Windows Phone Mango, Κενό ασφαλείας κανει reboot τη συσκευή μετά από λήψη κακόβουλου SMS

Τα παιδιά από το Winrumors ανακάλυψαν ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7.5 Mango. Ο επιτιθέμενος στέλνει στη συσκευή στόχο ένα μήνυμα SMS (το περιεχόμενο του είναι άγνωστο) και αυτή μόλις το λάβει κάνει επανεκκίνηση ενώ μόλις ενεργοποιηθεί ξανά ο χρήστης της δεν έχει πρόσβαση καθόλου στα SMS του. Δείτε το βίντεο.

Από το Winrumors έχουν επικοινωνήσει με τη Microsoft και την ομάδα ανάπτυξης των Windows Phone ώστε να διορθωθεί το κενό ασφαλείας και να δωθεί σε μελλοντικό update.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Δεκεμβρίου 2011 16:28

Σχόλια

  • απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι κακοβουλο μηνυμα αλλα bug οταν βαλεις εναν φιλο σου σε live title και σου στειλει μηνυμα

  • Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει ο τίτλος μας. Reboot κάνει με τη λήψη κακόβουλου SMS, "The flaw works simply by sending an SMS to a Windows Phone user."

    Αυτό με το live titles που αναφέρεις είναι άλλο και ωφείλεται στο ίδιο κενό ασφαλείας. Διάβασε περισσότερα στο linκ της Πηγής που δίνω στο άρθρο μας.

  • καιρος ηταν πολυ περιεργο που ηταν για πολυ καιρο χωρις bug το λειτουργικο.. εδω το ios και βγαζει καθε βδομαδα update.. ελπιζω ομως σε αντιθεση με το ios εδω να μην αργησει το update..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.