iPhone: Λογαριασμός 2000 δολαρίων εξαιτίας του WiFi Assist

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 9 είναι το WiFi Assist. Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε ότι ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να πηγαίνει αυτόματα στα δεδομένα του κινητού, όταν εντοπίζει ότι το σήμα του WiFi είναι αδύναμο. Στόχος της Apple είναι να μην έχουν οι χρήστες διακοπές ενώ χρησιμοποιούν το ίντερνετ στο κινητό.

Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα επιθυμητά και το συγκεκριμένο feature φαίνεται να προκαλεί αρκετά προβλήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση ένας έφηβος είδε τον λογαριασμό του τηλεφώνου του να ανεβαίνει πάνω από 2000 δολάρια. Όπως αναφέρει το δίκτυο CBS, συνήθως ο μηνιαίος λογαριασμός του ήταν στα 250 δολάρια. Θεωρείται ότι γι αυτό φταίει το WiFi Assist του iOS καθώς στο δωμάτιό του, ο Ashton Finegold αναφέρει ότι δεν έχει καλό σήμα το WiFi. Ωστόσο ο ίδιος δεν το γνώριζε αυτό και νόμιζε ότι το κινητό ήταν συνδεδεμένο στο WiFi του σπιτιού. Το αποτέλεσμα είναι ότι κατανάλωσε πάνω από 144.000MB δεδομένα.

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε ανάλογο περιστατικό με παραφουσκωμένο λογαριασμό εξαιτίας του WiFi Assist. Σε ανάλογη περίπτωση η αμερικάνικη AT&T ήταν πρόθυμη να ρίξει τον λογαριασμό, αλλά το θέμα είναι πόσες φορές θα είναι πρόθυμες οι εταιρείες να κάνουν κάτι τέτοιο.

Να πούμε ότι η Apple έχει δεχτεί μέχρι και μηνύσεις από χρήστες διότι χρησιμοποιεί «αθόρυβα» τα δεδομένα και ενεργοποίησε το WiFi Assist by default. Η Apple παλαιότερα είχε πει ότι τα δεδομένα που καταναλώνει το WiFi Assist είναι πολύ λίγα, αλλά τελικά δεν φαίνεται να είναι τόσο λίγα. Αν θέλετε να αποφύγετε ανάλογες καταστάσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό.

wifi assist high phone bill, iPhone: Λογαριασμός 2000 δολαρίων εξαιτίας του WiFi Assist

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

Αυτό είναι παλιό θεμα αλλά αναμφισβήτητα είναι μια χαζομάρα της apple.φανταστείτε να ξεχάσετε το wifi ανοιχτό έξω και να προσπαθεί χρησιμοποιώντας τα δεδομένα να συνδεθεί με το νετ ή να είσαι σπίτι έχοντας σε ένα σημείο αδύνατο σήμα κ.ο.κ.έπρεπε να το έχει απο τα default disable ή όταν το ενεργοποιεί να σου το επισημαίνει όπως στο android κάθε φορά που ενεργοποιούνται τα δεδομένα.αν έχει κάποιος κάρτα οκ.μικρό το κακό.αλλά με σύνδεση δεν θέλω να το σκεφτώ.φανταστείτε να κατεβάσετε και ταινίες παιχνίδια και να μην το πάρετε χαμπάρι.όσοι έχετε απο iphone 5 και άνω disable το πρώτο πράγμα.προσωπικά αν μου τύχαινε θα έκανα μηνυση χαλαρά και αποζημείωση.

VEN

Smart phones – Stupid people! Πανε και παιρνουν 500 και 800 ευρω κινητα και δεν ξερουν πως παει στην καμερα και πως απενεργοποιουν την “εξυπνη εναλλαγη δικτυου” τρομαρα τους.

Bloodmaster

Οντως ενας χρηστης που δαπανει τοσα χρηματα για ενα τηλεφωνο συνηθως ξερει να κανει κακ κατι παραπανω απο το να μπαινει fb και να παιζει μουρη σε ολους!

