Software

Κάνε το Word να μην δείχνει ως σφάλμα τα διπλά κενά

Για δεκαετίες οι συντάκτες επιλέγουν να προσθέτουν διπλά κενά στις προτάσεις που γράφουν. Κάτι που δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, η Microsoft αποφάσισε ότι ο επεξεργαστής κειμένου της θα πρέπει να δείχνει τα διπλά κενά ως σφάλμα. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς κλείνουμε το στόμα του Microsoft Word, γιατί δεν έχει κανέναν δικαίωμα να μας λέει πώς θα γράφουμε.

  • Αρχικά, κάνουμε κλικ στο “File” ή “Αρχείο” και μπαίνουμε στο “Options” ή “Επιλογές”.

  • Στη συνέχεια, πατάμε στο “Proofing” ή “Γλωσσικός έλεγχος” και κάνουμε κλικ στο “Settings” ή “Ρυθμίσεις”, δίπλα στο “Writing Style” ή “Στυλ γραφής”.

  • Τέλος, πηγαίνουμε στην ενότητα “Punctuation Conventions”, στο “Space Between Sentences” επιλέγουμε το “two spaces”, και πατάμε “OK” για να αποθηκεύσουμε την αλλαγή.

Από εδώ και πέρα το Microsoft Word δεν θα σημειώνει ως σφάλμα τα διπλά κενά, και εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε όπως θέλουμε, χωρίς να βλέπουμε άσκοπα κόκκινα σημάδια σφαλμάτων.

Εσείς πόσα κενά χρησιμοποιείτε ανάμεσα στις προτάσεις όταν γράφετε κείμενα στο Microsoft Word ή σε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου;

Επεξεργάστηκε την 26 Απριλίου 2020 11:23

Σχόλια

  • Τα διπλά κενά θα έπρεπε να τιμωρούνται με θάνατο. Οι πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν ξεφύγει από το επίπεδο των ζώων και χρησιμοποιούν έννοιες όπως font spacing και kerning για να φέρουν αρμονία σε αυτό τον χαοτικό κόσμο.
    Μετά από όλα αυτά έρχονται κάποιοι να βάλουν διπλό κενό και να τα κάνουν όλα π.........

  • Δεν έχω πιο ενοχλητικό από κείμενο με διπλά (και βάλε, κυρίως) κενά. Και μετά να σου λένε, "μωρέ το μορφοποιείς για να δείχνει λίγο καλύτερο;" και όταν ρωτάς "τι να κάνω;" η απάντηση; "ΤΑ ΠΑΝΤΑ".
    Να βλέπεις ένα χάλι ασυμμάζευτο και να σου λένε, βάλε το ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ διαφήμιση.

    Nope.
    Όχι κάτω από το δικό μου όνομα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.