ΕΕΤΤ | Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που διεξάγεται από 6 –14 Σεπτεμβρίου. Με τη συμμετοχή της στη ΔΕΘ (Περίπτερο 13, Θέση 16), η ΕΕΤΤ στοχεύει στην ευρεία ενημέρωση του κοινού για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της στις αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Δεδομένου ότι το 2008 έχει χαρακτηρισθεί ως «Έτος Ποιοτικής Ευρυζωνικότητας», βασικούς θεματικούς άξονες προβολής στο Περίπτερο της ΕΕΤΤ αποτελούν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες καθώς και η πληροφόρηση των χρηστών υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν και τις δυνατότητες επιλογών που διαθέτουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του περιπτέρου της ΕΕΤΤ θα έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων:
1. Να ενημερωθούν για το ευρυζωνικό Διαδίκτυο, να συνδεθούν ευρυζωνικά και να «πειραματιστούν»
σε ευρυζωνικές εφαρμογές και υπηρεσίες με τη βοήθεια έμπειρου προσωπικού.
2. Να παρακολουθήσουν πιλοτική εφαρμογή του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS), το οποίο καταγράφει και απεικονίζει τις υποδομές των ευρυζωνικών δικτύων στην ελληνική επικράτεια και παρέχει χρήσιμες, διαδραστικές υπηρεσίες ενημέρωσης των καταναλωτών, των παρόχων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
3. Να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες του Εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από την ΕΕΤΤ για την εποπτεία του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, ο οποίος και θα εκτίθεται στο περίπτερο.
4. Να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της ΕΕΤΤ μέσα από το έντυπο υλικό που έχει εκδώσει η Ρυθμιστική Αρχή καθώς και να παραλάβουν τον Οδηγό του ενημερωμένου καταναλωτή για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Ο συγκεκριμένος Οδηγός περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για σημαντικά θέματα που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι καταναλωτές.
5. Να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ταχυδρομικών υπηρεσιών και το θεσμικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕΤΤ προς όφελος των καταναλωτών.
6. Να πλοηγηθούν στον ανανεωμένο και φιλικό προς τα άτομα με ειδικές δεξιότητες δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, ο οποίος έχει εμπλουτιστεί με νέες θεματικές ενότητες και σύγχρονες υπηρεσίες, όπως το αυτόματο σύστημα ειδοποιήσεων RSS, video streaming κλπ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.