Τα συμβατά 5G smartphones σε COSMOTE, Vodafone και WIND

, Τα συμβατά 5G smartphones σε COSMOTE, Vodafone και WIND

Αυτά είναι τα 5G smartphones που έχουν λάβει πιστοποίηση στην Ελλάδα για να λειτουργούν στο δίκτυο 5G των COSMOTE, Vodafone ή και WIND. Η λίστα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με ακόμα περισσότερα μοντέλα.

Τι είναι το 5G;

Το 5G έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη σύνδεση όχι μόνο κινητών τηλεφώνων, αλλά πολύ περισσότερων συσκευών στο internet. Επιπλέον οι ταχύτητες σύνδεσης είναι πολλαπλάσιες των σημερινών από τα δίκτυα 4G, ταχύτητες που φτάνουν και ξεπερνούν τα 1.000Mbps (1Gbps), ενώ στο μέλλον θα αυξηθούν σημαντικά. Σημαντικό δε όφελος από τα δίκτυα 5G είναι η πολύ χαμηλή απόκριση (latency). Η απόκριση αυτή φτάνει σε τιμές ακόμα και στο 1ms ή 2 ms (milliseconds). Συγκριτικά υπολογίστε ότι στο δίκτυο 4G η απόκριση βρίσκεται περίπου στα 50 ms.

Ο πίνακας ενημερώθηκε 12/1/2021

Συμβατά 5G smartphones Ελλάδα

iPhone 12 mini (COSMOTE, Vodafone σύντομα)
iPhone 12 (COSMOTE, Vodafone σύντομα)
iPhone 12 Pro (COSMOTE, Vodafone σύντομα)
iPhone 12 Pro Max (COSMOTE, Vodafone σύντομα)
Samsung Galaxy S20 Ultra (COSMOTE, WIND)
Samsung Galaxy Note 20 Ultra (COSMOTE, Vodafone σύντομα, WIND σύντομα)
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Vodafone)
Samsung Galaxy A42 5G (COSMOTE, Vodafone σύντομα, WIND σύντομα)
Samsung Galaxy Z Flod 2 (Vodafone σύντομα)
Xiaomi Mi 10T Pro (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Xiaomi Mi 10T (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Xiaomi Mi 10 Lite (Vodafone σύντομα)
Xiaomi Mi 10T Lite (COSMOTE, Vodafone σύντομα, WIND σύντομα)
Xiaomi Mi 10 Pro (COSMOTE, WIND)
Xiaomi Mi 10 (COSMOTE, WIND)
Huawei P40 Pro (Vodafone, WIND)
Huawei P40 (WIND)
OnePlus Nord N10 (COSMOTE)

Συμβατά 5G tablet Ελλάδα

Samsung Galaxy Tab S7+ (Vodafone σύντομα)

Η λίστα με τα συμβατά-πιστοποιημένα smartphones και tablet είναι αυτή που έχουν δώσει οι συγκεκριμένες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Δεν σημαίνει ότι άλλα μοντέλα 5G δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις γρήγορες ταχύτητες των δικτύων. Αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί η όχι.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αναστάσιος Αραπογιαννης

ρωτηση ?? δλδ αμα δεν εχει πιστοποιηση της μιας εταιραιας δεν θα λειτουργει στην συγκεκριμένη εταιρια ??

Sotiris κ.

Έχω το Huawei p40 pro και δε λειτουργεί το 5G, ενώ στην περιοχή μου – Τρίκαλα Θεσσαλίας – θεωρητικά υπάρχει κάλυψη. Έστειλα και μήνυμα 5g στο 1333 της cosmote και μου απάντησαν πως η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την υπηρεσία.

Chrpaplos

αυτό με την πιστοποίηση δεν το πιάνω; δλδ εάν πάρω το LG velvet δεν θα παίζει 5G;

Αλεξ

Εγω που το έχω από τον Δεκέμβριο, δυστυχώς δεν μπορώ να έχω 5g.

