Champions League, Διαχείριση και εποπτεία φάσματος από την ΕΕΤΤ

Εξαιρετικά επιτυχείς αποδείχτηκαν οι δράσεις από πλευράς ΕΕΤΤ για τη διαχείριση και εποπτεία του φάσματος για τις ανάγκες διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης – Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 23 Μαΐου 2007.

Η ΕΕΤΤ προχώρησε έγκαιρα στην κατάρτιση πλάνου Ραδιοσυχνοτήτων για την κάλυψη του αγώνα από 31 τηλεοπτικούς σταθμούς με βάση αιτήματα που είχαν αποσταλεί. Με Αποφάσεις της ΕΕΤΤ, ήδη από την 26η Απριλίου 2007, χορηγήθηκαν Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων σε προσωρινή βάση με την ακόλουθη κατανομή ανά υπηρεσία:

•13 συχνότητες σε Ασύρματες Κάμερες.
•7 συχνότητες για Τηλεχειρισμό Ασύρματης Κάμερας.
•60 συχνότητες για την Υπηρεσία Επιστροφής Φωνής.
•24 συχνότητες για Φορητούς Ασυρμάτους.
•32 συχνότητες για Μεταφερόμενους Δορυφορικούς Σταθμούς.
•1 συχνότητα για Μεταφερόμενη Ζεύξη.
•70 συχνότητες για Ασύρματα Μικρόφωνα σε 6 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Από τα τέλη Απριλίου τεχνικά κλιμάκια της ΕΕΤΤ διεξήγαγαν καθημερινά μετρήσεις για τον έλεγχο της κατάληψης των ραδιοσυχνοτήτων που χορηγήθηκαν σε ξένα και ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για τη μετάδοση του αγώνα, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα παρεμβολών.

Την ημέρα του τελικού, τέσσερα τεχνικά κλιμάκια κάλυψαν το χώρο εντός του Ολυμπιακού Σταδίου και τον άμεσο περίγυρο αυτού, ενώ τρία τεχνικά κλιμάκια βρίσκονταν σε ετοιμότητα μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.
Τέλος, στo πλαίσιo του ελέγχου των συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη διαχείριση της αεροπορικής κίνησης, η οποία ως γνωστόν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη το τριήμερο του τελικού, τεχνικό κλιμάκιο της ΕΕΤΤ επέλυσε το μοναδικό πρόβλημα παρεμβολών που παρουσιάστηκε σε συχνότητες της ΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής της λειτουργίας παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού που εξέπεμπε στη συχνότητα 90,6 MHz, χωρίς διακριτικό τίτλο, από το Ύψωμα Άνω Ζήρια, Νομού Αχαΐας. Ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία και παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας, κατασχέθηκε όλος ο εξοπλισμός εκπομπής του προγράμματος.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.

Internet EETT

Ίντερνετ στην Ελλάδα: 27Mbps η μέση ταχύτητα download

Το 2020, την πρώτη πανδημική χρονιά, η μέση ταχύτητα download στις σταθερές συνδέσεις Internet στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 27 Mbps.

Internet EETT

6 στους 10 Έλληνες παρακολουθούν τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών

Η ΕΕΤΤ πραγματοποιήσε έρευνα για τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων / βιντεοκλήσεων.