Samsung: Πατεντάρει οθόνη με ευαισθησία στην πίεση

Είναι δεδομένο ότι από του χρόνου η τεχνολογία αισθητήρων πίεσης στην οθόνη των smartphones, δεν θα μείνει αποκλειστικό προνόμιο των Apple και Huawei. Η Synapatics έχει ήδη ανακοινώσει τους νέους controllers που έχουν υποστήριξη ClearForce και επεσήμανε ότι έχει κλείσει συμφωνίες με μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων αναμένεται και η Samsung.

To ClearForce της Synaptics θα μπει σε μαζική παραγωγή και θα είναι έτοιμο στο πρώτο τρίμηνο του 2016, περίοδος την οποία περιμένουμε και την ανακοίνωση του Samsung Galaxy S7. Επομένως, γίνονται όλο και πιο έντονες οι φήμες για αισθητήρες πίεσης στην οθόνη της επόμενης ναυαρχίδας της Samsung.

Αν αυτό δεν σας ήταν αρκετό, η Samsung υπέβαλε αίτηση για μια νέα πατέντα που δείχνει μια οθόνη ευαίσθητη στην πίεση. Η συγκεκριμένη οθόνη αντιδρά διαφορετικά όταν πιεστεί απαλά και όταν νιώσει πιο δυνατή πίεση. “Αισθάνεται” τις αλλαγές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίo και τις μεταφράζει σε εντολές software.

Συνδυάζοντας τα δυο παραπάνω γεγονότα, δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε ότι Samsung θα βάλει στο Samsung Galaxy S7 παρόμοια τεχνολογία με 3D/Force Touch.

Samsung: Πατεντάρει οθόνη με ευαισθησία στην πίεση, Samsung: Πατεντάρει οθόνη με ευαισθησία στην πίεση

Samsung: Πατεντάρει οθόνη με ευαισθησία στην πίεση, Samsung: Πατεντάρει οθόνη με ευαισθησία στην πίεση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Η πατέντα κατοχυρώθηκε στις 09/04/2014. Προφανώς η Samsung ήθελε να το κάνει πρώτη η Apple και να μετά την αντιγράψει, ετσι για να μην χαλάσει η παράδοση των επικρίσεων;!

Marios

Και το Apple watch ειχε πρωτο οθονη αισθησης πιεσης που σημενει οτι ι πατεντα του κατοχυρωθηκα αρκετά πριν αρα ξερουμε ποιος ηταν πρωτος.

viel

το άχρηστο feature …. που κανεις δεν ηθελε! ΑΑΑ αφου ειναι ιδιο με το long press γιατι το βαζει? δεν το ειχαν τα android εδω και χρονια? εντυπωση μου κανει

Ekimolaos

Σημασία δεν έχει ποιος το έκανε πρώτος και ποιος δεύτερος, σημασία έχει ότι είναι μια νέα τεχνολογία και ΠΡΕΠΕΙ να καθιερωθεί από ΟΛΟΥΣ.

Αν ήταν τα πράγματα όπως τα βλέπετε εσείς οι φανατικοί-χωρίς-αιτία, τότε δεν θα υπήρχε εξέλιξη ΠΟΥΘΕΝΑ, έλεος πια.

Αν το πάτε έτσι, τότε πρέπει να ζούμε στο σκοτάδι σε σπηλιές και να τρώμε ωμά φαγητά, γιατί αυτός που ανακάλυψε την φωτιά έχει πεθάνει και μόνο αυτός είχε το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσει, αφού ήταν πρώτος. Βασικά ούτε σε σπηλιά, γιατί αυτός που ανακάλυψε την πρώτη σπηλιά επίσης έχει πεθάνει! Αλλά ούτε και στα δέντρα, γιατί το γένος homο που ζούσε στα δέντρα επίσης έχει εξαφανιστεί… Άρα τι μένει να κάνουμε, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας;;; Μαζική αυτοκτονία! Αφού πλέον ζούμε με τις (και από τις) εφευρέσεις και ανακαλύψεις των προγόνων μας! Απαράδεκτοι είμαστε, δεν είμαστε άξιοι των προγόνων μας!

