Software

H Microsoft θέλει τα App Stores τρίτων στο δικό της Store

To Microsoft Store στην τελευταία του εκδοχή υποστηρίζει τα app stores τρίτων, όπως είναι εκείνο της Amazon και της Epic. Ακολουθώντας εντελώς διαφορετική πολιτική από εκείνη της Apple, η Microsoft κάνει άνοιγμα προς τους τρίτους.

Στις 5 Οκτωβρίου, την ημερομηνία, δηλαδή, που η Microsoft έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει επισήμως η διάθεση των Windows 11, θα γίνει και το λανσάρισμα του ανανεωμένου Microsoft Store. Η ανανεωμένη εκδοχή αυτή του Microsoft Store θα μπορεί να υποστηρίζει τα App Store των τρίτων, όπως είναι το Amazon Appstore για τις Android εφαρμογές ή το Epic Games Store.

Η λειτουργία των App Stores των τρίτων δεν θα γίνει αμέσως στο Microsoft Store, αλλά σταδιακά, όπως το προγραμματίζει η εταιρεία. Το πλεονέκτημα της επιλογής της ενσωμάτωσης των App Stores τρίτων στο Microsoft Store είναι ότι όλα τα updates των εφαρμογών θα γίνονται με ευκολία και αυτόματο τρόπο και όχι χειροκίνητα. Σε κάθε περίπτωση, η Microsoft θέλει το Store της να είναι το κεντρικό σημείο από το οποίο θα μπορεί να διαχειριστεί ο χρήστης όλες τις λειτουργίες αναφορικά με την εγκατάσταση νέου λογισμικού.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.