ΓΕΡΜΑΝΟΣ | Δες την ψηφιακά με μια βόλτα…

0

Germanos des thn pshfiakaΤο Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του υπευθυνότητας και της προσπάθειας για ενίσχυση της διείσδυσης της τεχνολογίας, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δες την Ψηφιακά», προσφέροντας επιδότηση για αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο 20% των μαθητών εκείνων που έφεραν τη μεγαλύτερη βαθμολογία εισαγωγής σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι να συμβάλλει στην εξοικείωση των νέων με την τεχνολογία και να τους ανοίξει νέους ορίζοντες που θα διευρύνουν το γνωστικό τους επίπεδο και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΑ
Η Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση «Δες την Ψηφιακά», επιδοτώντας την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν με τις Γενικές Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2007.

Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Απευθύνεται στο 20% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή συνολικά σε 14.700 πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2007. Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί από την Κυβέρνηση με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 500 ευρώ.

Στην φετινή υλοποίηση της δράσης «Δες την Ψηφιακά», θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή. Από αυτή τη κατηγορία (3%) καλύπτονται όσοι εισήχθησαν τόσο με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2007, όσο και με τις προηγούμενες εισαγωγικές εξετάσεις του 2006 (συνολικά περίπου 4.000 φοιτητές και σπουδαστές, πλέον των 14.700 πρωτευσάντων). Οι εν λόγω σπουδαστές θα ενημερωθούν σχετικά από τις Γραμματείες των σχολών ή τμημάτων τους. Για την κάλυψη των αυξημένων τους αναγκών σε ειδικό εξοπλισμό χειρισμού των υπολογιστών, κάθε δικαιούχος αυτής της κατηγορίας θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή και με μέγιστη επιδότηση τα 1.000 ευρώ.

Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Μαΐου 2008.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα