Το Instragram θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν αντίγραφο των δεδομένων τους

Το Instragram

Το Instagram αποκάλυψε πρόσφατα στην ιστοσελίδα Techcrunch ότι έχει σκοπό να προσθέσει ένα εργαλείο στην πλατφόρμα της που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν back up των δεδομένων που έχουν ανεβάσει στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο, λειτουργία που εμφανώς έλειπε.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία δεν έχουν ανακοινωθεί εφόσον η λειτουργία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ούτε είμαστε σε θέση γνωρίζουμε σε τι έκταση θα δοθεί, δηλαδή τι ακριβώς θα επιτρέπει το Instragram να κατεβάζει ο χρήστης. Θα αφορά όλα τα δεδομένα του ή μέρος αυτών;

Εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως διαβεβαίωσε την ξένη πηγή ότι σύντομα θα μπορούμε να κατεβάζουμε αντίγραφο των αρχείων που ανεβάζουμε στο social media, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο και των μηνυμάτων μας. Οπότε μένει να δούμε εάν ο χρήστης θα μπορεί να εξάγει επίσης likes, comments, stories ή λίστες με του ακόλουθούς του και τους λογαριασμούς που ακολουθεί.

Μέχρι στιγμής πάντως το Instragram κρατούσε κλειδωμένα τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα του σε αντίθεση με το Facebook που προσφέρει υπηρεσία αντιγράφου ασφαλείας στο προφίλ του χρήστη. Ίσως τα παράπονα των χρηστών αλλά και η κριτική που δέχθηκαν για αυτήν τους την παράλειψη να οδήγησε του υπευθύνους του δημοφιλή μέσου προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που ομολογουμένως θα έπρεπε να είχαν κάνει νωρίτερα.

Άλλωστε δεν είναι καιροί να παίζουμε με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, που μόνο ευαίσθητα με τη φόρα που έχουν πάρει κάποιοι δε θεωρούνται πλέον

Το πότε θα λανσαριστεί η νέα δυνατότητα είναι ακόμη άγνωστο. Ελπίζουμε να έρθει σύντομα με την επόμενη προγραμματισμένη αναβάθμιση της εφαρμογής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Chrome

Κάθε τέσσερις εβδομάδες και μία νέα έκδοση του Google Chrome

H Google ανακοίνωσε ότι από τον Chrome 94 και έπειτα θα παρουσιάζει μία σταθερή έκδοση του browser της κάθε μήνα.

Software iCloud Google Photos

Απευθείας μεταφορά φωτογραφιών από το iCloud στο Google Photos

Εάν έχεις κάνει τη μετάβαση από το iPhone στο Android, μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το iCloud στο Google Photos.

Software YouTube

YouTube: Δοκιμάζει αλλαγές στα σχόλια του Android App

Θέλει να κάνει πιο εύκολη την προβολή των σχολίων και την προσθήκη νέου σχόλιου.

Software Xiaomi MIUI 12

Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.