Το Instragram θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν αντίγραφο των δεδομένων τους

Το Instragram, Το Instragram θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν αντίγραφο των δεδομένων τους

Το Instagram αποκάλυψε πρόσφατα στην ιστοσελίδα Techcrunch ότι έχει σκοπό να προσθέσει ένα εργαλείο στην πλατφόρμα της που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν back up των δεδομένων που έχουν ανεβάσει στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο, λειτουργία που εμφανώς έλειπε.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία δεν έχουν ανακοινωθεί εφόσον η λειτουργία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Ούτε είμαστε σε θέση γνωρίζουμε σε τι έκταση θα δοθεί, δηλαδή τι ακριβώς θα επιτρέπει το Instragram να κατεβάζει ο χρήστης. Θα αφορά όλα τα δεδομένα του ή μέρος αυτών;

Εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως διαβεβαίωσε την ξένη πηγή ότι σύντομα θα μπορούμε να κατεβάζουμε αντίγραφο των αρχείων που ανεβάζουμε στο social media, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο και των μηνυμάτων μας. Οπότε μένει να δούμε εάν ο χρήστης θα μπορεί να εξάγει επίσης likes, comments, stories ή λίστες με του ακόλουθούς του και τους λογαριασμούς που ακολουθεί.

Μέχρι στιγμής πάντως το Instragram κρατούσε κλειδωμένα τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα του σε αντίθεση με το Facebook που προσφέρει υπηρεσία αντιγράφου ασφαλείας στο προφίλ του χρήστη. Ίσως τα παράπονα των χρηστών αλλά και η κριτική που δέχθηκαν για αυτήν τους την παράλειψη να οδήγησε του υπευθύνους του δημοφιλή μέσου προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που ομολογουμένως θα έπρεπε να είχαν κάνει νωρίτερα.

Άλλωστε δεν είναι καιροί να παίζουμε με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, που μόνο ευαίσθητα με τη φόρα που έχουν πάρει κάποιοι δε θεωρούνται πλέον

Το πότε θα λανσαριστεί η νέα δυνατότητα είναι ακόμη άγνωστο. Ελπίζουμε να έρθει σύντομα με την επόμενη προγραμματισμένη αναβάθμιση της εφαρμογής.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instragram

To Instragram προσθέτει τη λειτουργία λήψης πορτραίτου Focus που θολώνει το φόντο

To Instagram ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία Focus, με την οποία μπορείς να συλλαμβάνεις πορτραίτα δικά σου ή των άλλων με θολωμένο το φόντο. Η νέα λειτουργία Focus εμφανίζεται δίπλα στη λειτουργία SuperZoom, κάτω από το πλήκτρο record.

Software Instragram

Instagram: Δυνατότητα προσθήκης hashtags και profile links στο Bio

To Instragram εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες, χρησιμοποιώντας τα σύμβολα ‘#’ και ‘@’, να εισάγουν ενεργά hashtags και profile links στην ενότητα “Bio”.