Αποζημιώσεις ρεκόρ για χρήση παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα

Pεκόρ αποζημιώσεων σχεδόν 160.000 ευρώ αποδόθηκε για χρήση παράνομου λογισμικού κατά το 2008 από ελληνικές επιχειρήσεις στην Business Software Alliance (BSA). Οι πλειονότητα των περιπτώσεων αφορούσε σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο στην περιοχή της Αττικής. Ωστόσο, οι οικονομικές επιπτώσεις δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα που οι επιχειρήσεις πρέπει να αναλογιστούν.

Η χρήση παράνομου λογισμικού μπορεί να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα όπως την προσβολή από ιούς και προβλήματα ασφαλείας όπως απώλεια αρχείων με συνέπεια την δυσφήμιση της επιχείρησης. Το νόμιμο λογισμικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τεχνική υποστήριξη, υπηρεσίες και αναβαθμίσεις που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και αποδοτικότητα κάθε εταιρείας.

«Οι συνέπειες της πειρατείας λογισμικού περιλαμβάνουν οικονομικές απώλειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής και έμμεσα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και τεχνικά προβλήματα για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις» τονίζει ο κ. Απόστολος Κατσιδονιώτης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών .

Στις περιοχές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ)όπου δραστηριοποιήθηκε η BSA κατά το 2008, το κόστος για τις επιχειρήσεις (ζημίες και αγορά νόμιμου λογισμικού), ξεπέρασε τα $23 εκ. Συγκεκριμένα, λίγο περισσότερα από $8 εκ. αποδόθηκαν στην BSA ως αποζημίωση και περισσότερα από $15 εκ. δαπανήθηκαν από τις επιχειρήσεις για την αγορά λογισμικού, που ήταν απαραίτητο για τη νομιμοποίηση τους. Περισσότερες από 3.000 νομικές υποθέσεις διενεργήθηκαν από την BSA το 2008 στην περιοχή ΕΜΕΑ ως αποτέλεσμα των συνολικά 5.546 αναφορών πειρατείας που προωθήθηκαν στην BSA.

Για την BSA
Η Business Software Alliance (www.bsa.org/hellas) είναι ένας επιφανής οργανισμός του κλάδου της Πληροφορικής, που στοχεύει στην προώθηση ενός ασφαλούς και νόμιμου ηλεκτρονικού κόσμου. Η BSA εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού και των συνεργαζόμενων κατασκευαστών hardware ενώπιον των κυβερνήσεων και στη διεθνή αγορά. Tα μέλη της εκπροσωπούν μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως. Τα προγράμματα της BSA ενθαρρύνουν την τεχνολογική καινοτομία μέσα από εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πολιτικές που προωθούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το εμπόριο και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τα μέλη της BSA περιλαμβάνουν τις εταιρίες: Adobe, Altium, Apple, Autodesk, Bentley Systems, CNC, Corel, CyberLink, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, Embarcadero, Famatech, Microsoft, Mindjet, Quark, Siemens, Symantec, Tekla και The MathWorks.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android

Android: Χειρισμός του smartphone μόνο με το πρόσωπο

Η Google αποφάσισε να δώσει σε όλους τους Android χρήστες στοιχεία που απολάμβαναν, μέχρι σήμερα, οι κάτοχοι ενός Pixel smartphone.

Software Windows 11 Microsoft

PC Health Check app: Μπορεί να τρέξει το PC σου Windows 11;

H Microsoft κάνει και πάλι διαθέσιμο το PC Health Check app, για να μπορέσεις να εξετάσεις εάν το PC σου μπορεί να πάρει Windows 11.

Software PayPal

Νέο PayPal App: Εξατομικευμένη εφαρμογή για εύκολη και ασφαλή διαχείριση

Η PayPal ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή PayPal με προσωποποιημένες λειτουργίες, προσφέροντας στους πελάτες την καλύτερη ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Software Apple iOS

iOS 15: Πότε έρχεται Ελλάδα και ποιες συσκευές θα το πάρουν;

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του iOS 15 σε όλες τις συμβατές συσκευές της Apple στη χώρα μας.