iPhone 6s και 6s Plus: Εντυπωσιάζουν με τη διάρκεια μπαταρίας [battery life test]

Ως συνήθως στην επίσημη ανακοίνωση των νέων iPhone η Apple δεν έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που έκανε και με την μπαταρία των iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Ωστόσο το teardown που ακολούθησε έδειξε ότι οι νέες ναυαρχίδες φορούν μικρότερες μπαταρίες λόγω της ενσωματωμένης Taptic Engine, που πιάνει περισσότερο χώρο.

Το iPhone 6s έρχεται με μπαταρία 1715mAh, μικρότερη σε σύγκριση με την μπαταρία του iPhone 6 που είναι στα 1810mAh. Το ίδιο και το iPhone 6s Plus, ενσωματώνει μικρότερη μπαταρία από το iPhone 6 Plus, η μια είναι 2750mAh και η άλλη 2915mAh.

Τι σημαίνει όμως η μικρότερη μπαταρία στα νέα iPhone για την διάρκεια της ζωής τους; Η Apple υπόσχεται την ίδια διάρκεια χάρη στις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο software και οι δοκιμές δείχνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το iFixit και το Phonearena πήραν στα χέρια τους τα νέα iPhone και δοκιμάζουν την αντοχή της μπαταρίας τους. Τα συγκρίνουν με άλλες ναυαρχίδες και φάνηκε ότι το iPhone 6s δίνει 8 ώρες και 15 λεπτά ενώ το Samsung Galaxy S6 Active είναι πρώτο με 12 ώρες και 9 λεπτά. Δεύτερο είναι το Sony Xperia Z3 Compact (με μπαταρία 2600 mAh) και τέταρτο είναι το Samsung Galaxy S6 edge το οποίο χάνει την τρίτη θέση για 4 λεπτά.

iPhone 6s και 6s Plus: Εντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας [battery life test], iPhone 6s και 6s Plus: Εντυπωσιάζουν με τη διάρκεια μπαταρίας [battery life test]

Από την άλλη το iPhone 6s Plus καταφέρνει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το Samsung Galaxy Note 5 (3000mAh) δίνοντας πολύ καλή διάρκεια 9 ώρες και 11 λεπτά. Της λίστας ηγούνται Motorola DROID Turbo και Samsung Galaxy S6 edge+.

iPhone 6s και 6s Plus: Εντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας [battery life test], iPhone 6s και 6s Plus: Εντυπωσιάζουν με τη διάρκεια μπαταρίας [battery life test]

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

88 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

α ρε αππλε τους γλεντας ολους στο sw!

Themazerunner

Ιδια αυτονομια…εντυπωσιαζουν λεει ο τιτλος…αλλα νταλα…

djfapples

Το z3 compact δεν έχει 3500mha αλλά 2600mha

Bagit

@viel

εμενα που η μπαταρια στο mate 7 μου κραταει 2 μερες ανετα δεν με γλεντας….

Themazerunner

Λορενα καθισες να δεις και στο Note 5 οτι εγινε το ιδιο ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ δεν ειδα πουθενα;
Τωρα μιλαμε ή βηχουμε;
NOTE 4(3220 mAh)~note 5(3000 mAh).Γιατι δεν εβαλαν και το Note 4 και να μας δειξουν την αυτονομια του Note 5 που ειναι καλυτερη ε;…ε;…
Αφου το NOTE 5 εχει καλυτερη cpu και ram(λιγοτερο ενεργοβορα)και καλυτερο android-διαχειριση.Με το Μ ακομη καλυτερα θα ειναι.
Συγκρινουν 2κ αναλυση με 720p και 1080p.

Να συγκρινεις μονο το 6 και 6 plus με τα 6s και 6s plus εχει νοημα.
Τα υπολοιπα που κολλανε;

Giannhs

Εγώ γιατί πιστεύω ότι έπεσε λαδάκι για τα τεστ αυτά! Το μέγεθος της μπαταρίας και η διάρκεια της είναι ενάντια στους νόμους της φυσικής όσο καλή δουλειά και αν εχουν κάνει στο hardware τουλάχιστον για το 6s!

Giannhs

Για την Apple δεν είναι τίποτα να εξαγοράσει όλους τους παράγοντες που δημοσιοποιούν τεστ για να κάνει προμο τα προϊόντα της!

viel

@Bagit δεν εχεις εγγυηση ομως χαχαχαχαχ

Bagit

@viel
η apple σας τα μαθαινει αυτα; 2 χρονια εγγυηση φιλε μου..
ξυπνα

viel

καλα αμα παθει τιποτα πηγαινε το στο kaizer shop που το πηρες και περιμενε να παει κινα… περαστηκα

Themazerunner

Εγω ενα πραγμα ξερω τοσα χρονια απο θεματα τεχνολογιας.
Εαν δεν δεις πολλες και “ανεξαρτητες” μετρησεις σε ενα προιον συμπερασμα ασφαλες δεν βγαινει.
Αλλωστε το προμοταρισμα δεν ειναι πρωτη φορα και εργαλειο για την apple.
Σου λεει στην βραση κολλαει το σιδερο αντε τωρα οσο πουλησει τους πρωτους μηνες(θα βγαλει μετα και αρθρα τυπου…σαρωσε το iphone τους πρωτους 2 μηνες σε πωλησεις).Εαν δεν δουμε και δεν γνωριζουμε σιγουρα τις συνθηκες μετρησεις κατω απο τις οποιες γινονται οι μετρησεις ολα αυτα ειναι ακυρα και το μονο που αποσκοπουνε ειναι η προωθηση προιοντων.

Ενα προιον εαν δεν περπατησει κανα 3μηνο τουλαχιστον στην αγορα δεν ξερεις τι πορβληματα θα βγαλει και εαν στεκουν τα οσα λεγονται.Απλα και κατανοητα.

Bagit

@viel

ποτε εξαγορασε η wind το kaizer shop; και απο ποτε η wind στελνει για επιστευες στην κινα;
πφφφφ.. πολυ σας εχει μπερδεψει ο Tim Cook φιλε μου και δεν ξερω γτ…. η απλα μιλαω με ασχετου εγω.. περαστικα σε σενα φιλε μου… και στον τραπεζικο σου λογαριασμο…
πληροφοριακα επειδη ο κολλητος μου εχει το 6 και ειναι της ιδιας αποψης με σενα (η apple τα κανει ολα καλυτερα) κανοντας ενα test των δυο κινητων δεν μπορουσε να εξηγησει πως ενα κινητο των 300 ευρω μπορουσε να σκοτωσει ενα apple των 900… να μην μιλησουμε για διαφορα αποκρισης δεν σας παιρνει…

viel

σε τι το σκοτωσε? στο el paso? πες μου να μαθω και μενα… η wind εχει τεχνικο τμημα για τα huawei?

