Ιός σε ενημέρωση προγράμματος anti-virus

Μια ενημέρωση για το γνωστό σε όλους μας δωρεάν αντιβιοτικό AVG περιείχε μια λάθος υπογραφή για ιό, η οποία οδήγησε στην εσφαλμένη εντύπωση ότι η βιβλιοθήκη user32 των Windows XP (user32.dll) (critical windows file) περιείχε τους Δούρειους Ίππους (trojan) PSW.Banker4.APSA ή Generic9TBN και στην προτροπή από το αντιβιοτικό να διαγραφεί αυτό το αρχείο. Η διαγραφή αυτή προκάλεσε προβλήματα στην εκκίνηση (boot) των Windows XP.

, Ιός σε ενημέρωση προγράμματος anti-virusΜέχρι στιγμής το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει μόνο τα Windows XP, αλλά τίποτα δεν αποκλείει ότι δεν μπορεί να επηρεάσει και άλλες εκδόσεις των Windows. Οι εκδόσεις 7.5 και 8.0 του AVG φαίνεται πως επηρεάστηκαν από αυτήν την ενημέρωση. Η AVG από τη μεριά της επανέκδοσε αναθεωρημένη βάση με τις τελευταίες υπογραφές ιών (virus signature database), η οποία φαίνεται πως έλυσε το πρόβλημα.
Όσοι χρήστες έσβησαν το αρχείο user32.dll μπορούν να μπουτάρουν από ένα εκκινήσιμο (bootable) Windows XP CD και να επιλέξουν «επιδιόρθωση» από την κονσόλα αποκατάστασης. Αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Όσοι είναι χρήστες του AVG 7.5 ή 8 και δεν το έσβησαν καλό θα ήταν να προβούν σε άμεση ενημέρωση της βάσης του αντιβιοτικού με τις υπογραφές των ιών.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι χρειάζεται πολλή προσοχή όταν κάποιο αντιβιοτικό πρόγραμμα μας προτείνει να σβήνουμε κάποιο ανιχνευμένο μολυσμένο αρχείο.

Source: https://securityandthe.net/2008/11/10/avg-virus-scanner-removes-critical-windows-file/

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones gstam

Bluetooth 3.0

Ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές της επόμενης έκδοσης του ασύρματου πρωτοκόλλου Bluetooth 3.0. Οι συσκευές που εφαρμόζουν τις νέες προδιαγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές κεραίες και τη συνδεσιμότητα του επιπέδου προσαρμογής του πρωτοκόλλου 802.11 (WiFi), ώστε να βελτιώσουν τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε ταχύτητες που φτάνουν τα 24Mbps, το οποίο αποτελεί μεγάλη αύξηση σε […]

Smartphones gstam

Κινητά Τηλέφωνα, Τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή της μια καινούργια τεχνολογία στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την ονομασία NFC (Near Field Communications – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου). H συγκεκριμένη τεχνολογία εν ολίγοις επιτρέπει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσου ασφαλών συναλλαγών και πληρωμής λογαριασμών μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Μικρά νέα gstam

RoboCup, Οι διαφορές με αλλές ερευνητικές περιοχές και ηλεκτρονικά ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε κάνει μια εισαγωγή για το κύπελλο ποδοσφαίρου των ρομπότ με την κωδική ονομασία RoboCup. Όπως είχαμε δει η πρόκληση που τίθεται είναι τεράστια και κάθε χρόνο από το 1997 κεντρίζει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ερευνητών και όχι μόνο από διάφορες χώρες, οι οποίοι συγκεντρώνονται για τη διεξαγωγή αυτού. Ας δούμε τώρα κάποιες […]

Μικρά νέα gstam

Lorem Ipsum…

Πολλοί δικτυακοί τόποι όταν βρίσκονται κατά τη φάση της σχεδίασης χρησιμοποιούν αντί για πραγματικό περιεχόμενο ψευδοκείμενο, γνωστό και ως lorem ipsum. Το Lorem Ipsum είναι απλά ένα κείμενο χωρίς νόημα για τους επαγγελματίες της τυπογραφίας και στοιχειοθεσίας. Αυτό δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα, όταν ένας ανώνυμος τυπογράφος πήρε ένα δοκίμιο και ανακάτεψε τις λέξεις για να […]