Google: Έτοιμη να φέρει Android Wear σε iOS, αλλά θα το επιτρέψει η Apple;

H Google δεν είχε αρνηθεί το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να δούμε το Android Wear να είναι συμβατό με άλλες πλατφόρμες εκτός από Android 4.3 και άνω. Και όπως φαίνεται η Google είναι πλέον έτοιμη να “εισβάλει” στο iOS.

To Android Wear είναι η νέα πλατφόρμα της Google για φορετές συσκευές η οποία ανακοινώθηκε πέρσι και ήδη έχουμε δει τα πρώτα smartwatches από μεγάλα ονόματα να την χρησιμοποιούν. Ενώ η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δικό της πρώτο smartwatch τέλη του μήνα, οι πληροφορίες του The Verge θέλουν την Google να ολοκληρώνει τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν σε όσους έχουν Android Wear smartwatch, να το συνδέσουν με iOS συσκευές.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα Android Wear smartwatches θα συνδέονται με το iOS χάρη σε ένα ειδικό app που θα ετοιμάσει η Google. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα Android Wear smartwatches μπαίνουν απευθείας σε ανταγωνισμό με το Apple Watch.

Το ερώτημα όμως είναι αν η Apple θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο. Η τακτική του App Store είναι να μην εγκρίνει εφαρμογές που αναφέρονται σε αντίπαλες πλατφόρμες.

Πηγή

Σχόλια

  • Εδω δεν αφησε η google να φτιαξει εφαρμογη youtube η microsoft και δεν εδωσε τα g apps θα περιμενει τωρα να την υποδεχτει η apple με ανοικτη αγκαλια και να της χαρισει μεριδιο κερδων απο τα ρολογια?

    Θα επρεπε να μην ειχα φαει τοσο, δεν μπορω να κρατηθω απο τα γελια πραγματικα!

  • @tech21: είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
    Η μεν Google απαγόρευσε ένας *αντίπαλος* (Micorosft) να κυκλοφορήσει στη δική *του* (Windows Phone Store) πλατφόρμα μια εφαρμογή της *ίδιας* (YouTube). Τώρα, αναρωτιόμαστε εάν η Apple θα απαγορεύσει σε έναν *αντίπαλο* (Google) να κυκλοφορήσει στη δική *της* (App Store) πλατφόρμα μια εφαρμογή του *αντιπάλου* (Android Watch). Στην πρώτη περίπτωση έχουμε μια, παράλογη μεν, αλλά απόλυτα κατανοητή σε όρους marketing επιλογή της Google να μην θέλει οι δικές της υπηρεσίες να κυκλοφορήσουν σε πλατφόρμες που η ίδια δε θέλει και στη δεύτερη έχουμε το ουσιαστικό μποϊκοτάζ της Apple να αφήσει έναν αντίπαλο να κυκλοφορήσει εφαρμογή στα δικά της χωράφια. Το δεύτερο είναι αυτό που έκανε η MS με τον Internet Explorer στο παρελθόν, όπου χρησιμοποιούσε αντιμονοπωλιακές τακτικές ώστε να προωθήσει το προϊόν της σε Windows και να ρίξει τα προϊόντα των ανταγωνιστών -όπου έφαγε τα πρόστιμά της και ηρέμησε.
    Αν η Apple μπλόκαρε την κυκλοφορία του Android Watch στο App Store και δεν έτρωγε μήνυση, θα άνοιγε αυτόματα και ο δρόμος ώστε η Google πχ να απαγορεύσει όλες τις εφαρμογές της Microsoft απ' το Google Play Store, η Cortana να μη γινόταν ποτέ port σε Android/iOS, η Microsoft να μπλόκαρε τον Chrome απ' τα Windows κλπ.
    Σαφώς, για να προλάβω κάποιους, το χάσιμο σε κέρδη και πελάτες που θα είχε η Apple μπλοκάροντας το Android Watch απ' το App Store θα ήταν σημαντικά μικρότερο απ' το χάσιμο που θα είχε πχ η MS αν μπλόκαρε τον Chrome απ' τα Windows, αλλά σε νομικά πλαίσια είναι το ίδιο και το αυτό. Με τα προϊόντα σου κάνεις ό,τι θέλεις -τα βάζεις φωτιά και τα καις που λέει ο λόγος. Αλλά το να απαγορεύσεις σε έναν αντίπαλο να εξελιχθεί στα χωράφια σου, όταν αυτός δε παραβιάζει κάποια πολιτική που έχεις, αυτό είναι ανήθικο. Κακό πιθανώς για σένα, αλλά ανήθικο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.