Bagit

@viel

για κακη σου τυχη ναι… (Το εξουσιοδοτημένο service είναι η ARVATO TELESERVICE (Λεωφόρος Κηφισού 38Α, Περιστέρι, 12133. Τηλέφωνο: 2105197500))…
το καθαρισε ανετα σε θεμα αποκρησης στις εφαρμογες που χρησιμοποιουμε και οι δυο (facebook, instagram, viber, browsing κτλπ)
σε θεμα μπαταριας το διαλυει και οθονης φυσικα… υστερει σε καμερα (εννοειται πως το 6 εχει αξιοζηλευτη καμερα) και σε games που δεν παιζει κανενας απο τους δυο… βασικα μονο και μονο που φορτωνε youtube και browser πιο γρηγορα ειναι καταντια.. ακομα και ιδια αποκριση να χαν θα ταν καταντια γτ το ενα κινητο αξιζει 900 και το αλλο 300..

viel

h arvato δεν ειναι της vodafone??? επισης δεν ειναι η εταιρια που βγαζει τα παντα με υγρασια για να χανεις την εγγυηση? κατι θυμαμαι… αχαχαχαχ το να μου παρουσιασεις την arvato σαν το τεχνικο τμημα ε παει πολυ! εγω στην θεση σου αν ηξερα οτι αυτοι φτιαχνουν το τηλεφωνο μου θα κρυβόμουν χαχαχα

σε απόκριση και παπατζες που λετε ολοι! δλδ τι το iphone δεν ανοιγε το προφιλ γρηγορα? με κοροιδευεις? νομιζεις οτι ειμαι χθεσινος?

spirios1992

mazerunner,
φιλε δε τα λες λαθος, αλλα φαινεσαι να μαχεσαι με νυχια και δοντια εναντιον αππλ.
ουτε εμενα μου αρεσει η τροπη που εχει ακολουθησει, αλλα κρατιεμαι να μη μιλησω οταν εχεις ξεπερασει εαυτον και γραφεις ατελειωτα εδω και 3-4 μερες σε καθε θεμα περι αυτης! τι καθεσαι και δικαιολογεις και προσπαθεις να εξηγησεις για το νοτε 4 λογω αναλυσης? ενα καθαρο τεστ για τη μπαταρια εβγαλαν για το ι-φον οπως για καθε κινητο. κανεις δεν ειπε πως ειναι πληρη διαφανη τα τεστ αλλα εσυ πας στην αλλη ακρη!
ΥΣ. επειδη πολλοι εδω λενε πως οποιος γραφει γραφει επειδη υποστηριζει την εκαστοτε εταιρεια, πληροφοριακα android εχω.

Skace13

@ viel πότε μετακόμισε το Περιστέρι στην Κίνα;Οσο ζεις μαθαίνεις.Βάλε ενα bluetooth φιλε μου γιατι το hiphone σου εχει sar στο θεο και δημιουργεί προβλήματα
Υ.Γ.Αρβατο

Bagit

@viel

δεν μου χει τυχει ποτε να μν μ επισκευασουν κινητο λογο υγρασιας ουτε εχω ακουσει ποτε κατι παρομοιο….επιπλεον η εγγυηση μου ειναι 2 χρονια κι οχι 1…. επιπλεον η arvato δεν ειναι apple να αλλαζει λυγισμενο κινητο με την αιτιολογια ιδιου πταισματος γτ κατι τετοιο καναν σε πολλα υποκαταστηματα και εχω γνωστο που στον γερμανο δεν του αλλαξαν το κινητο…
αλλα γτ μενεις στο θεμα της εγγυησης δεν σε παιρνει να μιλησεις για τα αλλα;

ναι φιλε μου τ ανοιξε γρηγοροτερα δυστυχως για σενα που αναγκαστικες να σκασεις 600 παραπανω… δυστυχως φιλε σε νοιωθω… πιαστηκες ** και σε νιωθω… κριμα… πονος…

viel

@Bagit εγγυηση?

https://www.apple.com/gr/legal/statutory-warranty/

2 ετη εχω ασχετε οχι ενα… ακομα στο ενα εχεις μεινει?

Υ.Γ διαβασε για την arvato….

spirios1992

@viel απο που πηρες το iphone 6 με 2 ετη εγγυηση ??

viel

@spirios1992 απο μαγαζι στην ελλαδα τι απο που

Themazerunner

@Spirios και εσυ τι ενοχλησε;η apple εισαι ή εχεις μετοχες;μαθεται να σχολιαζετε επι θεματων και οχι το τι κανει ο αλλος.Κοιτα τον εαυτο σου.Ειναι σοφοτερο.Για τους αλλους της apple γιατι δεν λες τιποτε;τοσο ασχημα σου καθονται οσα λεω;αληθειες ε;…τι να κανουμε…πρεπει να λεγονται.

Τελος για την apple να πω οτι οντως ψαχνει (μπε και κιτσ κιτσ οπως λεει ενας φιλος)διοτι με μαεστρια παλι θελει να δειξει το δηθεν υπερ-ios της οταν ξεχναει να αναφερει οτι εβαλε…
Καινουρια μπαταρια με ισχυροτερα στοιχεια.
Καινουριο επεξεργαστη χαμηλοτερης λιθογραφιας.(απο 20 σε 14 για οσους ξερουν).
Καινουρια ram ddr4 εναντι ddr3 και λιγοτερο ενεργοβορα.
Αλλαξε ολο το σασι της και μας πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Σαν να λεει μια εταιρεια αυτοκινητου που πηγε απο βενζινη σε diesel και πετυχε απο 8 σε 5 λιτρα/100 με ρυθμιση και new εγκεφαλο στην μηχανη εξοικονωμοντας ολη αυτη την διαφορα με το τελευταιο.
Μπραβο στην apple και σε οσους πιστευουν αυτα που λεει.
Αντε να σταματησουμε να σχολιαζουμε τωρα γιατι καποιοι ενοχλουνται…δεν τους ειναι ευχαριστη η παρεα μας.

Bagit

@veil ο φιλος μου το χει αγορασμενο απο γερμανια και μου πε 1 δεν ξερω αν ισχυει κατι αλλο για ελλαδα οποτε ναι το δεχομαι αν εχει 2 ελλαδα… για αρβατο φιλε μου απο την στιγμη που δεν μου χει κανει λαμογια δεν μπορω να πω κατι… τωρα αν οσοι το στειλαν για επιστευη το χαν και ακουγαν μουσικη ενω εκαναν μπανιο εννοειται πως επιασε υγρασια κι εννοειται πως δεν θα το επιστευαζε οπως δεν το επιστευαζει και η apple για λογους υγρασιας (μιλαω εκ πειρας)..ωστοσο για να μαι ειληκρινης μιας και ειμαι στο τελος της νομικης (φοιτητης) πολυ θα θελα να μου το στειλον πισω σαν υγρασια και να το επιστευασω αλλου γτ η εγγυηση δεν ειναι αποδειξη ειναι συμβαση και σε περιπτωση τετοιοιας πρακτικης τους πας δικαστηκως πραγμα που δεν τους συμφερει (αρα θα χω καινουριο κινητο αμα μου κανουν κατι τετοιο + το παλιο φτιαγμενο) λοιπον και για να ληξει εδω γτ δεν θελω να νομιζει καποιος οτι εχω κατι προσωπικο με εταιρια η με εσενα… εχω με τα fanboys…. προσοπικα δεν θα περνα ποτε κινητο πανω απο 350-400 ευρω το οποια θα μου περισευαν κιολας γτ ειναι πολλα.. δευτερον δεν θα περνα ποτε iphone γτ δεν… Συνέχεια »

Car-Yo-Lees

Viel, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Οπότε σε θέματα τα οποία όπως αποδεικνύεις δε γνωρίζεις, καλύτερα να μην τα σχολιάζεις καθόλου.

