Champions League, Διαχείριση και εποπτεία φάσματος από την ΕΕΤΤ

Εξαιρετικά επιτυχείς αποδείχτηκαν οι δράσεις από πλευράς ΕΕΤΤ για τη διαχείριση και εποπτεία του φάσματος για τις ανάγκες διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης – Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 23 Μαΐου 2007.

Η ΕΕΤΤ προχώρησε έγκαιρα στην κατάρτιση πλάνου Ραδιοσυχνοτήτων για την κάλυψη του αγώνα από 31 τηλεοπτικούς σταθμούς με βάση αιτήματα που είχαν αποσταλεί. Με Αποφάσεις της ΕΕΤΤ, ήδη από την 26η Απριλίου 2007, χορηγήθηκαν Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων σε προσωρινή βάση με την ακόλουθη κατανομή ανά υπηρεσία:

•13 συχνότητες σε Ασύρματες Κάμερες.
•7 συχνότητες για Τηλεχειρισμό Ασύρματης Κάμερας.
•60 συχνότητες για την Υπηρεσία Επιστροφής Φωνής.
•24 συχνότητες για Φορητούς Ασυρμάτους.
•32 συχνότητες για Μεταφερόμενους Δορυφορικούς Σταθμούς.
•1 συχνότητα για Μεταφερόμενη Ζεύξη.
•70 συχνότητες για Ασύρματα Μικρόφωνα σε 6 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Από τα τέλη Απριλίου τεχνικά κλιμάκια της ΕΕΤΤ διεξήγαγαν καθημερινά μετρήσεις για τον έλεγχο της κατάληψης των ραδιοσυχνοτήτων που χορηγήθηκαν σε ξένα και ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για τη μετάδοση του αγώνα, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα παρεμβολών.

Την ημέρα του τελικού, τέσσερα τεχνικά κλιμάκια κάλυψαν το χώρο εντός του Ολυμπιακού Σταδίου και τον άμεσο περίγυρο αυτού, ενώ τρία τεχνικά κλιμάκια βρίσκονταν σε ετοιμότητα μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.
Τέλος, στo πλαίσιo του ελέγχου των συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη διαχείριση της αεροπορικής κίνησης, η οποία ως γνωστόν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη το τριήμερο του τελικού, τεχνικό κλιμάκιο της ΕΕΤΤ επέλυσε το μοναδικό πρόβλημα παρεμβολών που παρουσιάστηκε σε συχνότητες της ΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής της λειτουργίας παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού που εξέπεμπε στη συχνότητα 90,6 MHz, χωρίς διακριτικό τίτλο, από το Ύψωμα Άνω Ζήρια, Νομού Αχαΐας. Ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία και παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας, κατασχέθηκε όλος ο εξοπλισμός εκπομπής του προγράμματος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.