Software

Διέρρευσε pre-release build του EMUI 10 βασισμένο στο Android Q και το εγκατέστησαν σε P30 Pro

Πριν δημιουργηθούν όλες αυτές οι αναταραχές εξαιτίας της απαγόρευσης που τέθηκε στη Huawei, η εταιρείας είχε ανακοινώσει 8 συσκευές οι οποίες θα έπαιρναν το Android Q. Πλέον, με όσα συμβαίνουν κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν και πότε οι συσκευές της Huawei θα αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google.

Ωστόσο, χάρη στο FunkyHuawei.club έγινε leak ένα πρώιμο build του EMUI 10 το οποίο σύμφωνα με το XDA-Developers είναι βασισμένο στο Android Q. Το XDA-Developers κατάφερε να τρέξει το λογισμικό σε ένα Huawei P30 Pro, όμως επειδή πρόκειται για πρώιμο pre-release build οι αλλαγές στο user interface είναι ελάχιστες.

Αρχικά, ο launcher, η status bar, οι άμεσες ρυθμίσεις, οι ειδοποιήσεις και το μενού των ρυθμίσεων είναι πανομοιότυπα με αυτά του EMUI 9.1. Ωστόσο, στο μενού των ρυθμίσεων έχει προστεθεί η δυνατότητα ελέγχου δικαιωμάτων που διαθέτει το Android Q. Επιπλέον, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι το UI της κάμερας έχει αλλάξει.

Η ιστοσελίδα WinFuture, αναφέρει ότι το EMUI 10 έχει το νέο dark mode, το οποίο εμφανίζεται παντού στη συσκευή, από τις ρυθμίσεις μέχρι το widget αναζήτησης της Google.

Χρήστες που κατέβασαν αυτό το leaked build σημειώνουν ότι είναι πιο γρήγορο και πιο σταθερό από το EMUI 9.1. Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες αλλαγές.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι ίσως αυτή η έκδοση να μην γίνει ποτέ ευρέως διαθέσιμη αν δεν βρεθεί κάποια λύση μεταξύ της Huawei και της Google.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Σεπτεμβρίου 2019 15:46

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.