Bagit

@Themazerunner

ρε man επειδη φαινεσαι γνωστης τι ρολο παιζει η λιθογραφια γραψε λιγο γτ δεν εχω καταλαβει… και γενικα ρε συ κανε κανα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ αρθρο και στειλε στον βλαχακη να εξηγεις τα περι ios και android και γενικα λιθογραφιες και ram μπας και καταλαβουμε γτ εγω προσωπικα τα χω μπλεξει.. αν δεν πιασω κινητο στα χερια μου δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι καλο η οχι απο τα χαρακτηριστικα 😛

Mary

Έτσι πληροφοριακά τα ολα τα κινητά όπως και τα iPhone εχουν 2 χρόνια εγγυηση βάση ευρωπαϊκού κανονισμού! Ο ένας χρόνος εγγυηση ειναι της Apple και τον έχεις μέσω imei της συσκευής! Για τον δεύτερο χρόνο χρειάζεσαι την απόδειξη αγοράς! Αυτα παντα για τα ευρωπαϊκά μοντέλα όχι για τα αμερικανικα!

spirios1992

@veil πες συγκεκριμενα ποιο, γιατι ολα που κοιταω στο skroutz εχουν 1 χρονο
@mazerunner αν μπηκες καν στο κοπο να διαβασεις, ειπα δε συμπαθω την απλ και υποστηριζω android, παρολα αυτα αναγνωρισα πως φετος ‘αποφασισε’ να κανει μια αλφα προοδο, την οποια ουτε κατα διανοια επικροτω. Εγω ειπα πως εδω απλα σχολιασε (αν θες) το αποτελεσμα της μπαταριας για αυτα που προσφερει το iphone.
*στο κατω κατω μη μου πεις πως προτιμας το 2κ απο το 1080 (παρολο που ανοιγει αλλο θεμα συζητησης)

Themazerunner

@Bagit ρωτα εναν apple user.
Αυτοι τα ξερουν νερακι απ’εξω και ανακατωτα.Αφου για να παρουν να κρινουν και να βγαλουν συμπερασματα αυτα βλεπουν πλυν την εκδοση ios.

Σοβαρα τωρα και περαν της πλακας…στειλε ενα μηνυμα στον Κωστα και ειμαι σιγουρος οτι ξερει και θα επιληφθει του θεματος.Τοτε θα κανουμε και περισσοτερη αναλυση με περισσοτερα παραδειγματα.

dionyshs

Αγαπώ mazerunner!

viel

@spirios1992 απο οπιοδηποτε καταστημα στην ευρωπη και αν αγορασεις εχεις 2 χρονια και οπιος σου πει το αντιθετο απλα δεν ξερει την νομοθεσια! και εδω στην ελλαδα αν σου πει ενα χρονο πες του σου κανω καταγγελεια στην προστασια καταναλωτη και αμεσως θα σου πει 2! τα εχουμε ζησει πολλες φορες ακου τι σου λεω. απο οπου θες ψωνησε!

@Car-Yo-Lees εσυ με λες ημημαθη χωρις καν να μου πεις τι δεν ξερω καλα χαχαχ
δλδ τι εγραψες για να μου την πεις απλα? χωρις κατι συγκεκριμενο? τι να πω ευχαριστω….
εδω ειμαι να με ρωτησεις οτι θες και θα δεις τι ξερω και τι οχι!

Themazerunner

@Spirios αν βλεπεις απο τα σχολια μου την “μπαταρια” σχολιαζω.
[Τι σημαίνει όμως η μικρότερη μπαταρία στα νέα iPhone για την διάρκεια της ζωής τους; Η Apple υπόσχεται την ίδια διάρκεια χάρη στις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο software και οι δοκιμές δείχνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.]
Αυτο δεν λεει το αρθρο;τα διαγραμματα που βγηκαν σε αυτον τον ισχυρισμο και της μπαταριας δεν λενε οτι απο το iphone 6 plus στο 6s plus πηγε η αυτονομια απο τα 6h 32min στα 9h και 11min;

Και ερωτω τους σκεπτομενους χρηστες.Πως γινεται αυτη η διαφορα να πηγε μονο απο την μπαταρια(σιγουρα κατι αλλαξε αλλα μικρο ισχυριζομαι εγω)και οχι λογω ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ που ανεφερα εγω;
Αν ηταν ετσι περιμενω στο ios 10 απο 9h και 11min να δουμε τις ιδιες αυξησεις με μια αλλη μπαταρια και το ιδιο hardware χωρις να αλλαξει οτιδηποτε αλλο.
Ποση θεωρεις οτι θα πετυχει την αλλη φορα;
Πως γινεται να μιλας συνολικα για αποτελεσματα battery Life και ios Κυριως που ισχυριζεται η apple(να βγαζεις συμπερασματα) οταν το προηγουμενο απο το νεοτερο μοντελο δεν εχει μονο μπαταρια αλλαγμενη αλλα ολο το σασι σχεδον;
Λογικα δεν ειναι αυτα;
Με ποια λογικη εξαγεις ή προσπαθεις να εξαγεις συμπερασμα για την μπαταρια;

spirios1992

@mazerunner
εγω δεν ειπα οτι φταιει μονο η μπαταρια σε σχεση με το προηγουμενης γενια αιφον.
εγω σχολιασα αναφορικα με το σχολιο σου νο.7 που προσπαθεις (αυτο αντιληφθηκα) να δειξεις για καποιο λογο την κατωτεροτητα του σε σχεση με νοτε5, αγνοωντας πως απλα αντιπαραθετει εδω το αρθρο καποια στοιχειωδη στατιστικης χρησης τελευταιων κινητων. προφανως κ οταν βγηκε το νοτε5 ειχαμε την ιδια λιστα με επικεντρο το νοτε5. αυτο με ξενισε στο σχολιο σου κ απαντησα. αλλα μη μπαινεις σε συγκριση χαρακτηριστικων ωστε να αιτιολογησεις τη χρηση της μπαταριας, το θεωρω λαθος
φιλικα παντα

Κώστας Ζ

@Bagit, επειδη ειδα να ρωτας για καλυτερη καμερα απο το 6άρι, θα σου πω οτι φιλος του αδερφου μου που εχει το plus, μολις βγαλαμε 10-15 φωτογραφιες,με φλας και χωρις, μου εδωσε απαντηση “ναι ρε αφου τα Sony εχουν καλυτερη καμερα”…και ειλικρινα, δεν βρισκω κατι το φοβερο! Ειναι,σιγουρα,ενα κινητο με πολυ,παρα πολυ καλη φωτογραφικη…οχι ομως την καλυτερη, οπως λες…Ζ1 Compact εχω