ManSl

Όντως αυτοί που δίνουν πολλά χρήματα για κινητές συσκευές γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Η περίπτωση όμως του iPhone είναι εξαίρεση. Όλοι ξέρουμε πως το συγκεκριμένο προϊόν αγοράζεται πολύ περισσότερο για μοστρα απότι για την εμπειρία χρήσης. Φιλικά. ☺

Agnostos13

Παροιμοιο προβλημα ειχε φιλος που πηγε σε νησι του ανατολικου Αιγαιου και ειχε αφησει το δικτυο του στο αυτοματο. Αποτελεσμα το πακετο με τα mb που ειχε στο παγιο του να το ξοδευει πολλες φορες μεσω roaming (τουρκικος παροχος) και ο λογαριασμος να του ερθει 10 φορες πανω απο το κανονικο! Φυσικα δεν του εγινε καμια εκπτωση απο τον παροχο του μιας που δεν εχει ευθυνη η εταιρια εαν ο χρηστης δεν ξερει να ρυθμιζει τη συσκευη του…

NZ

Τι είναι $2000 για τους αμερικανούς; Εδώ στήνουν σκηνές έξω από τα καταστήματα της Apple, αυτό θα τους χαλάσει; Αλλά τα $250 μηνιαιός λογαριασμός, προϋποθέτει και ένα αρκετά καλό εισόδημα!

Paul

Πολλοί δινουν 1000 ευρώ για κινητό λές και υπάρχει ανθρωπος που κάνει φιγούρα με τα τηλεφωνάκια…αλλά οκ…..και δεν ανοιγουν λίγο τα μάτια τους να ψαξουν λίγο το μενού και ρυθμίσεις για να δούν τι κάνει αυτός ο σατανάς που αγόρασαν
Ανηψάκι μου πηρε ενα κινητό…λειτουργικό δεν λέω……του εβαλε ο μπαμπάς του τη SIM ..με παγιο παρακαλώ..και του ηρθε ο ουρανός σφοντήλι απο το λογαριασμό γιατί πολύ απλά οταν ενεργοποιείς μια συσκευή ΠΑΝΤΑ ειναι ενεργοποιημένα τα δεδομένα…και μετά του εφταιγε η sony η samsung η apple και αλλή μάρκα γιατί χρεώθηκε
Για ενα μονο κατακρίνω την apple οτι επρεπε να βάλει τον διακόπτη wifi assist σε εμφανές μέρος και οχι στα δεδομένα ΤΕΡΜΑ κάτω και να ειναι απερνεργοποιημένος απο τη μάνα του….αλλά και πάλι….εαν ξεχαστείς και εισαι σε WIFI ψόφιο και πάρουν μπρός τα δεδομένα θα νάψει η ενδειξη των δεδομένων στην οθόνη για να το καταλάβεις αμέσως

Κώστας Ζ.

@Paul, ακομη και τα δεδομενα να ειναι ανοιχτά παντα (λαθος για εμενα, εχω χρεωθει καμία 20αρια φορες χωρις λογο), το WiFi assist δεν έχει καμία δουλειά να είναι ανοιχτό by default. Ουτε ο χρηστης ειναι υποχρεωμένος να το γνωρίζει,ασχετα με το αν εχει δώσει 100 ή 1000€. Απαράδεκτη κίνηση της apple.

Paul

Κώστας Ζ
Αρα συμφωνούμε
Το ανέφερα οτι επρεπε να είναι απενεργοποιημένο by default
O Χρήστης σε οτι αγοράζει πρέπει να ενημερωνεται οσο μπορεί τι χειριζεται ασχετα αν εχει δωσει 100 η 1000 ευρω ..γιαυτό και πατάμε αποδοχή σε οτι μας πασάρουν