Ναι, το σχόλιό μου σαφώς και ήταν τέρμα ειρωνικό, αφού έχετε καταντήσει αηδία πια με την άγνοιά σας να καταλάβετε ότι ό,τι καινούρια τεχνολογία βγαίνει, πρέπει να την υιοθετούν όλοι, ώστε να εξελιχθεί περαιτέρω η τεχνολογία μας. Αμάν πια.

Than

Τόση αντιγραφή σαν της Samsung δεν έχει ξαναγίνει. Μ αρέσει που τ’ ονομάζουν και πατέντα…τραγικό. Με τις ιδέες της Apple νομίζει πως θα πλουτίσει η Samsung.

Ekimolaos

@Than
Εσύ από που και ως που έχεις smartphone;;; Και γιατί σου επιτρέπετε η πρόσβαση στο internet, εσύ εφηύρες τα transistor;;;; Θα πάω να κάνω μήνυση σε όλες τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών γιατί αντιγράφουν την τεχνολογία που πρώτα εφευρέθηκε στο CERN!

Πωωω δεν σας μπορώ άλλο, πραγματικά. Παραιτούμαι.

NtinosMD

Βλακειες… αλλα αφου αυτα θελει ο κοσμος ( μετα το brainwash των διαφημισεων της apple ), δε βλεπω κανενα λογο να μην το βαλει. Εταιρεια ειναι… λεφτα θελει ν βγαλει κ αμα χρειαστει να αντιγραψει ( αν κ συμφωνα με την ημερομηνια της πατεντας μαλλον δε συμβαινει ) θα αντιγραψει. Μεχρι και τις μανες σας θα πουλουσε αν ηταν να βγαζε κανα φραγκο παραπανω, και δε νομιζω πως το κραξιμο του καθε πικραμενου στα διαφορα μπλογκς θα αποτρεψουν οποιαδηποτε ετσιρεια να χρησιμοποιησει κατι π ηδη χρησιμοποιει μια αλλη – τα εκατομμυρια στις τσεπες βλεπετε αλλα λενε 😉 οποτε ας κρατησουμε το θετικο απ το copygate. .. απολαμβανουμε τα ιδια πραγματα σε χαμηλοτερη τιμη. Και αυτο εχει μεγαλυτερη σημασια αν σκεφτουμε πως ζουμε στην Ελλαδα του Μνημονιου 3 … food for thought guys. Με την ιδια λογικη θα πρεπε να κραζαμε τοτε και την ελληνικη εταιρεια π βγαζει το σαλοσπιρ επειδη αντεγραψε τη bayer με την ασπιρινη … τεσπα…

Τhemazerunner

Αυτο με την αντιγραφη εχει καταντησει να μην το ονομασω…η Blackberry οποιος θελει να ξερει ειχε κατοχυρωσει αναλογες πατεντες 2 για την ακριβεια απο το 2007 και το 2008.Οποιος θελει να δει λεπτομερειες( US 9,092,057)και(US 8,650,635). Ειναι νομος σχεδον οτι βγαζει η apple ειναι μεσα απο τα συρταρια αλλων ανθρωπων που το σκεφτηκανε και απλα με περισσοτερη τεχνολογια πλεον απο το 2007 αλλα αντιγραφωντας κι αλλους βγαζει την σουπερ “καινοτομια” για να το παρουσιασει ως δηθεν “πρωτη” και να τρεξουν ολοι να ριξουν το χιλιαρικο ως wow! Στο διαταυτα και προσωπικα δεν με ενδιαφερει τοσο αν καποιος αντιγραφει(αλλα οχι μερικοι να κραζουν τους πρωτους ανθρωπους και τα μυαλα που το σκεφτηκανε ως δηθεν καινοτομια της apple)επειδη το ενσωματωσε λιγο-πολυ αδιαφορο μου ειναι,καλυτερα. Σημασια μεσα στον χωρο της τεχνολογιας ειναι ο καταναλωτης να βλεπει και να επιλεγει αυτο που του αρεσει και με τον ανταγωνισμο αυτο να γινεται καλυτερο.Συνεπως το 2016 σε καινουρια μοντελα εταιρειων θα εξελιχθει πολυ καλυτερα με περισσοτερη ευαισθησια και σετακι εντολων ωστε να γινει ακομη καλυτερο.Αυτο μας ενδιαφερει και οχι απο που τα ειδε η apple. Σταματηστε με το ψευτικο μαρκετινγκ της apple επιτελους και δειτε το κομματι τεχνολογια οπως αυτο υλοποιειται καλυτερα και αποδοτικοτερα απο οποιον… Συνέχεια »

