Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς

Το τέλος του καλοκαιριού σημαίνει και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Κάθε γονιός θα ήθελε να εξοπλίσει τα παιδιά του με τα καλύτερα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στην απαιτητική σχολική χρονιά. Η ψηφιακή εποχή έχει έρθει για να μείνει και ένα αξιόπιστο αλλά και προσιτό laptop αποτελεί αναμφισβήτητα εργαλείο για το διάβασμα, για το σχολείο και το φροντιστήριο.

Ένα laptop με τη σωστή χρήση μπορεί να γίνει ένα πολυεργαλείο στα χέρια του μαθητή. Κάθε απορία για τα μαθήματα του μπορεί να λυθεί με λίγα κλικ, οι σημειώσεις αποκτούν άλλη διάσταση και ο μαθητής έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία αλλά και “βιντεομαθήματα”, ενώ μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εργασίες του μέσα από το ίντερνετ.

Φυσικά η χρησιμότητά του δεν τελειώνει εκεί. Ένα νέο laptop είναι κάτι που ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και στον ελεύθερο χρόνο για να διασκεδάσει να δημιουργήσει, να επικοινωνήσει ή να παίξει παιχνίδια και επίσης οι γονείς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να μάθουν καλύτερα τον ψηφιακό κόσμο αλλά και να ενημερωθούν. Συνολικά μπορεί να αποφέρει πολλά θετικά στον μαθητή και τους γονείς και κυρίως μπορεί να αποκτηθεί ώστε να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες κάθε οικογένειας.

Οι κατηγορίες των laptop είναι αρκετές για όλα τα βαλάντια και υπάρχουν μοντέλα για όλες τις ανάγκες αλλά και για τους πιο απαιτητικούς.

Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς, Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς

Εισαγωγικά budget laptops
Οιικονομικό laptop με διπύρηνο επεξεργαστή και βασική ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, οθόνη μέχρι και 14 ίντσες και τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM. Συνδιάζεται με ένα αποδοτικό λογισμικό antivirus με σύστημα γονικού ελέγχου για να γνωρίζει και να ελέγχει ο γονέας τη χρήση του υπολογιστή.

Για τους μαθητές
● Ευκολία μετακίνησης
● Συγγραφή και αποθήκευση εργασιών
● Αναπαραγωγή μουσικής
● Αναπαραγωγή online βιντεο
● Αναπαραγωγή ταινιών μέσω του ενσωματωμένου DVD Drive
● Video games χωρίς απαιτήσεις για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών (Facebook Games που μπορούν να παίξουν όταν ο γονέας είναι συνδεδεμένος στο λογαριασμό του εαν έχει και ενώ βρίσκεται παρών)
● Δυνατότητα συνομιλίας με άλλους μαθητές μέσω video (webcam)
● Περιήγηση στο διαδίκτυο

Για τους γονείς
● Καταγραφή και αποθήκευση σημειώσεων
● Σχεδιασμός πλάνου εσόδων-εξόδων
● Περιήγηση στο διαδίκτυο
● Ενημέρωση
● Έλεγχος της χρήσης του υπολογιστή

Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς, Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς

Mid budget laptops
Laptop με μέση τιμή, ελαφρύ, με τετραπύρηνο επεξεργαστή και αποκλειστική κάρτα γραφικών μέτριας ισχύος, με οθόνη και μέχρι 15 ίντσες και τουλάχιστον 4GB μνήμη RAM. Η δυνατότητα χρήσης τεχνολογίας έξυπνης κατανάλωσης ενέργειας που θα επεκτείνουν τη διάρκεια κατανάλωσης της μπαταρίας. Ένα ποιοτικό λογισμικό antivirus με σύστημα γονικού ελέγχου είναι απαραίτητο.

Για τους μαθητές
Επιπλέον των εισαγωγικών budget laptop:
● Ευκολία μετακίνησης
● Δυνατότητα επεξεργασίας απαιτητικών βιντεο και φωτογραφιών
● Δυνατότητα σύνθεσης μουσικής μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων (για μουσικοφιλους)
● Video games σε μέτρια/ χαμηλή ανάλυση
● Δυνατότητα συνομιλίας με άλλους μαθητές μέσω video (webcam)

Για τους γονείς
Επιπλέον των εισαγωγικών budget laptop:
● Δυνατότητα πρόσβασης στον φορητό υπολογιστή του παιδιού τους από το δικό τους υπολογιστή για να το βοηθήσουν όταν δε βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς, Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς

High budget laptops
Ένα laptop με υψηλή τιμή, τετραπύρηνο επεξεργαστή i7 και δυνατή αποκλειστική κάρτα γραφικών με τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM και μνήμη υπολογιστή τουλάχιστον 6GB. Οθόνη μέχρι και 17” ανάλυσης Full HD. Η ύπαρξη SSD δίσκου μεγάλης χωρητικότητας απαραίτητη καθώς και ένα ποιοτικό antivirus με σύστημα γονικού ελέγχου είναι απαραίτητο. Με λίγα λόγια, φορητός υπολογιστής που αντικαθιστά πλήρως ένα σταθερό υψηλής ισχύος (desktop replacement).