Nightfalls 😈

Προς το παρόν, για τούς φίλους που ρωτάνε, μόνο η Vodafone τό έχει ελεύθερο, στις υπόλοιπες εταιρείες χρειάζεται η αγορά από τό eshop η ενεργοποίηση από την ίδια.πολυ απλά η αγοράζεις από αυτούς η εάν θέλουν στο ενεργοποιούν εφόσον η συσκευή σου υποστηρίζει 5g.

Last edited 3 years πριν by Nightfalls 😈
Evo

Το ότι το άρθρο εσκεμμένα επαναλαμβάνει παλαιότερες αναρτήσεις που κι αυτές με τη σειρά τους εσκεμμένα δεν απαντούν.,αλλά προωθούν συγκεκριμένες συσκευές!

Nikos K

Παιδιά το πιο απλό είναι να βάλετε τη sim σας σε μια συμβατη συσκευη και να ενεργοποιήσετε το 5g κατά το πως το επιτρέπει ο πάροχος.

Το έκανα για Poco F2 Pro, βάζοντας τη sim στο iPhone 12 mini ενός φίλου, στέλνοντας 5G στο 1333 για COSMOTE που έχω εγώ.

Πλέον έχω 5G αν και στην περιοχή μου οι ταχύτητες προς το παρόν είναι παρόμοιες με 4g+.

Nightfalls 😈

Φίλε Νίκο πολύ καλά έκανες… αλλά τό θέμα είναι νά τό αφήσουν όλοι ελεύθερο όπως κάνει η Vodafone και νά αφήσουν τίς θεωρίες για πιστοποίηση συσκευής και ενεργοποίηση. Στο 2021 είμαστε τό πελάτη τό κερδίζεις με το σεβασμό σου και τον επαγγελματισμό σου.

SUPS 👨‍⚖️

οταν λες ελευθερο? οποιαδποτε συσκευη σε δικτυο Vodafone ενεργοποιειται αυτοματα χωρις να ειναι στη ”λιστα ”της?

Nightfalls 😈

Τό δικό μου Sony Xperia 5ii δεν είναι στην λίστα και έχω σύνδεση κανονικά.εχω ανεβάσει και μέτρηση παλιότερα σέ σχετικό θέμα . μου έχει ενεργοποιηθεί ήδη η προσφορά για 3 μήνες δωρεάν δεδομένα.μπορουν και άλλοι φίλοι εάν θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία τούς.μια διευκρινηση η δεύτερη κάρτα μου είναι εταιρική σε άλλη εταιρεία και δεν έχει ενεργοποιηθεί από το πάροχο το 5g.

NIcholas

Εγώ έχω Xperia 1ii, αλλά δεν δείχνει ένδειξη 5G στην Αθήνα που είμαι, και η COSMOTE δεν το έχει στις πιστοποιημένες συσκευές. Τι παίζει τελικά; Υποτίθεται ότι ένας από τους λόγους που το αγόρασα είναι ότι είναι 5G.

Nightfalls 😈

Μιλά με την συγκεκριμένη εταιρεία για νά σε πληροφορήσουν για πιο λόγο δεν πιστοποιούν η δεν ενεργοποιούν το 5g στην συσκευή που έχεις.το μόνο που μπορώ να σού πω είναι ότι με την δικιά μου συσκευή,στην ουσία ίδιες είναι,στην τελευταία μέτρηση που έκανα είδα 600mbs στο κέντρο Αθήνας με την Vodafone χωρίς να έχω κάνει τίποτα.. όπου υπάρχει 5g έχω σύνδεση κανονικά.

silot

Το δοκίμασα αυτό με iPhone 12 και μετά Pixel 5 και δεν έπαιξε σε εμένα δεν έχω σήμα 5g

varatasis

Είμαι κάτοχος iphone 12pro αλλά δεν βλέπω επιλογή για 5G.
Πρέπει να μιλήσω με Vodafone?

Alex

Και σε μένα το ίδιο. Ξέρουμε γιατί δεν υπάρχει η επιλογή;

Chris_BMW

Ερώτηση .

Η κάρτα sim που έχω είναι από το 2011-12 .

