Vodafone, Υποστηρίζει το πρόγραμμα Τηλεϊατρική

Tο πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής επεκτείνεται για μία ακόμη χρονιά, συμπληρώνοντας έτσι τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Το πρόγραμμα, από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, επεκτείνεται διαρκώς και καλύπτει πλέον, πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τους πολίτες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου (για παράδειγμα άνδρες 40-60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν).

Με τον τρόπο αυτό αποτελεί εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών. Οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται έχουν, ακόμα και σήμερα, δωρεάν πρόσβαση σε εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής, μέσω του προγράμματος της Τηλεϊατρικής που λειτουργεί στο Δήμο τους.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, μέλη του οποίου αποτελούν οι συμμετέχοντες Δήμοι όλης της χώρας, οι ειδικευμένοι ιατροί του Ιατρικού Αθηνών που παρέχουν την εξειδικευμένη συμβουλή, καθώς και η εταιρεία Vidavo που παρέχει την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος, διασφαλίζουν την επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος.

Η Τηλεϊατρική εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας των συμμετεχόντων μερών. Παράλληλα, αποτελεί επέκταση του πιλοτικού προγράμματος που πρώτη η Vodafone υποστήριξε το 2006-2007 σε 5 περιφερειακά ιατρεία της Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο πέρυσι επεκτάθηκε, ώστε να καλύπτει 17 Δήμους όλης της χώρας, οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδικευμένους ιατρούς.

Οι ιατροί των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν εξοπλιστεί με συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων και συγκεκριμένα ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, γλυκοζόμετρο, καθώς και με μία PDA συσκευή. Οι συσκευές αυτές επιτρέπουν την εξέταση ασθενών, για παράδειγμα την πραγματοποίηση ενός καρδιογραφήματος ή τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, σε οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα περιφερειακά ιατρεία, και τη μεταφορά των εξετάσεων αυτών –μέσω του δικτύου GPRS της Vodafone– στο Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμένα σε ειδικευμένους καρδιολόγους ή/ και πνευμονολόγους, οι οποίοι θα λάβουν τις εξετάσεις και θα αποστείλουν τη συμβουλή τους με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, τα περιφερειακά ιατρεία, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, παρέχουν πλέον και συγκεκριμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες. Παράλληλα, όλοι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφεύγουν τις όποιες μετακινήσεις σε κεντρικά Νοσοκομεία, αφού μπορούν να λαμβάνουν στην περιοχή διαμονής τους το ίδιο υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Vodafone

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η ψηφιακή εφαρμογή Bright Sky

Το Ίδρυμα Vodafone, έχοντας ως στόχο να προσφέρει υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον, ανακοινώνει τη διάθεση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής “Bright Sky” στην Ελλάδα.

Business Vodafone

Vodafone: Σχεδιάζει εκατοντάδες απολύσεις στο Λονδίνο

Η Vodafone Group Plc σχεδιάζει να προχωρήσει σε αρκετές εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων της στα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο.

Business Vodafone

Vodafone: Πουλά έναντι 1,8 δισ. ευρώ τις δραστηριότητες στην Ουγγαρία

H Vodafone γνωστοποίησε ότι συμφώνησε να πωλήσει τις ουγγρικές δραστηριότητές του στην τοπική εταιρεία πληροφορικής 4iG και στο ουγγρικό κράτος, έναντι 1,7 δισ. ευρώ.

Internet Vodafone

Vodafone: Εγκατέστησε εξοπλισμό 5G σε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου

H Vodafone γνωστοποίησε ότι αναβαθμίζει την ευρυζωνική της υπηρεσία σε 5G σε πέντε αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.