Αργυρης

Aυτο που ολοι εχουν συνδεσει το iphone να πλασαρεται καθε φορα σαν μοστρα ή οτι το χουν οι λεφταδες δε μπορω να το καταλαβω.Ειδα τα σχολια απο πανω του καθε κομπλεξικου να λεει οτι παιρνει ο αλλος iphone για τη μοστρα δε ξερω και εγω τι.Οτι θελει κανει ο καθενας και αμα εχει λεφτα καλα κανει και τα δειχνει.Δεν εχει κανεις δικαιωμα να του πει κατι.Μη κρινεις για να μη κριθεις λεμε…και στην τελικη αμα το παμε ετσι εγω δεν ειδα κανεναν να κραζει τα nexus τα σαμσουνγκ τα lg που και αυτα οι τιμες ειναι στο ταβανι.Ξυπνηστε μερικοι 2016 εχουμε.Ειστε καταναλωτες οχι πωλητες ο καθενας κανει την επιλογη του και δε εχει καμια ορεξη να κρινεται απο τον καθε πουθενα!Καλη χρονια σε ολους…

Νικος

Σιγα ρε παιδια τα λεφτά που εχει το iphone για να πουλανε μουρη που λετε, εδω τα κινεζικα φτασαν 750 ευρω και τα edge ξεκινηασν στα 900, καποτε ναι, τωρα δεν πουλας μουρη πια, τα 6αρια τα κουβαλανε πιτσιρίκια

ChrisG

το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει να κάνει καθαρά με την apple που έχει το wifi-assist ενεργοποιημένο απο τα default.τεράστιο λάθος.τουλάχιστον έπρεπε να το έχει άμεσα δηλωμένο στην κάτω μπάρα συντομίας όπως το φακό,wifi κλπ.εκεί μέσα που βρίσκεται ως ρύθμιση είναι λάθος.δεν έχει να κάνει με το πόσο κοστίζει το Iphone και αν το παίρνουν(που το παίρνουν αρκετοί αλλά δεν ανήκει επι του παρόντος)για μόστρα ή λεφτάδες.υπάρχουν και συνειδητοποιημένοι χρήστες(κανείς δεν μπορεί να πεί το αντίθετο).κάθε είδους υπηρεσία που χρεώνει πρέπει να είναι disable απο τα default και κάθε προσπάθεια δικαιολογίας προς υπεράσπιση της apple κακό κάνει και όχι καλό.διότι αν φάει σοβαρό κράξιμο στην επόμενη αναβάθμιση άνετα μπορεί να το έχει απενεργοποιημένο.το να το δηλώσει On-off στον κώδικα τρια-τέσσερα γραμματα είναι που λέμε.σιγά την υπόθεση.

ΚώσταςD.

Ναι για μοστρα το παιρνουν το πλειστον… Και για να ακουν μουσικη απο το iphone τους,,, ο λα λα… και δεν ξέρουν καν τι λειτουργιες έχει γιατι πολύ απλά δεν τις χρειάζονται…. και μετα φταιει to wifi assist. Πάντα τέτοια ευχομαι να κανει η aplle… δείχνει και το τεχνολογικο επίπεδο των αγοραστων της χαχαχαχαχαχαχαα!!!

Manolis

Καταρχήν συμφωνώ κι εγώ να είναι απενεργοποιημένο από την αρχή, όπως επίσης και όταν τραβάει δεδομένα να σε ειδοποιεί όπως με την επιλογή για mobile hotspot!!! 😉

Επιπλέον, ας διαβάσουμε ΟΛΟΙ μας και κανά οδηγό χρήσης της συσκευής μας!!! 🙂

sotos

Ο σωστος ο ελληνας εχει κινητο των 1000€ και κανει αναπαντητες γιατι δεν εχει καρτα. Το ιδιο ισχύει και με τα δεδομενα.

Κώστας Ζ.

@Paul, κατσε γιατι τώρα μου άλλαξες τα δεδομενα! Στους ορους που αποδέχεται κάποιος μόλις κανει εκκίνηση στο iPhone του, υπάρχει πρόταση που να λέει πως το WiFi assist είναι ενεργοποιημενο by default? Αν ναι τοτε είναι αθωα (και ένοχη,γιατι θα μπορούσε καλιστα να εχει το απενεργοποιημενο…δεν υπάρχει λογος να ειναι ανοιχτό by default!), αλλιώς ειναι απαράδεκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.