Τα συμβατά 5G smartphones σε COSMOTE 5G και WIND 5G

, Τα συμβατά 5G smartphones σε COSMOTE 5G και WIND 5G

Το 5G είναι εδώ και έρχεται να αλλάξει τον κόσμο της τεχνολογίας και μαζί τον κόσμο που εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, ταξιδεύουμε και παίζουμε με πραγματικά γρήγορες ταχύτητες και ελάχιστη καθυστέρηση στη μεταφορά των mobile δεδομένων.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πραγματοποίησαν τις πρώτες ανακοινώσεις την εβδομάδα που μας πέρασε με την COSMOTE να πραγματοποιηθεί την πρώτη βίντεο-κλήση 5G στην Ελλάδα και τη WIND να ανακοινώνει μια μέρα μετά ότι το 2021 θα ξεκινήσει και το δικό της δίκτυο 5G.

Η ανακοίνωση του Vodafone 5G

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της Vodafone για τα πλάνα της σχετικά με το δίκτυο 5G. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες δηλώσεις και έχει ξεκινήσει να τρέχει τηλεοπτική διαφήμιση που μας προετοιμάζει για όσα αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

Οι ελληνικές πόλεις που θα έχουν πρώτες COSMOTE 5G

Οι δυο πρώτες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND, μαζί με τις ανακοινώσεις για το 5G έκαναν γνωστά και τα μοντέλα 5G smartphones που είναι συμβατά-πιστοποιημένα να λειτουργούν στο δίκτυο 5G της κάθε μιας.

Δοκιμές ταχύτητας με 5G smartphones

Ήδη, συνδρομητές της COSMOTE με 5G smartphone από τη λίστα που ακολουθεί δοκιμάζουν τις γρήγορες ταχύτητες του νέου δικτύου από εχθές, σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Πως να ενεργοποιήσεις το 5G στο smartphone σου [Βήμα-βήμα]

Ακολουθεί η λίστα με τα 5G smartphones που έχουν πιστοποιηθεί ότι θα λειτουργούν με το νέο δικτύων της COSMOTE και της WIND. Σύντομα αναμένεται να μάθουμε και ποια είναι τα 5G κινητά για το δίκτυο της Vodafone.

Συμβατά 5G smartphones Ελλάδα

iPhone 12 mini (COSMOTE / WIND σύντομα)
iPhone 12 (COSMOTE / WIND σύντομα)
iPhone 12 Pro (COSMOTE / WIND σύντομα)
iPhone 12 Pro Max (COSMOTE / WIND σύντομα)
Samsung Galaxy S20 Ultra (COSMOTE / WIND σύντομα)
Xiaomi Mi 10T Pro (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10T (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10T Lite (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10 Pro (COSMOTE / WIND)
Xiaomi Mi 10 (COSMOTE / WIND)
Huawei P40 Pro (WIND)
Huawei P40 (WIND)

Η λίστα με τα συμβατά-πιστοποιημένα smartphones είναι αυτή που έχουν δώσει οι συγκεκριμένες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Δεν σημαίνει ότι άλλα μοντέλα 5G δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις γρήγορες ταχύτητες των δικτύων. Αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί η όχι.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Στα Τρίκαλα, με Huawei p40 pro δε λειτουργεί το 5g. Απ ότι είδα βέβαια, η cosmote δεν έχει πιστοποιήσει τη συσκευή. Μήπως ξέρει κανείς γιατί?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.