Android Froyo: Αποτελεί παρελθόν μετά από 7 χρόνια

Η Google ανακοίνωσε τα νέα ποσοστά υιοθέτησης του Android και αυτή τη φορά υπάρχει μια “έκπληξη”. Το Android 2.2 Froyo, μια έκδοση που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2010 δεν εμφανίζεται πλέον στα επίσημα διαγράμματά της. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε λιγότερο από το 0.1% των συσκευών.

Η παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google που έχει πάνω από 0.1% είναι το Gingerbread με 1% και ακολουθεί το Android Ice Cream Sandwich με 1.1%. Τα ποσοστά τους πέφτουν μήνα με τον μήνα (τον Δεκέμβριο είχαν από 1.2%.

Δυστυχώς όμως, η τελευταία έκδοση του Android, το Nougat είναι αυτό με το χαμηλότερο ποσοστό υιοθέτησης που φτάνει μόλις 0.7%. Έχουν περάσει 4 μήνες από την επίσημη διάθεσή του και αναμένεται να ανέβει το ποσοστό, αλλά το ερώτημα είναι με τι ρυθμό.

Η πιο δημοφιλής έκδοση είναι το Android Lollipop με πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς στο 33.4%, ακολουθεί το Marshmallow (29.6%) και το Android KitKat (22.6%), ενώ σημαντικό ποσοστό της τάξης του 11.6% έχει το Jelly Bean.

Εκτός από τα Android Nougat και Marshmallow, όλες οι άλλες εκδόσεις έχουν καθοδική πορεία.

Διαβάστε επίσης: iOS 10: Η υιοθέτηση έφτασε στο 76%

android froyo, Android Froyo: Αποτελεί παρελθόν μετά από 7 χρόνια

android froyo, Android Froyo: Αποτελεί παρελθόν μετά από 7 χρόνια

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
haris

Δυστυχώς η αχίλλειος πτέρνα του android εδώ και χρόνια.

Πρέπει να αλλάξουν αυτή την διαδικασία δίνοντας ίσως στους χρήστες μία γυμνή έκδοσή του
που να μπαίνει σε όλες τις συσκευές (τουλάχιστον όσες πληρούν τα κριτήρια).
Αν δεν συμβεί αυτό νομίζω το ios της apple θα τους αποσπάσει αρκετά μεγάλο κομμάτι.

M.G.

Παπαπαπά…..πολύ κρίμα να σταματήσει. Ακόμη έχω ένα Samsung youth με 2.2 πάει σφαίρα, πιο γρήγορο και από ios 10.2. Απαράδεκτο!!!

James

Τι εποχές τότε! Θυμάμαι είχα ένα Nokia με symbian και πήγα σε Android με froyo και μου φάνηκε διαστημόπλοιο. Την έχω ακόμα τη συσκευή, της είχα βάλει όλες τις εκδόσεις μέχρι 5.1.1

@haris όλες πληρούν τα κριτήρια, μην ακούς τι λένε οι εταιρίες. Λένε πχ ότι το προπερσινο μοντέλο με 801 και 2 γιγα ραμ δε μπορεί να πάρει το nougat (για παράδειγμα) και μετά βγάζουν midrange συσκευή με με τον 430 και 1 γίγα ραμ με nougat. εκεί πως το παίρνει δηλαδή;

Solon

Είχα Froyo στο Galaxy SII με τον διπύρηνο τον Exynos αν και γρήγορα πήρε την Gingerbread. Θυμάμαι τι καψόνι τρώγαν οι iphonάκιδες όταν μας βλέπαν να βλέπουμε τις ιστοσελίδες με flash κανονικά στην Super Amoled των 4.3 ενώ αυτοί βλέπαν όλες τις ιστοσελίδες μισές! Το καλοκαίρι του 2011 θυμάμαι είχα πουλήσει πολύ μαγκιά με αυτό το κινητό και την Froyo που υποστήριζε κανονικά flash!

M.G.

Βρε Σόλων, τι ληγμένα παίρνεις ωρέ; Ποιο flash βρε, που αν βρεις τηλέφωνο με froyo σήμερα, που σου λέω ότι έχω, βρε δεν κινείται τίποτε. Αγγίζεις την οθόνη, πας για κατούρημα, επιστρέφεις, και τότε έχει προχωρήσει στο επόμενο. Άδειο το τηλέφωνο με factory reset. 3GS εκείνης της εποχής ήταν βελούδο, νόμιζες ότι θα βγουν τα εικονίδια από την οθόνη έξω.

Gvirginia

@James
Αυτό έχει να κάνει με τις κατασκευάστριες SoC (Qualcomm / Mediatek κτλ).
Σταματάνε την υποστήριξη των παλαιών SoC και δε βγάζουν νέους drivers.

James

@Gvirginia το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση είναι βολικό για τους κατασκευαστές κινητών. Η Huawei, η Samsung που έχουν δικούς τους επεξεργαστές, τι δικαιολογία έχουν;

Όμως και αυτό ξεπερνιέται εύκολα, χρησιμοποιώντας τους παλιούς drivers για έναν τεταρτο χρονο, αν ηθελαν. Τοσες rom που βγαίνουν, αυτό κάνουν. Αλλά ούτε καν τα τρία χρόνια που βγαίνουν drivers δε δίνουν υποστήριξη οι εταιρίες.

Gvirginia

@James
Μπορεί να έχουν τους δικούς τους επεξεργαστές αλλά η GPU δεν είναι δική τους, χρειάζεται και αυτή drivers.
Τώρα αν υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, δε μπορώ να το ξέρω.

James

@Gvirginia αν ήθελαν θα ήταν εύκολο να κάνουν την Qualcomm να δίνει 4 χρόνια drivers. Συνήθως οι αλλαγές είναι σε μερικές γραμμές κώδικα. Αλλά σου λέω και περσινούς drivers να βάλουν πάλι δουλεύει.

Αλλά έστω και έτσι, ας έδιναν σωστή υποστήριξη τα τρία χρόνια που βγαίνουν οι drivers και ας μην έδιναν παραπάνω. Αλλά τι λεω; Έχει βγει η nougat επίσημα από τον Αύγουστο (η beta από το Μάρτη) και ακόμα παρουσιάζουν νεες συσκευές με 6.0.1

ΓιωργοςMclaren

to galaxy s2 όταν είχε έρθει ήταν με 2.3 οχι με 2.2…

nikos7

εμενα το htc dessire hd με 2.2 και 2.3 πιο μετα μια χαρα ετρεχε στο browsing και στις εφαρμογες..περυσι σταματησα να το χρησιμοποιω, μετα το κεντρο στο στρατο..ηταν και απο τα πρωτα με γρηγορο ιντερνετ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.