Τρίτη
12/05/2009

Κερδίστε μια LCD LG LH5000 42 ιντσών, Ελληνικό word of mouth από την LG Hellas

Από τον Ιανουάριο του 2007 που ξεκίνησα το Techblog.gr κάποια πράγματα έχουν αλλάξει στο ελληνικό ίντερνετ. Αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να βλέπουν πιο ζεστά τα ελληνικά blog και να κατανοούν ότι μέσω αυτών μπορούν να περάσουν το μήνυμά τους ίσως και καλύτερα από ότι με τα παραδοσιακά μέσα διαφήμισης – τηλεόραση, περιοδικά. Περιπτώσεις όπου ενημερώθηκαν πρώτα οι bloggers και μετά οι δημοσιογράφοι για προϊόντα και υπηρεσίες μας κάνουν όλους να πιστεύουμε ότι κάτι αλλάζει.

update 13/05/2009: Δείτε το 1ο βίντεο της LG 42LH5000.
update 18/05/2009: Δείτε το 2ο βίντεο της LG 42LH5000.
update 30/05/2009: Δείτε το 3ο βίντεο της LG 42LH5000.
update 11/06/2009: Δείτε το 4ο βίντεο της LG 42LH5000.
update 15/06/2009: Δείτε το 5ο βίντεο της LG 42LH5000.
update 25/06/2009: Δείτε Live την κλήρωση!

lg-lh5000

Παραδείγματα η παρουσίαση της hol για το hol TV και τις Microsoft Hellas για το ελληνικό MSN όπου η ανακοίνωση για την ιντερνετική τηλεόραση και τα ελληνικό περιεχόμενο αντίστοιχα, έφτασε πρώτα στα αυτιά των Ελλήνων bloggers και κατόπιν κυκλοφόρησαν τα Δελτία Τύπου στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Ως Τεχνικός Συντάκτης από το 1999 έχω το πλεονέκτημα να απολαμβάνω και τις δυο ιδιότητες, του δημοσιογράφου και του blogger. Η πορεία μου ξεκίνησε με την πρόσληψή μου στο περιοδικό Ήχος-Εικόνα το αρχαιότερο περιοδικό τεχνολογίας στην Ελλάδα που σήμερα μετράει 36 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας στα περίπτερα έχοντας φτάσει στον αριθμό τεύχους 434! Εκεί υπό την καθοδήγηση του αρχισυντάκτη Φώτη Φωτιάδη αλλά και του μέντορα στις τεχνολογίες τηλεόρασης Παύλου Λιόση, έθεσα τις βάσεις για την πορεία μου έως και σήμερα.

Γιατί όμως κάνω αυτήν την εισαγωγή, για να σας ανακοινώσω ότι από σήμερα και για ένα μήνα, θα έχω στα χέρια μου μια τηλεόραση LCD 42 ιντσών Full HD και θα σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου από την επαφή μαζί της. Η LG Hellas αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Ολλανδία και η Γερμανία και θα παραδώσει 5 τηλεοράσεις LH5000 σε τρία ελληνικά blog και δυο portal με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα τις Υψηλής Ευκρίνειας στους Έλληνες χρήστες του ίντερνετ. Η ενέργεια ονομάζεται Bloggers Project και συμμετέχουμε οι Techblog, pestaola, away, msfree.gr, sport.gr.

Η επιλογή του Techblog σύμφωνα με την LG Hellas, έγινε γιατί μπορούμε και μεταφέρουμε με απλό και κατανοητό τρόπο το πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Αυτό είναι πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι ότι δεν θα αρκεστούμε στο να γράψουμε τι ωραία που είναι η τηλεόραση και τι καλά που τα κάνει όλα. Θα την ξεψαχνίσουμε καταγράφοντας τι κάνει καλά και τι όχι. Αν αξίζει να τοποθετηθεί στο σαλόνι μας ή αν πρέπει να φύγει σούμπιτη για το εξοχικό!

Η κρίση μας θα είναι σίγουρα υποκειμενική, μιας και δεν θα έχω στη διάθεσή μου τα μετρητικά συστήματα της Philips που χρησιμοποιούσαμε στο περιοδικό Ήχος-Εικόνα. Θα προσπαθήσω όμως να σας μεταφέρω όσο το δυνατόν καλύτερα τις εμπειρίες από την επαφή μου με την LG LH5000, ενώ στο τέλος αυτής της διαδρομής ένας τυχερός από εσάς θα την κερδίσει.

