Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει διήμερο Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα με θέμα: “Ευρυζωνική Σύγκλιση Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Μαΐου 2009 στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace. O Πρόεδρος του Οργανισμού One Laptop per Child και Συνιδρυτής του MIT Media Laboratory, Καθηγητής κ. Nicholas Negroponte θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου.
Εισαγωγικές ομιλίες έχουν προσκληθεί να πραγματοποιήσουν και οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Υφυπουργός Εσωτερικών-Υπεύθυνος για θέματα Μ.Μ.Ε., Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης και Αναστάσιος Νεράντζης, Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Η Ελλάδα εισέρχεται στην εποχή της ψηφιακής σύγκλισης η οποία εξελίσσεται από την απλή μορφή της (double play) μέχρι τις πιο σύνθετες μορφές, όπως η σύγκλιση στο περιεχόμενο, στα δίκτυα, στις υπηρεσίες και στις συσκευές. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα νέο δυναμικό περιβάλλον δράσης, μέσα στο οποίο καλούνται να εναρμονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι: η Πολιτεία, η Αγορά και οι Καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τις νέες προκλήσεις και τις δυνατότητες που σηματοδοτεί η νέα ψηφιακή εποχή, ως προϊόν αλληλεπίδρασης των Τηλεπικοινωνιών, του Διαδικτύου και των ΜΜΕ.
Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009) με τρεις θεματικές ενότητες, θα επικεντρωθεί στη σύγκλιση ως μοχλό οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις και τη σύγκλιση υποδομών και υπηρεσιών. Τη δεύτερη ημέρα (Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009) θα αναδειχθεί μέσα από τρεις ενότητες περισσότερο η επιχειρηματική διάσταση της σύγκλισης και θα παρουσιαστούν τα μοντέλα ψηφιακής τηλεόρασης και διαδικτύου στο περιβάλλον της σύγκλισης.
Στο Συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι διεθνών Ρυθμιστικών Αρχών, διεθνείς και εθνικοί φορείς με αρμοδιότητες στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στελέχη της ευρωπαϊκής και εγχώριας τηλεπικοινωνιακής αγοράς και αγοράς Μ.Μ.Ε., δημόσιοι οργανισμοί, εκπρόσωποι καταναλωτών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, το Πρόγραμμα και τους ομιλητές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://www.eett.gr/conference2009
Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]
Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