Vodafone, Υποστηρίζει το πρόγραμμα Τηλεϊατρική

Tο πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής επεκτείνεται για μία ακόμη χρονιά, συμπληρώνοντας έτσι τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Το πρόγραμμα, από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, επεκτείνεται διαρκώς και καλύπτει πλέον, πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τους πολίτες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου (για παράδειγμα άνδρες 40-60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν).

Με τον τρόπο αυτό αποτελεί εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών. Οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται έχουν, ακόμα και σήμερα, δωρεάν πρόσβαση σε εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής, μέσω του προγράμματος της Τηλεϊατρικής που λειτουργεί στο Δήμο τους.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, μέλη του οποίου αποτελούν οι συμμετέχοντες Δήμοι όλης της χώρας, οι ειδικευμένοι ιατροί του Ιατρικού Αθηνών που παρέχουν την εξειδικευμένη συμβουλή, καθώς και η εταιρεία Vidavo που παρέχει την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος, διασφαλίζουν την επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος.

Η Τηλεϊατρική εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας των συμμετεχόντων μερών. Παράλληλα, αποτελεί επέκταση του πιλοτικού προγράμματος που πρώτη η Vodafone υποστήριξε το 2006-2007 σε 5 περιφερειακά ιατρεία της Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο πέρυσι επεκτάθηκε, ώστε να καλύπτει 17 Δήμους όλης της χώρας, οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδικευμένους ιατρούς.

Οι ιατροί των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν εξοπλιστεί με συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων και συγκεκριμένα ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, γλυκοζόμετρο, καθώς και με μία PDA συσκευή. Οι συσκευές αυτές επιτρέπουν την εξέταση ασθενών, για παράδειγμα την πραγματοποίηση ενός καρδιογραφήματος ή τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, σε οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα περιφερειακά ιατρεία, και τη μεταφορά των εξετάσεων αυτών –μέσω του δικτύου GPRS της Vodafone– στο Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμένα σε ειδικευμένους καρδιολόγους ή/ και πνευμονολόγους, οι οποίοι θα λάβουν τις εξετάσεις και θα αποστείλουν τη συμβουλή τους με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, τα περιφερειακά ιατρεία, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, παρέχουν πλέον και συγκεκριμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες. Παράλληλα, όλοι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφεύγουν τις όποιες μετακινήσεις σε κεντρικά Νοσοκομεία, αφού μπορούν να λαμβάνουν στην περιοχή διαμονής τους το ίδιο υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE WIND Vodafone

Δωρεάν κλήσεις και γραπτά μηνύματα από και προς την Ουκρανία

Εάν είστε πελάτης της COSMOTE, της WIND ή της Vodafone και έχετε οικογένεια ή φίλους στην Ουκρανία, από σήμερα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους χωρίς κόστος.

Business Vodafone COSMOTE WIND

Πόσο φθηνότεροι γίνονται οι λογαριασμοί κινητής από 1/1/2022;

Όπως είχε προαναγγελθεί, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα περιορίζονται σε χαμηλότερο ποσοστό με τη νέα χρονιά.

Business featured Vodafone

Πουλήθηκε το πρώτο SMS στην ιστορία έναντι 107.000 ευρώ

Το πρώτο SMS στην ιστορία, το οποίο στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, πωλήθηκε σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT

Internet Vodafone WIND COSMOTE

Ψηφιακό χάσμα: 3.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι εκτός δικτύου

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Ψηφιακό χάσμα είναι μεγάλο, αλλά μπορεί να διορθωθεί πιο εύκολα από ό,τι νομίζουμε.