Surface Phone: Με οθόνη 5.5″ QHD, Snapdragon 835, 6GB RAM;

Οι δυο εταιρείες που απασχολούν πολύ έντονα τη φημολογία σχετικά με το ποιο θα είναι το μέλλον τους στα smartphones, είναι η Microsoft και η Nokia. Ενώ από τη Nokia έχουμε επιβεβαίωση και περιμένουμε την ανακοίνωση στην MWC 2017, για τη Microsoft προσπαθούμε να καταλάβουμε από τις ενδείξεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, αναφέρθηκε στα smartphones λέγοντας ότι η Microsoft δεν θέλει να εξαρτάται από το τι κάνουν οι άλλοι. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αγορά των smartphones, αλλά όχι με τον τρόπο που την καθορίζουν οι κυρίαρχες εταιρείες. Θέλει να στηριχθεί στο τι μπορεί να κάνει διαφορετικά από τους άλλους και να φτιάξει την «απόλυτη» mobile συσκευή.

Δυστυχώς δεν έδωσε καμία πληροφορία για τη συσκευή αυτή. Ωστόσο, το Nokia Power User αναφέρεται στο πολυσυζητημένο Surface Phone και επισημαίνει κάποια από τα χαρακτηριστικά. Οι πληροφορίες λένε ότι θα φορά επεξεργαστή Snapdragon 835, ο οποίος είναι η ναυαρχίδα της Qualcomm για 2017 και θα κατασκευαστεί από τη Samsung με τη διαδικασία των 10nm.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Microsoft έχει στα χέρια της δυο prototypes με 4GB μνήμη RAM και 6GB. Ίσως τα 4GB να φαίνονται λίγα σε σχέση με τις Android ναυαρχίδες, όμως η Microsoft ελέγχει το λογισμικό, οπότε θα μπορεί να κάνει τις κατάλληλες παραμετροποιήσεις. Κάτι ανάλογο κάνει η Apple στα iPhone και μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό με πολύ λιγότερη RAM.

Τέλος, η οθόνη του νέου Surface Phone λέγεται ότι θα είναι στις 5.5 ίντσες QHD, όμως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο.

surface phone snapdragon 835, Surface Phone: Με οθόνη 5.5″ QHD, Snapdragon 835, 6GB RAM;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Παιδια εμενα μαρεσουν τα Windows στο κινητο αλλα μεχρι ενα σημειο εχει η κοπελα μου το 640xl και για να ανοιξει το Facebook και το instagram πρεπει να τα ανοιξεις 2-3 φορες αυτο ειναι απαραδεκτο για μια εταιρια σαν την Microsoft

βαγγελης

ρε Microsoft μαμακιες (σορυ για την εκφραση ) κανεις
βαλε έναν x86 επεξεργαστη να το σώσεις το brand
δεν λεω atom
ena core m και ας είναι 6″

John

Με 0.3% μερίδιο αγοράς ας το ονομάσουν καλύτερα Zombie phone.

Tasoulisk

Όπως είπε και ο φίλος έναν χ86 και ας ειναι και atom, βάλε 6 ραμ ddr4, δώσε και δώρο τα office 365, κάνε και μια δυο συμφωνίες για 5-6 εφαρμογές όπως autoCAD για να τρέχουν απροβλημάτιστα, βάλε και ένα πενάκι χτυπά και μια μνήμη τουλάχιστον 128gb, βάλε και μια σοβαρή κάρτα γραφικών μέσα, για να μην υπάρχει θέμα με δυο τρεις εφαρμογές,μια ενσωματωμένη εννοώ, βγάλε και μια τιμή 850 στάνταρ… και άσε apple να χτυπιέται και τον καθένα… όπως λέει και η ίδια το κινητό θα ειναι για συγκεκριμένα άτομα γι αυτό και η τιμή…

James

Δε νομιζω πώς στόχος τους είναι να βγάλουν ένα καινούργιο Lumia με άλλο όνομα. Αν ήταν να μοντάρουν έναν snapdragon με καμποση μνήμη και μία οθονη, μάλλον θα το είχαν κάνει ήδη

Ζουρα

@Χρηστος , το Facebook & το Instagram είναι φτιαγμένα με iOS bridge αλλά έτσι πως το Facebook εγραψαν κάθετε πολύ βαρύ στη συσκευή, γι αυτό και κλείνει. Πρέπει να αλλάξει η Facebook τον τρόπο πως φτιάχνει την εφαρμογή και να την κάνει ελαφρύτερη.

edd

Με έναν σάπιο x86 η εμπειρία χρήσης θα είναι κακή το λιγότερο, γτ φαντάζομαι οι περισσότεροι το λέτε με σκοπό να μπορεί να τρέξει legacy win32 apps, ειδικά με win10 τα οποία μπορούν να γονατίσουν ένα επεξεργαστή στο multithread. Δε νομίζω ότι θα δούμε full windows στο κοντινό μέλλον σε τέτοια συσκευή και τα windows RT εγκαταλείφθηκαν πολύ καιρό πριν, άρα φεύγει και αυτό το ενδεχόμενο. Το κόστος μετατροπής βαριών εφαρμογών σε mobile είναι απαγορευτικό και η χρησιμότητά τους μικρή. Ίσως σε μορφή viewer να έχουν κάποια χρησιμότητα για κάποιους, αλλά είναι ελάχιστοι για να συμφέρει μια τέτοια κίνηση. Σκεφτείτε ότι δεν έχουν βγάλει ακόμα ms access mobile σε καμία πλατφόρμα, πόσο μάλλον άλλες πιο βαριές εφαρμογές.. Και μην κοροϊδευόμαστε.. Οι άνθρωποι που είναι power users και χρειάζονται χαρακτηριστικά και εφαρμογές desktop σε συσκευή, το λιγότερο να δυσανασχετίσουν με τις επιδόσεις μιας τέτοιας συσκευής.. Γενικά μου φαίνεται κουλό που πολλοί αναφέρονται σε mobile εκδόσεις cpu & gpu ως “πανίσχυρες”.. Είναι στην καλύτερη ισοδύναμες με έναν μεσαίο consumer desktop [socket 1151], όχι παραπάνω. Και μιλάμε για τις ακριβές εκδόσεις που δε παίρνει κανένας γιατί κοστίζουν πάρα πολύ χωρίς να έχουν ακριβώς κάποιο ισχυρό ατού. Δεν είναι αρκετά mobile ή ισχυρές λόγω… Συνέχεια »

