FBI: Βοηθά στο ξεκλείδωμα κι άλλων iOS συσκευών

Η πολύκροτη υπόθεση μεταξύ του FBI και της Apple, για το ξεκλείδωμα του iPhone 5c που ανήκει στον τρομοκράτη του San Bernardino, είχε αίσιο τέλος και για τις δυο πλευρές. H Apple δεν χρειάστηκε να συνεργαστεί και το FBI πήρε τα δεδομένα που ήθελε.

Οι αμερικανικές αρχές μπόρεσαν να ξεκλειδώσουν το iPhone χάρη στην βοήθεια τρίτου, που λέγεται ότι είναι μια ισραηλινή εταιρεία ονόματι Cellebrite και η οποία πήρε αμοιβή 15.000 δολάρια.

Βεβαίως η υπόθεση του Syed Farook δεν είναι η μόνη που περιλαμβάνει συσκευή της Apple. Σύμφωνα με το Associated Press, το FBI προσφέρθηκε να βοηθήσει σε άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας στο Arkansas. Η αστυνομία έχει στα χέρια της ένα iPhone και ένα iPod που ανήκουν σε δυο εφήβους οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν δυο ανθρώπους.

Το FBI προσφέρθηκε να βοηθήσει και ο Δικαστής ανέβαλε τη δίκη για α δοθεί στους εισαγγελείς χρόνος να συνεργαστούν με το FBI.

Στην υπόθεση της Apple το FBI ζήτησε από την Apple να γράψει νέο κομμάτι software, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι απαραίτητο πλέον. Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν οι iOS συσκευές δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ η Apple έχει ζητήσει να μάθει λεπτομέρειες, αλλά είναι αμφίβολο αν θα τις πάρει.

Διαβάστε επίσης: iPhone 5c: Το FBI ξεκλείδωσε το κινητό χωρίς τη βοήθεια της Apple

fbi iphone open, FBI: Βοηθά στο ξεκλείδωμα κι άλλων iOS συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.