Bagit

@Κώστας Ζ

την ζηλευω την καμερα του iphone 6 δεν σου κανω πλακα.. βασικα εχω δει και note 4 και δεν μ αρεσαν οι φωτο… του lg g3 ωραιες.. αλλα νομιζω πως κατι σε αυτον τον τομεα η apple εκμεταλευεται στο επακρο την καμερα… για sony δεν ξερω τι παιζει δεν εχω πιασει ποτε στα χερια μου smartphone της sony…

Themazerunner

Στο νουμερο 7 που λες και μαλλον δεν καταλαβες τιποτε συγκρινα το ιδιο πραγμα αποκλειστικα το Note 5 με το note 4 και ειπα οτι το ιδιο πραγμα συμβαινει οπως και στα 6 plus με 6s plus. Δεν συγκρινα Note με Iphone οπως δειχνει το διαγραμμα για τον απλουστερο λογο που ανεφερα οτι τα προηγουμενης με τα νεοτερης γενιας εχουν αλλαγμενο ολο το σασι.Τωρα καταλαβες ή να το ξαναπω;και ειπα γιατι δεν μιλησε κανεις για ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ οταν βγηκε το Note 5 με μικροτερη μπαταρια απο το Note 4 και σαφως το ιδιο βελτιωμενη με την apple στο 6s plus; Με κατηγορεις για κατι αλλα δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις σοβαρα αυτο που ανελυσα. Ειπα με λιγα λογια οτι συμπερασμα δεν βγαινει ΟΥΤΕ αναμεσα σε συγκριση Android(του διαγραμματος με ολα τα androids)αλλα ΟΥΤΕ και του παλιου Iphone 6 plus με το καινουριο 6s plus. Eιλικρινα τι δεν καταλαβαινετε και πως εσεις προσπαθειτε να βγαλετε συμπερασμα για την μπαταρια και τον ισχυρισμο της apple(για το ios)οταν μιλαμε για τελειως διαφορετικο hardware; Σε ρωτω…τεχνολογικα και απλα. Ποση αυτονομια εκτος απο την cpu-ram-flash(γιατι και εκει υπαρχει αλλη αν δεν κανω λαθος)δινει η μπαταρια+ios στην συσκευη σε ωρες και λεπτα σε συγκριση με το… Συνέχεια »

παπαροκάς tiamat

Ο/Η Themazerunner σας γλενταει επειδη σας μιλαει τεχνολογικα και δεν εχετε που να κρυφτειτε! (Σας βρισκει!)

Marios

@themazerunner Φιλε καλα στα λεει ο @spiros. Δεν σου αρεσει η Αpple? τοτε μη ασχολησε απλα και ωραια δηλαδη για ονομα τι εχουν ολοι οι φαν των android να προσπαθουν να αποδειξουν με νυχια και με δοντια πως κατι ειναι καλυτερο απο το αλλο…

Themazerunner

@Marios δεν με νοιαζει ποιος εδω μεσα θιγεται οταν μιλαω για την apple και αλλη φορα που θα ασχοληθει με τον ιδιο τροπο στο προσωπο μου απλα θα αδιαφορησω. Σε ρωτω.Εισαι μεσα σε τεχνολογικο blog;ναι ή οχι; Οταν μια εταιρεια εχει φτιαξει ενα μαρκετινγκ και πουλαει κυριως πανω σε αυτα επικαλουμενη οπως στο παρον αρθρο καποιες μετρησεις και ισχυριζεται κατι(οποιοδηποτε κι αν ειναι αυτο)εχω το δικαιωμα και την αποψη να την κρινω πανω σε αυτα που λεει και σε τεχνολογικο επιπεδο;ναι ‘η οχι; Θεωρειται τα Blogs οπως καποιοι χωρους προωθησης των Iphones με την λογικη οτι λεει η apple ειναι νομος;μυαλο και κριτικη σκεψη εχετε ή ακολουθειται τυφλα οτι σας λεει καποιος αλλος; Φοβαστε να μην ξυπνησουν οι ανθρωποι και δουνε καποια πραγματα με αλλο(τεχνολογικο)ματι;αυτη δεν ειναι η λειτουργια τετοιων blogs;να ξεκινησουμε και συμβασεις σιγα σιγα… Ακομη…οταν ειστε σε εναν καφε σε μια εστιαση με εναν φιλο κανετε συζητησεις για τεχνολογια;εδω μεσα τι το περασατε;πως βλεπετε τον συγκεκριμενο χωρο;αγορασμενος απο την apple ειναι;οχι τιποτε αλλο απλα για να ξερω…το τι μου αρεσει και αν το παρω μεχρι το παθος για τεχνολογια και την ενασχοληση με αυτην ειναι κατι ετη φωτος μακρυα το ενα με το αλλο. Δηλαδη οταν ανεβαινουν αρθρα… Συνέχεια »

Agnostos13

Ποση ακομα μπουρδολογια θα διαβαζουμε στα σχολια σε καθε θεμα που αναφερει τη λεξη Apple ή iPhone μεσα;

Τα μαθηματικα “μιλανε” ξεκαθαρα:

Galaxy S6 Active: 3500mAh/729s=4,8mAh/s
iPhone 6S: 1715mAh/495s=3,5mAh/s
Droid Turbo: 3900mAh/642s=6,1mAh/s
Note 5: 3000mAh/551s=6,4mAh/s
iPhone 6S Plus: 2750mAh/551s=5,0mAh/s

Συμπερασμα:
iPhone 6S και 6S Plus εχουν την χαμηλοτερη αναγκη σε ενεργεια ανα δευτερολεπτο χρησης (mAh/s) στην κατηγορια τους. Δηλαδη ειναι τα πιο αποδοτικα!
Αυτο λενε οι αριθμοι (που αρεσουν τοσο πολυ σε καποιους)…

Τωρα ολα τα αλλα ειναι αοριστιες και “κουβεντα να γινεται”

Themazerunner

Note 5: 3000mAh
iPhone 6S Plus: 2750mAh

Διαφορα;250mAh…6s plus 1080p Note 5 2560*1440.
Aυτονομια;
Ιδια.
Οντως πολυ αποδοτικα…
«κουβεντα να γινεται»…

Themazerunner

Σε επιπεδο Iphone;
[Το iPhone 6s έρχεται με μπαταρία 1715mAh, μικρότερη σε σύγκριση με την μπαταρία του iPhone 6 που είναι στα 1810mAh. Το ίδιο και το iPhone 6s Plus, ενσωματώνει μικρότερη μπαταρία από το iPhone 6 Plus, η μια είναι 2750mAh και η άλλη 2915mAh.