Σταύρος Χρι

Πολυ κακα τα Windows Phone! Το Facebook παρα 2 φορες για να ανοίξει…
Μπράβο σου φιλε…. Ο ορισμός της λογικής… Γελάνε και τα τσιμέντα..

b16bkostas

Αν δεν αρχησουν να βγαίνουν όλες οι εφαρμογές legacy στο store (απλα για να τις βρίσκεις να της αγοράζεις και να γίνεται ένα απλό install) όπως ειναι τωρα χωρίς να αλλάξουν καθόλου άρα το store να το χρησιμοποιεί ο καθένας και να μην του φαίνεται ξένο και να μην κανει search στο google αλλα στο store και έτσι να δει και τις UWP εφαρμογές και έτσι να έρθουν και άλλοι να ασχοληθούν αφού υπάρχει κινηση και μέσω UWP να έρθουν όλες οι εφαρμογές στο mobile δεν βλέπω άλλη λύση

Μόνο αν φτιάξει ένα καινούργιο είδος που θα ειναι πρωτοπόροι και θα έρθουν όλοι εκεί όπως ήταν το iPod στα χρονια του και το iPad
Μια νέα κατηγορία

john smith junior

Σούπερ σε hardware, χάλια os…

forneverarrow

Όλα καλά ακούγονται. Δύο στοιχεία θέλω για να επιστρέψω στην MS: υποστήριξη για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον για το OS και αντίστοιχης ποιότητας εφαρμογές με το iOS.

Χρήστος

Εσυ εισαι για τα τσιμεντα σταυρος χρι

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΖΑΝΗΣ

Από πότε τα 4gb ram θεωρούνται λίγα; Ο ανταγωνισμός τόσο προσφέρει εκτός απο κάτι ελάχιστες κινέζικες επιλογές. Στην κυριολεξία στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τα περισσότερα ακόμα κυμαίνονται στα 3-4gb ram.

Λευτερης

Αυτο που πρεπει να καταλαβει η Microsoft ειναι οτι το προβλημα της δεν ειναι ουτε το hardware ουτε το λογισμικο καθε αυτο. Ειναι οι εφαρμογες. Μεχρι και οι πιο γνωστες εφαρμογες, αν υπαρχουν ειναι κακογραμμενες στα windows και δυσλειτουργουν.

Σταύρος Χρι

Αν έχει καλο Windows Phone (950,950xl) οι εφαρμογές δεν μοιαζουν καθόλου βαριές οι κακογραμμένες… Επίσης αυτο δεν είναι προβλημα της Microsoft αλλα των ιδίων των εταιριών που κατασκευάζουν τις εφαρμογες

Ante_Geia

Έχετε καταλάβει ότι το x86 είναι 32-bit επεξεργαστής έτσι ??? Μου κάνει εντύπωση γιατί όλοι ζητάτε έναν x86 επεξεργαστή ! Εγώ θα προτιμούσα έναν x64 επεξεργαστή.

NikosAr

Από λόγια χορτάσαμε ….

ΝΙΚΟΣ

τα ενδεχόμενα κατά το φτωχό μου μυαλό πάντα:
1) 64bit arm με αυξημένες δυνατότητες στο continium και ειδικά χαρακτηριστικά σε hardware/software ( Πχ κάμερα / Α.Ι ,Α.R )
2) 64 bit x86 με emmulation -layer για τις εφαρμογές arm και στα υπόλοιπα ένα μίνι surface των 6-6,5 inches

Πιστεύω πως αν είναι η 2η περίπτωση θα δούμε πολύ υψηλή τιμή και πολλά χρόνια υποστήριξη όμως
Στην 1η περίπτωση , με arm από qualcom , 3ετία και πολύ δουλειά σε software – store γιατί δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα να δουλεύει όπως πρέπει, αλλά λογικά,μικρότερη τιμή.
@Ante_Geia το 2017 ανοίγει το mobile στο x64,Οι χ86 πλέον είναι 64 bit .
Κάποια στιγμή, αυτό που θέλει η msft είναι να βγάλει ένας τρίτος ή η ίδια cpu x64 neutral και το store της να υποστηρίζει 100 % αυτή την αρχιτεκτονική ,και η συσκευή να συμπεριφέρεται
ανάλογα με το mode

Tasoulisk

@Ante_Geia εγώ το θέλω όσο αναφορά την κατανάλωση… χ64 θα μιλάμε για τρελή κατανάλωση… τέλος πάντων θα δούμε τι θα παιχτεί…

kwsths

ποτε θα ερθει ελλαδα?θελουμε παρουσιαση,ευχαριστω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.