Samsung Galaxy S24: Από τα πρώτα με συνδεσιμότητα Wi-Fi 7 το 2024

Τα περισσότερα από τα νέα τηλέφωνα στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν με Wi-Fi 6 ή το νεότερο standard 6E, το οποίο σηματοδοτεί το μεταβατικό στάδιο πριν το Wi-Fi 7.

Μια νέα έκθεση από την DigiTimes που υποστηρίζεται από εργαστήρια επιθεώρησης IC υποδηλώνει ότι η πρώτη παρτίδα τηλεφώνων Wi-Fi 7 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. H Samsung προφανώς και θα είναι από τους πρωτοπόρους του νέου Wi-Fi standard με το Galaxy S24 να αναμένεται να είναι από τα πρώτα τηλέφωνα στην αγορά που θα το υποστηρίζουν.

Το Wi-Fi 7 αναμένεται να προσφέρει 2,4 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες αιχμής σε σύγκριση με το Wi-Fi 6 με τον Οργανισμό Wi-Fi να αναφέρει τιμές έως και 33 Gbps. Οι συσκευές Wi-Fi 7 θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανάλια 300 MHz και θα επιφέρουν βελτιώσεις φυσικού (PHY) και μεσαίου επιπέδου (MAC) έλεγχο πρόσβασης ενώ θα εξακολουθούν να εργάζονται με υπάρχουσες συχνότητες 2,4 GHz, 5 GHz και 6 GHz.

Η Qualcomm έχει ήδη αποκαλύψει τα τσιπ Wi-Fi της σειράς Wi-Fi 7 Networking Pro και θα δούμε την πρώτη παρτίδα οικιακών router και φορητών υπολογιστών Wi-Fi 7 στις αρχές του 2024.

Επεξεργάστηκε την 25 Δεκεμβρίου 2023 10:14

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.