To AI επιστρατεύουν ερευνητές για να βρουν ποιος πρόδωσε την Άννα Φρανκ

AI Άννα Φρανκ, To AI επιστρατεύουν ερευνητές για να βρουν ποιος πρόδωσε την Άννα Φρανκ

Πρώην πράκτορας του FBI χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βρει ποιος πρόδωσε την Άννα Φρανκ και την οικογένειά της, οι οποίοι συνελήφθησαν το 1944 από την Γκεστάπο.

Ο λόγος για τον συνταξιούχο ντετέκτιβ Vincent Pankoke, και την ομάδα του από ερευνητές (η οποία αποτελείται από ιατροδικαστές και μέλη της ολλανδικής αστυνομίας) οι οποίοι συνεργάζονται με την εταιρεία δεδομένων Xomnia προκειμένου να λύσουν την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε πρόσφατα, ένας προηγμένος αλγόριθμος θα αναλύσει αναφορές και έγγραφα από την περίοδο. Η κύρια βάση δεδομένων των πληροφοριών που δίνονται στο AI περιλαμβάνει καταλόγους με συνεργάτες των ναζί, πληροφοριοδότες, ιστορικά έγγραφα, αστυνομικά αρχεία και προηγούμενη έρευνα.

Ο Pankoke δήλωσε ότι το λογισμικό θα παρέχει νέες ιδές και συσχετισμούς με βάση τα δεδομένα, τα οποία οι άνθρωποι ίσως δεν θα μπορούσαν να μελετήσουν ούτε σε μια ολόκληρη ζωή.

Ο επικεφαλής data scientist της Xomnia δήλωσε ότι το λογισμικό τους επιτρέπει στην ομάδα να αναζητήσει και να οπτικοποιήσει δεδομένα με νέους τρόπους, κάτι που έχει οδηγήσει σε νέα ίχνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο μέλλον σκοπεύουν να κάνουν τα συστήματα πιο έξυπνα, ώστε να μπορούν να συνδέουν αυτόματα άτομα, συμβάντα και μέρη.

Για δεκαετίες οι υποψίες συνέκλιναν στο ότι ο Βίλχεμ Βαν Μάαρεν, που εργαζόταν στην αποθήκη δίπλα στην κρυψώνα της οικογένειας Φρανκ ήταν αυτός που τους πρόδωσε, αλλά καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει με βεβαιότητα σε αυτό. Ο ίδιος ο Βαν Μάαρεν μέχρι τον θάνατό του το 1971 ισχυριζόταν ότι δεν ήταν αυτός.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ε τότε να αντικαταστήσουμε τα δικαστήρια και όλο το νομικό σύστημα βρε αδερφέ …αφού βρέθηκε αυτή η μέθοδος που μπορεί να βρει την αλήθεια και αφού δεν υπάρχουν ζωντανοί οι άνθρωποι που εμπλέκονται …. μόνο ως ανέκδοτο το εκλαμβάνω …

Tasoulisk

NikosAr ειναι η ίδια λογική με το matlab, autocad κλπ… σκέψου έναν μηχανικό να θέλει να σχεδιασει έναν ουρανοξύστη… έτσι ειναι και εδώ, σε μια περίπλοκη περίπτωση χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο για να βγάλουν μια άκρη… ο μηχανικές θα ελέγξει τα αποτελέσματα του υπολογιστή πριν αποφανθεί το ίδιο και αυτοί…

bezilys

Ότι να ναι

theo

Τι σκέφτονται οι “περιούσιοι”, για να συνεχίσουν τα βγάζουν χρήμα με το “ημερολόγιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Elon Musk Twitter

Ο Elon Musk προσπάθησε και απέτυχε να αναλάβει την OpenAI το 2018

O Elon Musk είναι ένας αρκετά επιτυχημένος επιχειρηματίας, όμως είχε και τις αποτυχίες του, όπως η απόπειρα να αναλάβει την OpenAI το 2018, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Internet AI Bill Gates ChatGPT

Bill Gates: “Το GPT είναι η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία μετά το 1980”

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates δήλωσε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT που ανέπτυξε η OpenAI αποτελεί την πιο επαναστατική πρόοδο στην τεχνολογία από το 1980 και μετά.

Smartphones AI Google Google Pixel

H Google προσφέρει πρόσβαση στον ΑΙ βοηθό της για τους Pixel Superfans

Η Google ετοιμάζεται να “απελευθερώσει” τον ανταγωνιστή της ChatGPT, έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Bard, με τους Pixel Superfans να αποκτούν πρώτοι πρόσβαση.

Internet AI ChatGPT featured

ChatGPT: Ένα σφάλμα εκθέτει τα ιστορικά συνομιλιών AI σε άλλους χρήστες

Η λειτουργία ιστορικού συνομιλίας του ChatGPT είναι εκτός σύνδεσης, μετά από ένα σφάλμα που παρουσίασε σύντομες περιγραφές συνομιλιών άλλων χρηστών με άτομα στην υπηρεσία.