O Nicholas Negroponte στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για την Ευρυζωνικότητα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει διήμερο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα με θέμα: “Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Μαΐου 2009 στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace. O Πρόεδρος του Οργανισμού One Laptop per Child και Συνιδρυτής του MIT Media Laboratory, Καθηγητής κ. Nicholas Negroponte θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου.

, O Nicholas Negroponte στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για την Ευρυζωνικότητα

Εισαγωγικές ομιλίες έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν και οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Εσωτερικών-Υπεύθυνος για θέματα Μ.Μ.Ε., Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης και Αναστάσιος Νεράντζης, Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Η Ελλάδα εισέρχεται στην εποχή της ψηφιακής σύγκλισης η οποία εξελίσσεται από την απλή μορφή της (double play) μέχρι τις πιο σύνθετες μορφές, όπως η σύγκλιση στο περιεχόμενο, στα δίκτυα, στις υπηρεσίες και στις συσκευές. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα νέο δυναμικό περιβάλλον δράσης, μέσα στο οποίο καλούνται να εναρμονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι: η Πολιτεία, η Αγορά και οι Καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τις νέες προκλήσεις και τις δυνατότητες που σηματοδοτεί η νέα ψηφιακή εποχή, ως προϊόν αλληλεπίδρασης των Τηλεπικοινωνιών, του Διαδικτύου και των ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009) με τρεις θεματικές ενότητες, θα επικεντρωθεί στη σύγκλιση ως μοχλό οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις και τη σύγκλιση υποδομών και υπηρεσιών. Τη δεύτερη ημέρα (Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009) θα αναδειχθεί μέσα από τρεις ενότητες περισσότερο η επιχειρηματική διάσταση της σύγκλισης και θα παρουσιαστούν τα μοντέλα ψηφιακής τηλεόρασης και διαδικτύου στο περιβάλλον της σύγκλισης.

Στο Συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών, διεθνείς και εθνικοί φορείς με αρμοδιότητες στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στελέχη της ευρωπαϊκής και εγχώριας τηλεπικοινωνιακής αγοράς και αγοράς Μ.Μ.Ε., δημόσιοι οργανισμοί, εκπρόσωποι καταναλωτών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, το Πρόγραμμα και τους ομιλητές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://www.eett.gr/conference2009

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.