Για τους μαθητές
Επιπλέον των mid budget laptop:
● Δυνατότητα κατασκευής τρισδιάστατων γραφικών στοιχείων μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων
● Video games σε υψηλή ανάλυση και αναπαραγωγή τους σε 3D, εαν το υποστηρίζει το game και η οθόνη.
● Εργασία με απαιτητικές/ βαριές εφαρμογές

Εννοείται πως όσα μπορούν να κάνουν οι μαθητές, θα τα κάνουν και οι γονείς, σαν πιο έμπειροι χρήστες (τις περισσότερες φορές).

Μπορείς να αγοράσεις το laptop σου και με δόσεις, από 10€ σε καταστήματα όπως ο Κωτσόβολος!
Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς, Laptop για μαθητές αλλά και για γονείς

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marinos

Να παίζει lol και όλα τα άλλα μετά…

stathis

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο επιμονη στην προώθηση των laptop και μονο (καθόλου προώθηση τα desktop)καταλαβαίνω πως πολλοί έχουνε θέμα χορού αλλα κανονικά θα έπρεπε να ενημερώνονται και για τα 2 ήδηκαι να έχουνε την επιλογή
η μήπως τους βολεύει να πουλάνε τα laptop που δεν έχουνε τόσες δυνατότητες αναβάθμισης οποτε θα αναγκαστούνε για πιο γρηγορη αλλαγή pc στο μέλλον (περισσότερες πώλησης)

Nikosar

?? Συγχαρητήρια για το πολυ ωραίο αρθρο .. μηπως στο τέλος του αρθρου μπορειτε να βαλετε και το δικο μου καταστημα ??

Goal123

@stathis Γιατί το laptop βολεύει σε πολλές περιπτώσεις.
1.Είναι φορητό και όταν χρειαστεί να τον έχεις μαζί σου θα έχεις την δυνατότητα να τον μεταφέρεις.
2.Ποια είναι ποιο οικονομικοί από τους σταθερούς υπολογιστές και για χρήστες όπως είναι οι μαθητές είναι υπεραρκετή η ισχύς του laptop.
3.Στους σταθερούς υπολογιστές πρέπει να έχεις ένα επιπλέον ελεύθερο χώρο για να τον εγκαταστήσεις.
4.Και τέλος για έναν γονιό που θέλει να πάρει έναν οικονομικό υπολογιστή στον γιο του θέλει να μην χρειάζεται κάτι επιπλέον για να λειτουργήσει,πράγμα που δεν του το επιτρέπει ο σταθερός υπολογιστής.Γιατί χρειάζεται λειτουργικά έξοδα όπως η οθόνη,το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και άλλα.
Όσο για την τοποθέτηση για την αναβάθμιση θα συμφωνήσω.Όπως και για για το ότι τα laptop έχουν πολύ μικρότερη ισχύ έναντι των σταθερών υπολογιστών κάτι που θα προβληματιζε πολλούς hardcore users.

Darth

@Nikosar αν πληρώσεις για την διαφήμισή γιατί οχι

Κώστας Βλαχάκης

Darth, Έλα να λείπουν οι εξυπνάδες!

Darth

@ Κώστας Βλαχάκης :p :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks

Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης σε Chromebooks.

Notebooks Samsung

Samsung Notebook Odyssey: Νέο gaming laptop με GeForce RTX 2080 GPU και 15.6’’ οθόνη (144Hz) [CES 2019]

Η Samsung στα πλαίσια της CES 2019 ανακοίνωσε το νεότερο Notebook Odyssey με μειωμένα bezels, ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, 15.6’’οθόνη και NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU.

Games Alienware Dell

Η Dell ανακοίνωσε ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware gaming laptops [CES 2019]

Λέγεται πως το hot θέμα της φετινής έκθεσης τεχνολογίας, στο Las Vegas, θα είναι οι φορητοί υπολογιστές για gaming. Η Dell θα παρουσιάσει τα δύο νέα της μοντέλα, τα ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware που έφτιαξε ποτέ.

Notebooks Dell featuredtv

Επισκεφτήκαμε το Dell Exclusive Store στην Αθήνα [VLOG]

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαμε στο κατάστημα Dell Exclusive Store που φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο 3ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι. Σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μοντέλα της Dell που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον επίσημο διανομένα της εταιρείας στην Ελλάδα, την Oktabit.