάρκεια ισχύος της μπαταρίας, κλείνει το κινητό για λόγους αυτοπροστασίας και αποφυγής πιθανής βλάβης της συσκευής. Το ίδιο θα συνέβαινε και με μια μπαταρία που έχει χρησιμοποιεί για πάρα, πάρα πολλά χρόνια και έχει πια φτάσει στο τέλος της ζωής της. Οσοι νομίζατε ότι εξαιτίας του γεγονότος οτι δώσατε ενα σκασμό χρήματα για να αγοράσετε ένα οποιοδήποτε πανάκριβο κινητό, ότι αυτό θα δουλεύει τέλεια και δεν θα έχει κανενός είδους προβλήματα, είστε γελασμένοι. ΟΛΑ, με ΟΛΑ τα κινητά κατασκευάζονται στην Κίνα. Είτε κοστίζουν 100 ευρώ, είτε κοστίζουν 1.000 ευρώ. Και όλα, μα όλα τα κινητά ενδέχεται να έχουν κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα. Τα (πολύ) παραπάνω χρήματα που δίνει κάποιος για να αγοράσει ένα πανάκριβο επώνυμο smartphone, σε σχέση με τα (πολύ) λιγότερα χρήματα που θα έδινε εάν αγόραζε ενα άλλο smartphone, αλλά με τα ίδια specs, απλά κατασκευής μιας μικρότερης εταιρείας (π.χ: oukitel, doogee, xiaomi, meizu, oneplus κτλ), απλά πηγαίνουν στις τσέπες των μεγαλομέτοχων. Εσείς νιώθετε περήφανοι που δώσατε ένα σκασμό λεφτά για το καινούργιο σας brand name smartphone, εκείνοι νιώθουν περήφανοι που σας τα έφαγαν. Και έτσι είναι όλοι χαρούμενοι!...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.