Διαδικτυακή έρευνα Nokia | Το κινητό αυξάνει την παραγωγικότητα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό της Nokia σε δείγμα 5.000 ανθρώπων, αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες εκτελούν συγχρόνως διαφορετικές δραστηριότητες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ότι οι άντρες. Μόνο το 6% των γυναικών πιστεύει ότι οι άντρες μπορούν να κάνουν καλύτερα από τις γυναίκες περισσότερα από ένα πράγματα ταυτόχρονα.

Η παράλληλη ενασχόληση με πολλαπλές δραστηριότητες είναι πλέον ένας κοινός τρόπος ζωής για τον καθένα. Από την έρευνα επιβεβαιώνεται πως σήμερα οι άνθρωποι είναι πολύ πιο δραστήριοι απ’ ότι στο παρελθόν και προσπαθούν να συνδυάσουν την οικογένεια με την εργασία και την κοινωνική ζωή. Παράλληλα, 80% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου του επιτρέπει να πετύχει θετική ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την κοινωνική του ζωή. Επιπλέον, το 63% δήλωσε ότι θα είναι λιγότερο παραγωγικό χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, ενώ το 74% πιστεύει ότι το βοηθάει στο να φέρνει εις πέρας πολλαπλές δραστηριότητες με καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα τα κινητά τηλέφωνα βοηθούν τους ανθρώπους να είναι πιο παραγωγικοί. Συγκεκριμένα, το 79% από τους 5.000 συμμετέχοντες θεωρεί ότι ασχολείται ταυτόχρονα με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Επίσης, το 62% των συμμετεχόντων ασχολούνται παράλληλα με δύο ή ακόμα και με τρία πράγματα ενώ μιλάνε στο τηλέφωνο, καθώς πλοηγούνται στο διαδίκτυο ή κάνουν αγορές. Το 75% των γυναικών δήλωσαν ότι ενώ χρησιμοποιούν το κινητό τους για να πραγματοποιήσουν απλές κλήσεις ετοιμάζουν κάποιο γεύμα και το 50% ότι βάφονται. Αυτό βοηθάει στην αύξηση της παραγωγικότητας στην εργασία και στην καλύτερη και ταχύτερη οργάνωση της καθημερινότητας.

Τα κινητά τηλέφωνα βοηθούν στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Στην εποχή μας, δεδομένου ότι οι ρυθμοί της ζωής είναι τάχιστοι, οι άνθρωποι πρέπει να διαχειρίζονται πολλά ζητήματα ταυτόχρονα. Την ανάγκη αυτή για ενασχόληση με ποικίλες δραστηριότητες ταυτόχρονα, καλύπτουν τα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα, χάρη στις ξεχωριστές υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Nokia

Nokia: Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες

Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, ανακοίνωσε η Nokia, παρά το ότι η φιλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση από εταιρείες τηλεφωνίας που αναπτύσσουν τις υπηρεσίες 5G.

Smartphones HMD Global Nokia

Nokia 2660 Flip: Το ιδανικό flip κινητό για τους λάτρεις των εύχρηστων συσκευών

Το Nokia 2660 Flip αντέχει δεκάδες χιλιάδες flips για μέγιστη ανθεκτικότητα, ώστε να το απολαμβάνετε και να κρατήσετε το τηλέφωνό σας για χρόνια.

Smartphones IFA 2022 Nokia

ΙFA 2022: Nokia X30 5G και G60 5G αποκαλύφθηκαν με Snapdragon 695

Μεγάλες ανακοινώσεις από την HMD Global στην IFA 2022 στο Βερολίνο, καθώς αποκάλυψε τα Nokia X30 5G και G60 5G που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Smartphones IFA 2022 Nokia

IFA 2022: Η Nokia Mobile μας δίνει μια γεύση από τις νέες συσκευές που θα λανσάρει

Η Nokia Mobile φαίνεται πως σχεδιάζει να αποκαλύψει νέες συσκευές στην IFA που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.