Viel

Ο maze ούτε την διαφορά από την bb δεν μπορεί να ξεχωρίσει. Καμία σχέση η μια πατέντα με την αλλη

Agnostos13

Για να ξεκαθαριζονται οι ανακριβειες…η πατεντα της Samsung εχει κατατεθει στις 9/4/2014 (και δεν έχει ελεγχθει ακομα, ποσο μαλλον να κατοχυρωθει κι ολας) ενω η αντιστοιχη της Apple για το 3D Touch εχει κατατεθει Ιανουαριο του 2014 (https://www.patentlyapple.com/patently-apple/2015/09/apples-reported-3d-force-touch-is-supported-by-a-patent.html).
H Blackberry πριν 8 χρονια πατενταρε την στερεωση της οθονης αφης πανω σε ενα κουμπι το οποιο με τη σειρα του ηταν στερεωμενο στη βαση του σασι. Αυτη η πατεντα εδινε την δυνατοτητα στην οθονη να κινειται μπρος-πισω ετσι ωστε με την πιεση του δαχτυλου να πατιεται το εν λογω κουμπι το οποιο εδινε την εντολη επιλογης. Σε γενικες γραμμες λειτουργουσε περιπου σαν το touchpad του Macbook (Pro) την προ ForceTouch εποχη μονο που αντι για επιφανεια αφης ειχε touchscreen… Φυσικα στην συγκεκριμενη πατεντα της ΒΒ δεν μιλαμε καν για επιπεδα πιεσης καθως η επιλογες ειναι πρακτικα δυο (πιεση – οχι πιεση), δηλαδη on/off. Επισης η φιλοσοφια λειτουργιας ειναι εντελως διαφορετική καθως στην μεν πατεντα της Apple (λογικα και στης Samsung) μιλαμε για αισθητηρες που αντιλαμβανονται την αλλαγη στα ηλεκτομαγνητικα κυματα και τη θερμοκρασια του δαχτυλου που ακουμπα ή πιεζει την οθονη ενω η πατεντα της BB παραμενει στις δυνατοτητες on/off ενος διακοπτη…

fotis

Apple δεν θα γινεις ποτε

viel

@Agnostos13 απορω που καθεσε και τα εξηγεις και αναλυτικα αφου δεν καταλαβαινουν! μεχρι χτες το 3d touch ηταν αυτο που ειχε το android το long press (που το εχει το iphone απο το 2g)
μετα ηταν ενα αχρηστο feature για να μας παρει τα λεφτα η apple! τωρα οχι μονο ειναι χρησημο αφου θα το βαλει η sammy αλλα τσακωνονται και για το αν ειχε πατεντα χαχαχαχαχ μιλαμε το θεατρο του παραλογου!

62EngineP

@Ekimolaos,

Πεσ’τα ρε φίλε. Μας τα’χουν κάνει τούμπανα τα fan-boys. Δεν υπάρχει αντιγραφή μάγκες στην τεχνολογία πάρτε το χαμπάρι. Εξέλιξη υπάρχει. Ξυπνήστε λίγο ρε. Και στους developers αυτό διδάσκουν, ότι δεν πας πουθενά αν δεν χρησιμοποιήσεις υπάρχοντα πράγματα. Τι μ@@ιες είναι αυτές με το 1ος και 2ος, ούτε schoolboys να’σασταν. Δηλαδή θα επανεφευρέσουμε τον τροχό για να μην πει κλένε τα fanboys? Οο παιδία και τα Samsung και τα Apple έχουν έγχρωμες οθόνες αφής και τα 2, ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.