Τι σημαίνει όμως η μικρότερη μπαταρία στα νέα iPhone για την διάρκεια της ζωής τους; Η Apple υπόσχεται την ίδια διάρκεια χάρη στις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο software και οι δοκιμές δείχνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.]
Παει και συγκρινει το “σαπακι σασι” του Iphone 6 plus με το 6s plus(νεοτερη τεχνολογια)και τα αποδιδει ολα στην “καινουρια μπαταρια” ΑΛΛΑ κυριως στο υπερ_ios!
Mα αφου και το 6 το ιδιο ios δεν εχει;
Ολα αυτα χαριν της μπαταριας;;;;;;;ουαου…high tech technology…

O επεξεργαστης,η μνημη,η flash μετρανε στην αποδοση της μπαταριας ή τωρα προμοταρουμε αυτην και το ios;

Agnostos13

Βρες ενα full-hd Android αν δεν σου αρεσει η συγκριση και νομιζεις οτι το προβλημα ειναι τα pixels να δουμε τι θα καταλαβεις…

Themazerunner

Συγκρινω ιδια Iphones με το ιδιο λειτουργικο την μια φορα και αναλυω τους λογους της αυτονομιας.
Συγκρινω ιδιας τεχνολογιας(ετος κυκλοφοριας) Android με Iphone απλα το πρωτο με μεγαλυτερη αναλυση εχει την ιδια αυτονομια.Αν ειχε 1080p εννοειται θα ειχε μεγαλυτερη αυτονομια.

Το συμπερασμα τοσο δυσκολο ειναι να το βγαλεις;

Agnostos13

Απο μια υποθεση καταληγεις σε μια αλλη υποθεση…
Αυτα ειναι τα επιχειρηματα; Φιλοσοφικου περιεχομενου;

Themazerunner

Τα σχολια να τα διαβαζεις απο την αρχη και οχι απο το τελος.
Εαν δεν καταλαβες τι ελεγα απο την αρχη και τωρα ξαφνικα δεν σε συμφερει…ναι οντως…
“Επιχειρηματα Φιλοσοφικου Περιεχομενου”.
Εαν δεν μπορεις να συμμετεχεις σε μια συζητηση και δεν μπορεις να κατανοησεις απλα μην το κανεις.

Agnostos13

Και ομως…κοιταζω…ξανακοιταζω τα γραφομενα σου και δεν βλεπω καποιο επιχειρημα με στοιχεια (οπως πχ το δικο μου), παρα μονο θεωριες και αερολογιες…
Ισως μπερδευτηκες και τα καλα σου επιχειρηματα να τα εχεις γραψει σε καποιο αλλο θεμα/blog!

Themazerunner

https://www.anandtech.com/show/7743/the-pixel-density-race-and-its-technical-merits

Διαβασε τωρα λιγο περι ppi και resolution τι σημαινει το καθενα και ππως αυτο μεταφραζεται σε ενεργεια αλλα και ευκρινεια(για οσους δεν εχουν ιδεα οταν λεμε 2k και 518 ppi)για να δεις την διαφορα αλλα και το γεγονος οτι το NOTE 5 με τετοιο digiter να βγαζει ιδια αυτονομια με μια 1080p ειναι “αθλος”.Δεν σε βαζω οτο γεγονος οτι το NOTE 5 εχει wacom digiter με οτι σημαινει αυτο λογω s-pen.
Καλο βραδυ και οποιος καταλαβε…καταλαβε.
Ελπιζω να μην επανελθουμε σε αλλο αρθρο με τα ιδια ζητηματα.

txds

χωρις υποθεση , nexus 6 με ριγμενη αναλυση απο 2κ σε 1080 13 % μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας με ανοιχτη οθονη .. επιστημονικα αποδεδειγμενο ..

Themazerunner

@tdxs αυτο ηθελα να το αναφερω αλλα οταν καποιος δεν εχει τις γνωσεις να καταλαβει τα βασικα θα καταλαβει αυτο;το εχω δει αυτο που αναφερεις και ειναι επιστημονικη αποδειξη(οπως ακριβως αυτα που επικαλουμαι)για το θεμα της αναλυσης.
13% σημαινει κοντα στην ωρα παραπανω.
Ανεβασα και ενα link(καποια στιγμη ελπιζω να βγει)με το θεμα resolution και ppi.

Agnostos13

Περιορισμενα τα στοιχεια αλλα τα σεβομαι…
Σαφως εχεις συνυπολογισει οτι το Motorola εχει και 18% μεγαλυτερη μπαταρια απο το iPhone 6S Plus (αν η συγκριση εγινε με αυτο, καθως δεν μας διευκρινιζεις) ετσι;

Mary

Για να σου λυθεί η απορία μιας και όπως λες συγκρίνεις iPhone με iPhone το τεστ μπαταρίας στο 6 εγινε με iOS 8! Ενώ το 6s έχει iOS 9! Σύμφωνα με την Apple το iOS 9 δίνει επιπλέον τρεις ώρες μπαταρια στα υπάρχοντα μοντελα και επιπλέον μια ωρα οταν μπει σε low power mode! Για πρόσθεσε τωρα στα αποτελέσματα 6/6 plus 3 ώρες, βγάζει η δεν βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα με τα 6s? είδες το υπερ iOS πόση δουλεια κανει;

txds

συγνωμη , πιστευα οτι δεν χρειαζοταν διευκρινιση και οτι θα ηταν αυτονοητο.
nexus με nexus .

Themazerunner

https://www.phonearena.com/news/We-changed-the-LG-G3s-display-resolution-to-1080p—we-got-superb-performance-and-negligible-battery-life-increases_id65982

Κανοντας scaling resolution σε LG G3 δες την αυξηση αποδοσης και θα καταλαβεις γιατι η apple δεν την ανεβαζει και την αναλυση και τα ppi.
Eνα μικρο δειγμα μονο…
30% αυξηση αποδοσης!!!

Agnostos13

@txds

Δεν το γνωριζα το πειραμα με το Nexus και παρανοησα. Νομιζα οτι κινουμαστε στο ιδιο πλαισιο συγκρισης με πριν (συγκριση με καποιο iPhone). Δεν θα το θεωρουσα και παραλογο καθως σχεδον ολοι με την Apple αναμετρωνται!

Themazerunner

Στις πηγες δεν αναφερει πουθενα το ios αλλα και τις συνθηκες μετρησης.(ως συνηθως).
Και τελος συνεχιζεις να μην λαμβανεις υποψιν οτι το 6/plus με το 6s/6s plus τεχνολογικα ειναι μερα με την νυχτα απο “σασι”(αλλη cpu,Μνημη,flash).Τσαμπα τοση ωρα το λεω αλλα που;
Αποτελεσμα μεταξυ των Iphones ΔΕΝ μπορεις να εξαγεις λογω διαφορετικου hardware.
Απλα και κατανοητα.
Για να βγαλεις συμπερασμα για το υπερ-ios θα πρεπει ΣΤΟ ΙΔΙΟ κινητο να βαλεις μια φορα το ios 8 και να μετρησεις και την αλλη φορα το ios 9 και να μετρησεις.
Τοτε μπορεις να λες οτι θελεις για το ios.
Μαλλον γραφω κινεζικα και δεν το καταλαβα…δεν εξηγειται αλλιως…