Χρειάζεται αλλαγή ;
Από 3g σε 4g δεν είχα πρόβλημα

Θοδωρής Χ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα sim που έχεις, δεν χρειάζεται να κάνεις καμία αλλαγή. Εφόσον λειτουργεί σε δίκτυο 4G, θα λειτουργεί και σε 5G.

varatasis

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένες συσκευές που υποστηρίζουν αυτόματα το νέο δίκτυο 5G. Τέτοιες είναι οι i) Samsung Note S20 Ultra 5G, ii) Huawei P40 Pro 5G, iii) Xiaomi Mi 10T Pro 5G, iv) Xiaomi Mi 10T 5G, v) Xiaomi Mi 10T Lite 5G Για να μπορέσει μία συσκευή να υποστηρίξει το νέο 5G δίκτυο θα πρέπει το Hardware & το Firmware που διαθέτει να είναι συμβατά με αυτό. Σταδιακά θα είναι διαθέσιμες και νέες συσκευές που θα υποστηρίζουν το δίκτυο 5G και θα μπορείτε να ενημερώνεστε για αυτές μέσα από τη σελίδα μας στο Vodafone.gr

Nightfalls 😈

Φίλε varatasis συμπλήρωσε και το Sony Xperia 5 ii μου έχει ενεργοποιηθεί ήδη η προσφορά από την Vodafone για 3 μήνες δωρεάν δεδομένα. Ευχαριστώ.

Σπύρος

Έβαλα την κάρτα sim σε xiaomi mi 10t lite αγορασμένο από skroutzομάγαζο. Ενεργοποίησα το 5G στέλνοντας το απαραίτητο sms στην Cosmote. Έβαλα τη sim σε ευρωπαϊκό oneplus 8 pro και εμφανίστηκε το 5G κανονικά. Φυσικά οι ταχύτητες ακόμη είναι 4G+

CHRISTOS LOLIS

Έχω oneplus 8T εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να βγάλω άκρη με την Wind γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ σε δίκτυο 5g.
Οπότε τους περνώ ο κάθε εκπρόσωπος που μου μιλάει μου δίνει και διαφορετική απάντηση έλεος.
Πάντως δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη να πάρω τα κινητά που προτείνουν.

Amptel

Έχω το p40.. Έβαλα την κάρτα σε s20 ultra κ εμφανίστηκε το 5g cosmote. Ταχύτητα έχω δει μέχρι 650mb

Τίκαν

Εγώ έχω τό xiaomi not 5 μέ σύνδεση κοσμοτέ περιμένω η κοσμοτέ νά κάνει αυτόματη αναβάθμιση δωρεάν στό κινητό μου γιά νά μπω στο 5G.

Γιώργος

Samsung s20 plus 5g όχι?

Γιάγκος

Μαλλον οχι. Κι εγω εχω S20 5G και το μηνυμα που μου εστειλε η Cosmote γραφει οτι δεν υποστηρίζεται. Γελοίες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, 200 χρόνια πίσω σε όλα η Ελλαδίτσα.

Spy Stoy

Σημερα στο site Cosmote η παρακατω συσκευες συμβατες

Apple iPhone 12 mini, AppleiPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10 Pro, Xiaomi Mi10, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy A42, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, OnePlus Nord N10.

Vagelis

Εχω cosmote και ενδιαφερομαι για το s20 fe 5g.ειναι συμβατο με το 5g μονο της vodafone?θα αλλαξει αυτο;θα γινει και με το 5g της cosmote? Η μονο οσα εχουν ανακοινωθει ως τωρα;

Ends

Έχω το Huawei mate 30 pro 5g. Ας πω ότι Αύριο παράδειγμα πάω για να κάνω αλλαγή σε 5g σε cosmote , οι κύριοι εκεί δεν θα μου δώσουν πρόσβαση στο δίκτυο για να καταλάβω…?

DOC77

καλησπερα μηπως ξερει καποιος να μου πει ?εχω iphone 12pro ,συνδεση vodafon καινουρια μου ηρθε το μηνυμα για 3 μηνες δωρεαν αλλα δεν μου εμφανιζει το 5g στις ρυθμισεις

Δημήτρης

Με Poco F2 Pro και Vodafone δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα και ενεργοποιήθηκε το 5G. Ήδη έχει ενεργοποιηθεί και το πακέτο των δωρεάν data.