Ναι, το Techblog αποφάσισε να μην κρατήσει την τηλεόραση αλλά να την κληρώσει σε ένα τυχερό όσο και παρατηρητικό επισκέπτη μας. Το κάθε blog και portal έχει το ελεύθερο από την LG Hellas να διαχειριστεί την παρουσίαση της τηλεόρασης όπως θέλει. Το concept του Techblog θα βασιστεί στα βίντεο του TechblogTV. Μέσα στη διάρκεια ενός μήνα θα ανεβάζω βίντεο με το πως χρησιμοποιώ την LG LH5000 και θα μεταφέρω τις εμπειρίες μου. Μέσα σε κάθε βίντεο θα υπάρξει μια λέξη κλειδί η οποία στο τέλος του διαγωνισμού θα δημιουργήσει μια πρόταση που πρέπει να μας στείλετε για να λάβετε μέρος στην κλήρωση και να κάνετε δική σας την τηλεόραση. Για να μην χάσετε ούτε ένα επεισόδιο από τα βίντεο του TechblogTV για την LG LH5000, δημιουργήσαμε ένα special RSS feed.
Κάνε subscribe τώρα! http://feeds2.feedburner.com/Techblog-LG-LCD

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην LG Hellas για αυτή την πρωτοβουλία.

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

17 Σχόλια

 1. Καλή πρωτοβουλία, αναμένουμε τα βίντεο με την εμπειρία σου.

 2. Ο/Η fOTIS λέει:

  Μπα ψηλός βαθμός δυσκολίας για μια τελική κλήρωση, ανάμεσα σε πεντακόσιους νικητές.
  Θέλω την ζωή μου πιό απλή.

  Καλή τύχη στους συμμετέχοντες

 3. Ο/Η nickop λέει:

  Πολύ καλό μπράβο και στην εταιρία για τη προσφορά αλλά και σε εσένα….

 4. Ο/Η aival λέει:

  Μετά απο πολύ ψάξιμο κατέληξα στην αγορά της νέας Samsung σειρά 7000 LED ώς την καλύτερη FULL HD LED TV και την πιο λεπτή στον κόσμο αυτή την στιγμή. Παρότι θηριώδης (55″) δεν συγκρίνεται ούτε με την SONY ούτε με την LG μετά απο εξαντλητικά τέστ σε δυνατότητες και εικόνα και συνδέσεις και και και.. (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ).

  η LG αν θέλει να δεί φώς δεν ωφελεί να “δωροδοκεί” έμεσα τους bloggers (και καλά εσένα είσαι σχετικός με τεχνολογία αλλα τους άλλους??) φτάνει να κάνει καλύτερο marketing στα καταστήματα διανομείς της που κάνουν άθλο την έρευνα και την αγορά μιάς τηλεόρασής της.

  ambush marketing αυτου του έιδους κάνεις όταν

  1> εισαι σίγουρος οτι έχεις την καλύτερη εκδοχή στην κατηγορία σου και δεν σε απασχολεί να σε σχολιάσουν αρνητικά για την “δωροδοκία”
  2>είσαι σίγουρος οτι το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει πωλήσεις άρα έχεις μετρήσει τα δημογραφικά του κοινού σου και τους opinion leaders των μέσων σου
  3>έχεις εξασφαλίσει τα κανάλια διανομής!!!! (οτι δουλεύουν σωστά και ειναι εξίσου ενημερωμένοι
  4> έχει πραγματικά προετοιμαστεί για το word of mouth & reputation του κόσμου που θα “εμπλακεί”!

  Εγώ ώς πονηρός marketing λοιπόν προκαλώ όλους τους παραπάνω bloggers να συγκρίνουμε τα video μας ή τα test αυτοί με την LG και εγώ με την SAMSUNG και αφού στο τέλος αποφασίσει ο κόσμος ποια ειναι η καλύτερη (παρουσίαση ή προϊόν) θα σας δώσω δώρο ότι μου χαρίσει η SAMSUNG γιατι θα της αυξήσω τα leads στα καταστήματά τους..

  πάμε?

  υγ: καλή επιτυχία στους υποψήφιους

 5. Ο/Η cVlachakis λέει:

  aival, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για αυτή τη διαφημιστική ενέργεια της LG τους ενημέρωσα ότι θα συμμετάσχω μόνο εάν έχω το ελεύθερο της γνώμης μου και γράψω ότι βλέπω. Από όσο γνωρίζω σε κανένα από τα υπόλοιπα site ή blog δεν έχουν δώσει κατευθύνσεις. Ο καθένας θα διαχειριστεί το θέμα όπως κρίνει.

  Όπως αναφέρω πιο πάνω “Η κρίση μας (του Techblog) θα είναι σίγουρα υποκειμενική, μιας και δεν θα έχω στη διάθεσή μου τα μετρητικά συστήματα της Philips που χρησιμοποιούσαμε στο περιοδικό Ήχος-Εικόνα. Θα προσπαθήσω όμως να σας μεταφέρω όσο το δυνατόν καλύτερα τις εμπειρίες από την επαφή μου με την LG LH5000¨.

  Δεν νομίζω ότι κανένα από τα υπόλοιπα 4 μέσα που συμμετέχουν μπορούν να μετρήσουν τις επιδόσεις της τηλεόραση, εκτός και αν χρησιμοποιήσουν το SpyderTV που πωλείται στο ίντερνετ για 100 ευρώ του οποίου η αξιοπιστίααα είναι αμφίβολη (το έχω χρησιμοποιήσει στο “συγχωρεμένο”περιοδικό DVD Home Theater και έβγαζε λάθος αποτελέσματα).