Mary

Ναι καταλάβαμε τι γράφεις, εσυ προφανώς δεν κατάλαβες ομως τι γραφω εγω! Ναι μεν υπάρχουν διάφορες στο hardware αλλα την κυρίως δουλεια την κανει το λογισμικό και επαναλαμβάνω το 6 στο συγκεκριμένο τεστ τρέχει iOS 8 και ειναι γνωστό εφόσον τα νούμερα ειναι αποτέλεσμα της μέτρησης που εγινε οταν κυκλοφορισε και τωρα που πήρε iOS 9 (αποδεδειγμένα μπορείς να το ψάξεις) μεγάλωσε η αυτονομία του λόγω iOS 9. Απο την άλλη το 6s παρόλο που έχει μικρότερη μπαταρια έχει αλλο hardware και σε συνδυασμό με το iOS 9 βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα με το 6 οταν τρέχει iOS 9! Για αυτο και η Apple λέει ότι εχουν την ίδια αυτονομία! Τόσο απλό, δεν λέω κατι δύσκολο…

Themazerunner

Mary…αστο…δεν καταλαβες τιποτε δυστυχως.
Πως ξερεις εσυ οτι το ios 9 αναλαμβανει την κυριως δουλεια ΟΤΑΝ στο ιδιο κινητο δεν γινανε μετρησεις με διαφορετικη εκδοση καθε φορα ios;
Τελος που αναγραφονται οι ημερομηνιες;

Δειξε μου τις μετρησεις του 6s plus με ios 8 και με ios 9 να τελειωνουμε.

Bagit

@Themazerunner

εδω δεν μπορουν να καταλαβουν οτι χρειαζεται μεγαλυτερη ισχυ για να τρεξει QHD και κατα συνεπεια μεγαλυτερη καταναλωση ενεργειας-μπαταριας σε σχεση με το HD που βαση λογικης και μονο και ο σκυλος μου θα το καταλαβαινε τι καθεσαι κι εξηγεις… αστο.. τα παιδια στο τελος πιστευουν οτι τους λεει ο tim cook… κανε εσυ οσα test και οσες διατριβες θες.. απο την στιγμη που τους ειπαν αυτο παει τελειωσε… δεν ακουν κανεναν… και για την ram τα ιδια και για τα παντα.. δεν θελουν.. ζουν σε ενα ροζ συννεφακι κι ο,τι τους λενε.. εδω τους ειπαν πως διμιουργησαν την πιο ισχυρη CPU και GPU που υπαρχει ποτε σε συστημα και νομιζουν πως καβαλανε και τα i7 τεταρτης γενειας σε destop και τα ps4… αστους αφου τους βλεπεις…και σε 1-2 χρονια που το ios δεν θα υπαρχει καν μπροστα στο android θα συνεχιζουν να λενε οτι τους πλασαρουν….

Mary

Αγοράκι μου καλό οι μετρήσεις έγιναν στο ίδιο κινητο στο 6 πρώτα με το 8 και μετα με το 9 και εκει φάνηκε η διαφορά στο λογισμικό! Αν ήξερες το παραμικρό απο iPhone θα ήξερες ότι το 6s κυκλοφορισε με iOS 9 και δεν μπορείς με κανενα τροπο να του περάσεις το iOS 8! Απλό;

Themazerunner

Ωραια…δειξε μου τωρα τα νουμερα του 6 με ios 8 και μετα με ios 9.
Η διαφορα των δυο αποτελεσματων πρεπει να ειναι αυτο που ισχυριζεται η apple.
Κατανοητο τωρα ή παλι δεν ξερω απο Iphone;

Θελω να μου παραθεσεις το εξης απλο.
Iphone 6(ios 8)=Τοσες ωρες και λεπτα.
Iphone 6(ios 9)=Τοσες ωρες και λεπτα.

Η διαφορα των 2 θα ειναι και η “ανωτεροτητα” του ios 9.

Να σου υπενθυμισω οτι Power Save εχει το Android εδω και χρονια.
Η Samsung μαλιστα ΕΧΕΙ ΤΟ ULTRA POWER SAVE ΠΟΥ ΑΝ το επιασες ποτε στα χερια σου εκει θα καταλαβεις τι κανει η συγκεκριμενη λειτουργια.

Σε κανονικη on screen λειτουργια μου λεει με 100% μπαταρια 48 ωρες!
Σε ULTRA POWER SAVE με 100% μπαταρια μου λεει 5,3 ημερες!

Eπειδη λοιπον εσεις τωρα αποκτησατε το Power save μετα απο κατι ages μην μου αναφερεις για τετοιες λειτουργιες.

Mary

Είπε ο bagit και μετα κοίταξε το κινητο του με τα 4gb ram την Qhd οθόνη που του πλάσαραν λέγοντας ότι κάτω απο 4gb ειναι πολυ λιγο και σε απλή fullhd μπορεί να δει τα πιξελ της οθονης! Και αυτη ακριβώς ειναι η δουλεια του marketing…

Giannhs
Mpidis

Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος @Themazerunner.
Ούτως ή άλλως στην πράξη πάλι θα κουβαλάτε φορτιστές και θα ψάχνετε για πρίζες.

Themazerunner

Mια χαρα τα λεει ο Bagit.
Καταλαβε και με το παραπανω.Αλλοι ακομη παπαγαλιζουν τι τους λεει ο tim cook.
Περιμενω 2 νουμερακια απλα και κατανοητα…

Για την αναλυση ανοιξτε επιτελους ενα site τεχνολογιας να καταλαβετε τις διαφορες μπας και ανοιξουν λιγο τα ματια σας…
https://www.anandtech.com
/show/7743/the-pixel-density-race-and-its-technical-merits

Giannhs

Ο μαθηματικός λίγο που έβγαλε mAh / s αλλα μαλλον εννοούσε λεπτα και οχι δευτερόλεπτα όπως θα έπρεπε κανονικά τεσπα! Ενα βίντεο εδώ https://m.youtube.com/watch?v=m5tpixN1KFE έχει τα iPhone 6,6s,6+,6s+ τα έβαλε ολα 100% μπαταρία ίδια settings μπλα μπλα να παίξουν 1 επεισόδιο (αργότερα έβαλε κι άλλα μέχρι να τελειώσει η μπαταρία) μόλις τελείωσε το πρώτο σε ανάλυση HD παρακαλώ! Το iP6s+ έχασε 15%μπαταρία το iP6+ 11% το iP6s 17% και το iP6 9%. Δείτε το βίντεο and do the maths…

Mary

Άντε παλι τα ίδια γιατι προσπαθείς να μου την πεις σε ότι γραφω; Ειπα πουθενά ότι έβαλε πρωτη η Apple power saving mode? απλά έγραψα ποσό χρόνο επιπλέον σου δίνει οταν το ενεργοποιήσεις! Και ναι εχω χρησιμοποιήσει το ultra power saving της Samsung!

Μολις βρω το άρθρο με τη σύγκριση στο iPhone 6 θα τα ανεβάσω να το δεις.

Themazerunner

Αφου εχεις χρησιμοποιησει το ultra power save που σου δινει μπαταρια 5,3 ημερες και μιλας ακομη για Iphone battery και ios 9 κατι ειναι κι αυτο…
Οταν βρεις τις μετρησεις τα ξαναλεμε.
Τωρα παω για υπνακο και συνεχιζουμε αυριο το βραδακι.
Δεν χανομαστε.