George

Συγνώμη ρε παιδιά. Όλο διαβαζω για πιστοποιημένα xiaomi αλλά πουθενά δεν βλέπω κάτι για το mi 10 lite 5g που έχω. Το οποίο ήταν από τα πρώτα 5g smartphone που κυκλοφόρησαν. Αγορασμενο από επίσημο δίκτυο πώλησης. Τι γίνεται;;

Greg

Cosmote έχεις; Έστειλες το μήνυμα 5G στο 1333;

George

Όχι vodafone

Greg

Samsung Note 20 5G ενεργοποιήθηκε! Έχω ένα μεγάλο όμως θέμα! Το μόνο που έκανα ήταν να μπω στη σελίδα fast.com και να κάνω speed test και μου έφαγε 1+ gb. Σκέφτηκα κάτι λάθος θα έκανα. Μόλις δοκίμασα να μπω πάλι με 5G και βλέπω τα δεδομένα σε whats up κάρτα να πέφτουν ανά 150 mb χωρίς να κάνω τίποτα , παρά refresh στην εφαρμογή τους για να βλέπω τα mb! Τι παίζει μ’αυτό; Στη vodafone πάλι 5G δεν εμφανίζεται παρά το γεγονός ότι μου ενεργοποιήσαν τα απεριόριστα… Περιοχή Βύρωνα και Ψυχικό με vodafone δεν είδα 5G…

Nightfalls 😈

Σημερινή μέτρηση από κέντρο Αθήνας, πλατεία Μαβίλη σήμερα το πρωί με Vodafone.

John

Εγώ που έχω το 12 pro και έχω Vodafone γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί το 5G ούτε και σαν επιλογή μέσα στο μενού

Τάσος_Ν.Φάληρο

Καλημέρα Κώστα,
Σε Σκρουτζομάγαζο με ενημέρωσαν οτι εφόσον ο πάροχός μου είναι η Wind να αποφύγω τις συσκευές Xiaomi γενικότερα και ειδικά με το 5g οτι θα έχω πρόβλημα με το Χiaomi Mi10 Lite.

Εχεις άποψη? Ευχαριστώ πολύ

Νικ

Με sony xperia 5ii καί Vodafone λειτουργεί το 5G αυτόματα (όπου..υπάρχει), αλλά χωρίς σπουδαία αύξηση τής ταχύτητας.

Paris

Πραγματικα δεν ξερω τι γινεται με αυτο το θεμα.

Εχω note 20 ultra, απ την πρωτη στιγμη που το εβγαλε η cosmote στις πιστοποιημενες συσκευες (Δευτερα πρωι) εχω κι εγω 5G, ομως διαβαζω σε γειτονικα φορουμ αρκετους με note 20 ultra να μην εχουν 5G! Μιλαω για τον ιδιο παροχο που κατα τα αλλα, το εχει πιστοποιησει.

By the way αυτη ειναι η υψηλοτερη ταχυτητα που εχω σημειωσει (Νεα Φιλαδελφεια)

SUPS 👨‍⚖️

ελπιζω να ησουν στο υψος του γηπεδου γιατι εκει ουσιαστικα θα φαινεται η χρησιμοτητα του 5G, οταν δηλαδη θα υπαρχει μεγαλη συγκεντρωση κοσμου σε πολυ μικρο χωρο

Nightfalls 😈

Αυτά γίνονται με τις αλχημείες με τίς πιστοποίησης και τίς ενεργοποίησεις. φαντάσου ότι και εγώ είχα σήμα από Vodafone στις 2 με 3 Ιανουαρίου.By the way ωραίο τηλέφωνο και πολύ καλή ταχύτητα. Νά λέμε και τά καλά.

Giannis

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Oneplus 8T.και δεν μου δείνει την επιλογή 5G, ενώ η συσκευή είναι 5G. Όλα αυτά σε Vodafone.

Αλεξ

Υπάρχει κάτι νεότερο όσον αφορά το lg velvet και την μη συμβατότητα του με τον 5g στην Ελλάδα;

Αντωνης

θα βγει συμβατοτητα στο μελλον και σε παλαιοτερα μοντελα? εχω i phone 11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.