Πέμπτη
31/03/2016

Microsoft Edge browser: Έρχεται native ad-blocking υποστήριξη [update]

Από το Build conference 2016, το οποίο πραγματοποιείται από 30 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου, η Microsoft κάνει σημαντικές ανακοινώσεις, όπως το Windows 10 Anniversary Update που έρχεται το καλοκαίρι και το Ubuntu Linux στα Windows 10.

Σήμερα, ο τεχνολογικός γίγαντας επιβεβαίωσε ότι η επόμενη έκδοση του Microsoft Edge Web browser θα περιλαμβάνει native ad-blocking υποστήριξη. Αυτό θα κάνει τον Edge έναν από τους λίγους Web browsers που προσφέρουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Η λίστα περιλαμβάνει Opera (developer edition) και Brave.

Εκτός από το native ad-blocking, η Microsoft θα προσθέσει πολλά άλλα χαρακτηριστικά στην νέα έκδοση. Μεταξύ άλλων, έρθει υποστήριξη για extensions και ενσωματωμένο Bing translator.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, ο Microsoft Edge έχει πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς (στο 1.5% τον Δεκέμβριο) και η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Windows 10 Anniversary Update: Διαθέσιμο το καλοκαίρι δωρεάν

Update [01/04/2016]: H Microsoft με επίσημες δηλώσεις της αναφέρει ότι ο Edge δεν θα πάρει native ad blocker και ότι το slide που παρουσίασε στο Build 2016 ήταν μια απλή αναφορά για το ότι ετοιμάζει extension support στον Edge.

Το σχετικό slide
ms-edge-slide--570

Microsoft-Edge-570
Πηγή

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Dam λέει:

  Καιρός ήταν!!

 2. Ο/Η aptalikos λέει:

  Χτύπημα κάτω από τη μέση προς την άλλη μεγάλη εταιρία λογισμικού Google όπου η μεγαλύτερη κονόμα της προέρχεται από τις διαφημίσεις αλλά έτσι είναι η ζωή, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του.

 3. Ο/Η Panos7GR λέει:

  Μπράβο στην MS που βρήκε τη λύση για να προσελκύσει χρήστες στον Edge. Άιντε Άιντε!!!
  Δεν κοιτάς να βάλεις plug-ins και να αφήσεις τα native ad-blocking για αργότερα;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.