Giannhs

Ο μαθηματικός λίγο που έβγαλε mAh / s αλλα μαλλον εννοούσε λεπτα και οχι δευτερόλεπτα όπως θα έπρεπε κανονικά τεσπα! Ενα βίντεο εδώ στο γιουτουμπ έχει τα iPhone 6,6s,6+,6s+ τα έβαλε ολα 100% μπαταρία ίδια settings μπλα μπλα να παίξουν 1 επεισόδιο (αργότερα έβαλε κι άλλα μέχρι να τελειώσει η μπαταρία) μόλις τελείωσε το πρώτο σε ανάλυση HD παρακαλώ! Το iP6s+ έχασε 15%μπαταρία το iP6+ 11% το iP6s 17% και το iP6 9%. Δείτε το βίντεο and do the maths…

Mary

Γιατι εσυ το κινητο παντα σε ultra power saving mode το έχεις; Παλι καλά που βάζει Qhd οθόνη η Samsung να βλέπουμε την ασπρόμαυρη οθόνη καλυτερα! Καληνύχτα και ευχαριστούμε για τα απόλυτα αντικειμενικά σχολια…
Όσο για το δε χανόμαστε, ελπίζω στο αντίθετο.

Bagit

@Mary
mate 7 εχω κοπελια… μεινε εσυ στα προιοντα του tim cook και ασε τα υπολοιπα γι αυτους που ψαχνουν και λιγο παραπερα απ αυτα που λεει η καθε εταιρια…

Mary

Δεν στέκομαι ποτε στο τι λέει μια εταιρεια, ότι με βολεύει στην καθημερινότητα μου αγοράζω χωρίς να μπαίνω σε διαφορά άρθρα και να κατακρίνω τα παντα και τους πάντες όπως κάποιοι άλλοι. Και ειμαι απόλυτα να ανοιχτή στο να δοκιμάσω οποιοδήποτε συσκευή! Καληνύχτα

Aργυρης

@Themazerunner εγω βλεπω οτι σχολιαζεις σε καθε αρθρο που μιλαει για την apple και καθε φορα γραφεις σχολια που οπως ειπε και ενας αλλος απο πανω ειναι με ερωτηματα και χωρις να λες κατι ουσιωδες.2ον το να μου μετρας την καταναλωση μονο με την αναλυση της οθονης απο samsung και apple εμενα μου φαινεται αστειο.Σε ολα τα samsung κινητα η καταναλωση ειναι τεραστια λογω του οτι τρωει πολυ ραμ το λογισμικο και οι εφαρμογες που τρεχουν στο παρασκηνιο.Ενας φιλος μου εχει το samsung galaxy s4 mini και εχει μπαταρια 1900mAh ενω εγω το htc one mini με 1800 mAh και η διαφορα αναλυσης επισης μεγαλη και στα 2 το δικο μου εχει μεγαλυτερη και δε του κραταει καθολου η μπαταρια και το χουμε τεσταρει πολλες φορες!Εμενα μου κραταει ανετα 1 μερα με μετρια χρηση και με 1gb ραμ γιατι πολυ απλα κανει τελεια διαχειρηση και δε καταναλωνει καθολου ενεργεια.Μονο τα google services μ τρωνε λιγο και αυτο ειναι μηδαμινο ενω στα samsung αμα το αφησεις στο 100% και ξυπνησεις την επομενη μερα στανταρ θα χεις χασει κανα 5-7 % Απλα παραδεχτειτε το πια μ αυτη τη samsung ειναι απλα απαραδεκτη εταιρια!Τοση ραμ πυρηνες και πανε τσαμπα οπως επισης και η… Συνέχεια »

Giannhs

Η Mary σαν power user ρε φίλε χρησιμοποιεί Apple! Που φημίζεται για την συμβατότητα-ευκολία και επιλογές σε καθημερινες ανάγκες όπως και ολοι οι χρήστες apple!!

Giannhs

Ειρήνη πασι τεκνα μου μη μαλώνετε αγαπάτε αλλήλους εγω προτείνω @Themazerunner να πάρεις τη Mary να πάτε για ενα καφε και να τα βρείτε όχι σχετικά με το iOS και το Android (αυτο δε θα τελειώσει ποτέ) αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ! Βλέπεις;! Τη τσιντισες και πήγε για υπνο τωρα!

Mary

Ειπα πουθενά ότι ειμαι power user? όπως βλέπεις λέω για την καθημερινότητα μου, η οποία περιλαμβάνει τηλέφωνα, Ίντερνετ, email, καμερα και κάποιες φορες word αλλα ξέχασα αυτα ειναι πραγματα που μπορεί να τα κανει μονο κάποιος power user και με android εννοείται όπως εσυ…

Giannhs

Βλέπω τις σελφι σου στο insta στον καθρέπτη σου να κανεις μόστρα το μηλαρακι 😛

KostasB

Εγώ θα έλεγα ότι η σύγκριση του iPhone 6S θα έπρεπε να γίνει μόνο με το xperia Z3 Compact γιατί είναι ότι πιο κοντινό σε hardware (ram, ανάλυση και μέγεθος οθόνης κ.α.). Εκεί μπορεί να φανεί πόση διαφορά κάνει μια μεγάλη μπαταρία σε σύγκριση με μια καλή τροποποίηση του software. Βέβαια ένας συνδυασμός και των δύο θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά κανένας δεν πρόκειται να το κάνει αυτό, τουλάχιστον από τις μεγάλες γνωστές εταιρείες.

Κώστας Ζ

@Bagit, κι εγω την ζηλευα, όσο είχα το Ζ! Μετα απο το compact δυσκολα βρισκω κατι να με συγκινει…(να πω οτι στο σκοταδι ειναι μετριες οι φωτογραφιες του! φταιει το φλας που ειναι κοντα στην καμερα; Δεν ξερω! Την ημερα παντως, δυσκολα βρισκει δυνατο αντιπαλο! )

Rizo

Πιστεύω οτι ο φίλος @KostasB είπε την πιο σωστή κουβέντα. (Οχι οτι κάθησα να διαβάσω όλα τα σχόλια..)
Παιδιά, οτι πιο κοντινό στο i6-i6s είναι το Ζ3c (ίδια οθόνη, ανάλυση). Τώρα οκ, συγκρίνεις και με τα υπόλοιπα γιατί κινητά είναι όλα και θα μου πεις, τι ρόλο παίζει αν έχουν διαφορές μιας και αν βγούμε απο το σπίτι αυτά θα κουβαλάμε μαζί μας. Απλός με το Z3c συγκρίνεις πιο “άμεσα” ios vs android σε αυτονομία.
Αν το κατάφεραν αυτό στο 6s μπράβο, αλλά κάτι δεν μου κολλάει.. περιμένω και το gsmarena μιας και το phonearena είναι γνωστός λάτρης των iphone.

