Η Επίτροπος Reding μας βγάζει στη σέντρα για τις ΤΠΕ

H Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κυρία Viviane Reding παρατηρεί την Ελληνική αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Παρά το γεγονός, ότι λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά προβλήματα αναφορικά με την εγκαθίδρυση καθεστώτος ελεύθερου ανταγωνισμού.

Οι σημαντικότερες αιτίες, μεταξύ άλλων, είναι:
Παρά το γεγονός, ότι η Ελληνική αγορά λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά προβλήματα αναφορικά με την εγκαθίδρυση καθεστώτος ελεύθερου ανταγωνισμού. Οι σημαντικότερες αιτίες, μεταξύ άλλων, είναι:

α) η καθυστερημένη ενσωμάτωση του Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου, η οποία παραμένει ακόμα ελλιπής,

β) η αδυναμία αποτελεσματικής ρύθμισης και εφαρμογής των κανόνων του ανταγωνισμού στην Ελληνική Τηλεπικοινωνιακή αγορά, και

γ) η προβληματική παροχή δικαστικής προστασίας, λόγω αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Οι συνέπειες των δυσλειτουργιών και της αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων φορέων:

· η χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση διείσδυση της ευρυζωνικότητας,

· υστέρηση της χώρας στην προώθηση ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών,

· αργοπορία στην ανάπτυξη δυναμικού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος,

· αδυναμία ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών,

· αδυναμία προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Πηγές: tanea.gr, sepe.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.