Διοικητικά πρόστιμα στη VIVODI για θέματα προεπιλογής φορέα

Αναρωτιέμαι αν συμβαίνουν ακόμα αυτά τα πράγματα; Κάποιοι εναλλακτικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών να προχωρούν σε αυθαίρετες ενεργοποιήσεις προεπιλογής φορέα χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση των καταναλωτών. Δηλαδή στα καλά του καθουμένου να σου αλλάζουν εταιρεία τηλεφωνίας και ίντερνετ χωρίς να το έχεις ζητήσει. Και όμως φαίνεται ότι ακόμα συμβαίνουν…

Δελτίο Τύπου ΕΕΤΤ
“Tην επιβολή διοικητικών προστίμων στην εταιρεία VIVODI συνολικού ύψους 290.000 ευρώ, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, για θέματα προεπιλογής φορέα. Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο των ακροάσεων που διενήργησε κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών, διαπίστωσε ότι η εν λόγω εταιρεία προέβη κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2008- Σεπτεμβρίου 2008 σε αυθαίρετες ενεργοποιήσεις προεπιλογής φορέα χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση των καταναλωτών.

Επισημαίνεται ότι για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου ελήφθη υπόψη ο αριθμός των καταγγελιών στις οποίες διαπιστώθηκε παράβαση καθώς επίσης και το γεγονός ότι η VIVODI είναι επανειλημμένα υπότροπος ως προς το συγκεκριμένο θέμα.”

Τα σχόλια δικά σας. Σας έχει συμβεί αυτό είτε από τη Vivodi είτε από άλλη εταιρεία;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
customer

Σε εμάς που είμαστε όλην την ώρα με την τεχνολογία στα χέρια είναι γενικότερα λίγο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί ακόμα κι αν πάει να συμβεί, θα το διαγνώσουμε έγκαιρα και θα πάρουμε εμείς ως καταναλωτές την πρωτοβουλία του να ζητήσουμε να σταματήσει. Η αγορά όμως είναι γενικότερα λίγο περίεργη τώρα τελευταία (βλέπε και το thread με την Dell πχ). Όταν κάποιος από την τηλεόρασή του δεί μια απλή διαφήμιση της εκάστοτε εταιρείας παροχής τηλεφώνου, internet, υπηρεσιών, κλπ (να δούμε τί γέλιο θα πέσει με την webtv τώρα …), δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια. Δεν έχει ασχοληθεί τη μισή ζωή του (λέμε τώρα) σε αμέτρητα threads μέσα στα forums για όλο αυτό το μπάχαλο που έγινε από την “απελευθέρωση” του μονοπωλίου και μετά, δεν έχει ξενυχτήσει διαβάζοντας πως θα αποφύγει τις κακοτοπιές με τις συνδέσεις, τις αιτήσεις, τα δελτία τύπου της ΕΕΤΤ, τις ανακοινώσεις των εταιρειών, τα παράπονα των πελατών, κλπ κλπ κλπ … Επομένως, είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν πατατιές αυτού του στυλ. Αυτό σε συνδυασμό με το κακό after-sales support (που άρχισε να γίνεται της μόδας πάλι τώρα τελευταία), μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι πιο εύκολο να στείλεις μια καταγγελία, παρά να… Συνέχεια »

customer

Το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό η εκάστοτε επιχείρηση να αποφασίζει να ρισκάρει να κάνει μια τέτοια (ή παρόμοια) ας πούμε μη-νόμιμη κίνηση (αν δε γινόταν ποτέ καταγγελία μια χαρά “νόμιμο” θα ήταν αυτή τη στιγμή), προκειμένου να μεγαλώσει την πελατειακή βάση ή να βγάλει συγκεκριμένα έσοδα σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Σε κάθε μία των περιπτώσεων μπορεί ακόμα και να έχει γίνει εκτίμηση πως τα κέρδη στο τέλος θα είναι πολλαπλάσια του τυχόν προστίμου. Παραδέχομαι ότι είναι αρκετά σκληρή μια τέτοια παραδοχή, αλλά σίγουρα ο συγκεκριμένος χώρος και η συγκεκριμένη αγορά, μόνο αγγελικά πλασμένες δεν μπορούν να θεωρηθούν. Μερικές φορές τα βάζουμε με τον ΟΤΕ, αλλά και οι ανταγωνιστές του δεν μπορώ να πώ πως είναι καλύτεροι. Γενικά, όπου και να σκαλίσεις γύρω από αυτές τις εταιρείες, υπάρχει πρόβλημα. Τους πελάτες να πιάσεις, υπάρχει πρόβλημα (εσύ είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από κάποιον εναλλακτικό ή από τον ΟΤΕ ?). Τους εργαζόμενους εκεί να ρωτήσεις, πάλι υπάρχει πρόβλημα (και μάλιστα μεγαλύτερο, με εργασιακά δικαιώματα, κλπ). Πώς μπορώ εγώ μετά από όλα αυτά να βλέπω τις συγκεκριμένες εταιρείες με καλό μάτι ? Άρα κατευθείαν σκέφτομαι το worst case scenario, το οποίο είναι ακριβώς αυτό: “εκμεταλλευόμαστε με κάθε τρόπο τον πελάτη και την πελατειακή βάση και… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.