Υ.Γ.
ΤΕΛΟΣ σας προτείνω να βγείτε για καφέ όλοι μαζί μια μέρα…
Εγω θα φέρω τα POP CORN 😀 XD

vasilist

Ok μπράβο που αύξησε την αυτομονμία αλλα δεν βλέπω και τίποτα το εντυποσιακό…
Συγκρίνετε 6 μηνών oem android chipset φτιαγμένα για general use απο τον κάθε κατασκευαστή με 8 πύρινα με Qhd οθόνη και περισότερη ram και πάλι χάνει ΑΛΛΑ μπράβο που αύξησε την αυτονομία απο το προηγούμενο μοντέλο κάτι που έπρπε να κάνει εδώ και χρόνια.

Agnostos13

Ωραια…τωρα που μαθαμε ποσο παραπανω ενεργεια τραβανε οι qhd αναλυσεις μπορουμε να δουμε αντιστοιχα και ποσο παραπανω χρειαζονται οι led οθονος σε σχεση με τις amoled (για να ειμαστε δικαιοι στη συγκριση)…

Tasos Spanos

Αρχικά θα πω ότι μας κουρασατε με το Apple vs Android Δεύτερον να πω ότι έχω LG G2 Τρίτον το τεστ εδώ είναι λάθος. Για να αποδωσουμε όλη την ευθύνη στο iOS 9 πρέπει να γίνει σύγκριση του iPhone 6 με iOS 8 και 9 και εκεί θα δούμε ότι δεν έκανε όσο μεγάλη διαφορά υποτίθεται ότι περίμενε η Apple. Να συγκρίνουμε το 6s με το 6 δεν μας λέει κάτι το software από μόνο του αφού έχουν πάρα πολλές διάφορες και στο hardware. Τέταρτον να πω ότι είμαι χρόνια χρήστης Apple και είχα όλα τα τηλέφωνα τους μέχρι το 5s. Πέμπτο βλέπω να λέτε για διαφορές μεταξύ ανάλυσης οθόνης και λοιπά. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε 2 συσκευές τότε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι hardware έχει η καθεμία γιατί αυτό που μένει στον τελικό χρήστη είναι οι ώρες χρήσης. Δηλαδή να εξηγήσω. Αγοράζοντας 2 τηλέφωνα πχ ένα iPhone 6s και ένα Note 5 ο αγοραστής θα πρέπει να έχει μια άποψη πόσο περίπου θα του διαρκεί η μπαταρία. Αυτά τα 2 τηλέφωνα πες ότι του άρεσαν και το κόλλημα του είναι η μπαταρία. Ε λοιπόν οποίο αντέχει παραπάνω εκείνο τον καλύπτει τώρα πόσα mah τι τεχνολογίας πόσα pixel οθόνη… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Themazerunner… Εχεις κουράσει ρε μεγάλε και απο ουσια μηδέν!! Λενε κάποιοι να μπει το ios 9 και στο i6 για να δούμε αν έχει καλύτερη μπαταρία και αυτό.. Ε σας πληροφορώ οτι έχει καλύτερη, αλλά σαν αυτη του 6s δε παιζει να είναι γιατί μιλάμε για δυο τελείως διαφορετικές συσκευές… η παραπάνω ραμ του 6s το έχει κάνει να βρίσκεται ενα σκαλι πιο πάνω…. συν του οτι το ios 9 ειναι σχεδιασμένο κατα κυριο λόγο για το νέο 6s…. Εγω εδω και καιρό φωνάζω και λέω… βλακεία που δε βάλαν 2 γιγα στο 6αρι.. Αλλα η apple το ρεκόρ πωλήσεων το έκανε…. ήξερε οτι μονο και μόνο την οθόνη αν μεγαλώσει θα πείσει το κόσμο να αγοράσει το προϊόν τις, στην ουσία τα 6αρια είναι ενα 5s με μεγαλύτερη και πολύ μεγαλύτερη οθόνη και διαφορετικό design… Εντάξει τα 6αρια είχαν καλύτερη κάμερα απο το 5s…. ειχαν καλύτερη μπαταρία…. ειχαν καλύτερο cpu-gpu…. και φυσικα διαφορετικο design με μεγαλύτερες οθόνες…. λίγα δεν είναι όμως??? Θεωρώ πως το 6αρι που βγήκε περισυ θα έπρεπε να ήταν αυτό που βλέπουμε φέτος ως 6s… και φέτος ας έκανε κάτι ακόμα ας εβαζε 4πηρυνο cpu, ας εβαζε ακόμα περισσότερη ram 3 γιγα, ας πήγαινε την ανάλυση… Συνέχεια »

Τέλης

Tasos Spanos
Όντως πολύ κινέζικο κινητό κυκλοφορεί , πχ. το iphone που γράφει με τεράστια γράμματα “assembled in China” από πίσω. Και για την HTC που λες δεν είναι Κίνα αλλά Ταϊβάν (προφανώς παίζει ρόλο αυτό , μόλις περάσεις απέναντι στο νησί τα κινητά γίνονται αμέσως 50% καλύτερα).

spirios1992

@mazerunner
αυτο που απλα λεω (και ισως ειναι πολυ απλο για να το δεις) ειναι πως ειναι απλη συγκριση.
δεν προσπαθησε κανεις να βγαλει συμπερασματα.
δεν αντιλεγω οτι εχει αλλα χαρακτηριστικα το νοτε, αλλα εδω ΜΟΝΟ το ποιος προσφερει καλυτερη μπαταρια κοιταμε.
και μια χαρα σχολιαστηκε και τοτε το battery life του νοτε5 vs νοτε4!

τωρα αν δε το καταλαβαινεις δεν εχω σκοπο να καθομαι να γραφω μιση ωρα απαντηση για απαντηση!

@tiamat
το πηρες χαμπαρι ε; 😛
θα σου προτεινα απλα να ξεκολλησεις απο τη σαμσουνγκ σου 😉 (ξερεις εσυ!!)

Themazerunner

Mary…απο εχθες περιμενω τα 2 νουμερακια.
Υπαρχει περιπτωση να τα δουμε ή τελικα αλλα ελεγα και αλλα ειχες στο μυαλο σου;
Δυο απλα νουμερακια στο ιδιο κινητο.Ενα με ios 8 και ενα με ios 9.(για να δουμε το ποσοστο αποδοσης).
Εαν δεν μπορεις να μου τα δωσεις σημαινει οτι ειχα απολυτο δικαιο σε οτι ελεγα.Η apple απλα συγκρινε παλιο hardware πληρως με καινουριο hardware πληρως και κοινως μας λεει @@.
Ακομη ενα μαρκετινγκ του “τρομερου” ios και τελειωσε…
Για την ασπρομαυρη οθονη που ανεφερες εχεις δικιο στο κομματι ασπρομαυρο αλλα το ειπα καθαρα οτι εχει ενα επιπεδο save power και ενα ΑΚΟΜΗ ultra save power που αν εισαι στον δρομο ή καπου που τελειωνει η μπαταρια σου και το ενεργοποιησεις θα σε βγαλει ασπροπροσωπη διοτι μιλαμε για μερα με νυχτα εξοικονομηση.
Στους υπολοιπους δεν εχω να πω τιποτε αλλο.Ημουν σαφης(σε ολα τα παραπανω σχολια)και αυτοι συνεχιζουν τα περι ανεμων και υδατων,οποτε…ολα καλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.