  Από τα 5 site και blog που λάβαμε την τηλεόραση κανένας συντάκτης δεν έχει τη δική μου εμπειρία, που και πάλι επαναλαμβάνω ότι η κρίση μου εν τη απουσία μετρητικών, είναι υποκειμενική.

  Σε ότι αφορά το τι πρέπει να έχει κάνει η LG Hellas για να προετοιμάσει το έδαφος αυτής της ενέργειας δεν έχω γνώμη μιας και είμαι δημοσιογράφος και όχι Marketeer. Πιστεύω όμως – επειδή σε εκτιμώ ως επαγγελματία – ότι τα point που θέτεις θα πρέπει να γίνουν (αν δεν έχουν γίνει ακόμα).

  Για την Samsung 7000 που λες:
  a) Συγκρίνεις ανόμοιες τεχνολογίες (τις λυχνίες της LG με τα LED της Samsung)
  b) Συγκρίνεις ανόμοιο εύρος τιμών.
  Η σειρά 7000 όπως και όλες οι LCD της Samsung δεν βγαίνουν σε 42 ίντσες (μόνο οι Plasma). Οι πιο κοντινές ίντσες στην 42άρα LG είναι η 40άρα LED με 1850 ευρώ και η 46άρα LED με 2300 ευρώ. Η 55άρα που θα πάρεις εσύ έχει 3300 ευρώ!
  Η LG 42LH5000 έχει 1200 ευρώ.
  Η σειρά LED 7000 της Samsung κυκλοφορεί από τον Απρίλιο, η σειρά LH5000 της LG δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. (Όλες οι τιμές είναι Τιμοκαταλόγου με ΦΠΑ και στα καταστήματα τις βρίσκεις 5-7% φτηνότερα).

  Όσον αφορά τα βίντεο-παρουσίαση είμαι μέσα για σύγκριση με τα δικά σου! :)

 6. Ο/Η Guinea Pig λέει:

  @aival
  Diafwnw me ti logiki sou, oxi sto vathmo tis sigkrisis pou kaneis, alla sto an mia tetoia kinisi einai dwrodokia…
  Proswpika protimo mia etairia na ginetai exposed me tetoio tropo kai na pernei to risko na akoustoun kai asxima pragmata gia autin, para na me tigarei me diafimiseis mpas kai me peisei. Outws i allws prin parw otidhpote kamw ereuna agoras kuriws apo to internet kai oxi apo ta katastimata pou mou poulan oti tous sumferei.
  To lew ksana kai to ennow, makari na ginei kanonas na ektithentai etsi oles oi etairies kai an ginei tote kai auto “klise” tote to ksanavlepoume….

 7. Ο/Η dimsar λέει:

  Πολύ έξυπνο ,,, Καλή τύχη σε όλους

 8. Ο/Η gkal λέει:

  Ελπίζω να “μη” δεις τα προβλήματα που έχει και η Scarlet, σειρές: 6000, 6100, 7000, τα οποία και ανάγκασαν την LG να τα αποσείρει από την αγορά έπειτα από λίγους μόνο μήνες…

 9. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Guinea Pig, Στη δική μου περίπτωση σας λέω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει θέμα δωροδοκίας. Ούτε λεφτά θα πάρω από αυτό, ούτε την τηλεόραση θα κρατήσω. Γουστάρω να συμμετάσχω σε αυτή την πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα και θα το διασκεδάσω όσο μπορώ.
  Εύχομαι να κάνετε το ίδιο και εσείς και στο τέλος της διαδρομής ένας από εσάς θα αποκτήσει και την 42LH5000.

  gkal, διασκέδασέ το όσο μπορείς. Δεν έχω σκοπό να σας μεταφέρω ότι η LG και οι τηλεοράσεις της είναι οι καλύτερες του κόσμου.

 10. Ο/Η P3XT3L λέει:

  Καλή τύχη σε όλους!!!

 11. Ο/Η Natasha λέει:

  Μέσα και εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλή επιτυχία σε όλους!

 12. Ο/Η MASLATZIDIS λέει:

  POLI ORAI TO DOPO PERIMENO APANTISI

 13. Ο/Η Thanos λέει:

  kali epituxia se olous…..makari na kerdisw..:PP

 14. Ο/Η Παύλος λέει:

  i am in.. good luck..

 15. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  pollu kalo doro!!!!!
  kalh epitixia se olous

 16. Ο/Η Πανος λέει:

  Και εγω θέλω !!!
  Αντε καλη επιτυχια και καλες παρουσιασεις

 17. Ο/Η Estarian λέει:

  Ωραιότατη κίνηση! Μέσα και εγώ!! :D

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.