Vodafone, Υποστηρίζει το πρόγραμμα Τηλεϊατρική

Tο πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής επεκτείνεται για μία ακόμη χρονιά, συμπληρώνοντας έτσι τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Το πρόγραμμα, από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, επεκτείνεται διαρκώς και καλύπτει πλέον, πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τους πολίτες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου (για παράδειγμα άνδρες 40-60 ετών, παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν).

Με τον τρόπο αυτό αποτελεί εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών. Οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται έχουν, ακόμα και σήμερα, δωρεάν πρόσβαση σε εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής, μέσω του προγράμματος της Τηλεϊατρικής που λειτουργεί στο Δήμο τους.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, μέλη του οποίου αποτελούν οι συμμετέχοντες Δήμοι όλης της χώρας, οι ειδικευμένοι ιατροί του Ιατρικού Αθηνών που παρέχουν την εξειδικευμένη συμβουλή, καθώς και η εταιρεία Vidavo που παρέχει την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος, διασφαλίζουν την επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος.

Η Τηλεϊατρική εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας των συμμετεχόντων μερών. Παράλληλα, αποτελεί επέκταση του πιλοτικού προγράμματος που πρώτη η Vodafone υποστήριξε το 2006-2007 σε 5 περιφερειακά ιατρεία της Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο πέρυσι επεκτάθηκε, ώστε να καλύπτει 17 Δήμους όλης της χώρας, οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδικευμένους ιατρούς.

Οι ιατροί των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν εξοπλιστεί με συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων και συγκεκριμένα ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, γλυκοζόμετρο, καθώς και με μία PDA συσκευή. Οι συσκευές αυτές επιτρέπουν την εξέταση ασθενών, για παράδειγμα την πραγματοποίηση ενός καρδιογραφήματος ή τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, σε οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα περιφερειακά ιατρεία, και τη μεταφορά των εξετάσεων αυτών –μέσω του δικτύου GPRS της Vodafone– στο Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμένα σε ειδικευμένους καρδιολόγους ή/ και πνευμονολόγους, οι οποίοι θα λάβουν τις εξετάσεις και θα αποστείλουν τη συμβουλή τους με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, τα περιφερειακά ιατρεία, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, παρέχουν πλέον και συγκεκριμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες. Παράλληλα, όλοι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφεύγουν τις όποιες μετακινήσεις σε κεντρικά Νοσοκομεία, αφού μπορούν να λαμβάνουν στην περιοχή διαμονής τους το ίδιο υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.