Το Instragram θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν αντίγραφο των δεδομένων τους

Το Instragram

Το Instagram αποκάλυψε πρόσφατα στην ιστοσελίδα Techcrunch ότι έχει σκοπό να προσθέσει ένα εργαλείο στην πλατφόρμα της που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν back up των δεδομένων που έχουν ανεβάσει στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο, λειτουργία που εμφανώς έλειπε.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία δεν έχουν ανακοινωθεί εφόσον η λειτουργία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ούτε είμαστε σε θέση γνωρίζουμε σε τι έκταση θα δοθεί, δηλαδή τι ακριβώς θα επιτρέπει το Instragram να κατεβάζει ο χρήστης. Θα αφορά όλα τα δεδομένα του ή μέρος αυτών;

Εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως διαβεβαίωσε την ξένη πηγή ότι σύντομα θα μπορούμε να κατεβάζουμε αντίγραφο των αρχείων που ανεβάζουμε στο social media, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο και των μηνυμάτων μας. Οπότε μένει να δούμε εάν ο χρήστης θα μπορεί να εξάγει επίσης likes, comments, stories ή λίστες με του ακόλουθούς του και τους λογαριασμούς που ακολουθεί.

Μέχρι στιγμής πάντως το Instragram κρατούσε κλειδωμένα τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα του σε αντίθεση με το Facebook που προσφέρει υπηρεσία αντιγράφου ασφαλείας στο προφίλ του χρήστη. Ίσως τα παράπονα των χρηστών αλλά και η κριτική που δέχθηκαν για αυτήν τους την παράλειψη να οδήγησε του υπευθύνους του δημοφιλή μέσου προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που ομολογουμένως θα έπρεπε να είχαν κάνει νωρίτερα.

Άλλωστε δεν είναι καιροί να παίζουμε με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, που μόνο ευαίσθητα με τη φόρα που έχουν πάρει κάποιοι δε θεωρούνται πλέον

Το πότε θα λανσαριστεί η νέα δυνατότητα είναι ακόμη άγνωστο. Ελπίζουμε να έρθει σύντομα με την επόμενη προγραμματισμένη αναβάθμιση της εφαρμογής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Tim Cook Apple Android iOS

Tim Cook: To Android έχει 47 φορές περισσότερο malware από το iOS

Στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του, ο CEO της Apple, Tim Cook, κατηγόρησε το Android για σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα malware σε σχέση με το iOS.

Software Microsoft Windows 11

Windows 11 SE: Συνεχίζει να προσπαθεί η Microsoft για κλειδωμένο OS

Μέρος των αλλαγών που έρχονται στο οικοσύστημα των Windows 11 αποτελεί και η ενδεχόμενη παρουσίαση της έκδοσης SE.

Software Google Android

6 νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο Android το καλοκαίρι

Η Google ανακοινώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν σε όλες τις Android συσκευές αρχής γενομένης από το καλοκαίρι.

Software Microsoft Windows 11

Windows 11: Αποκάλυψη τώρα για το νέο user interface

O κόσμος δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τις 24 Ιουνίου για να μάθει τι θα περιλαμβάνει το μενού των Windows 11.