Microsoft: Αλλάζει το μήνυμα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 μετά την έντονη κριτική

Μετά από πολλά παράπονα και γκρίνια, αλλά και μια απόφαση δικαστηρίου για αποζημίωση λόγω αναγκαστικού update η Microsoft προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στο μήνυμα αναβάθμισης για τα Windows 10.

Αν και η προσφορά για δωρεάν αναβάθμιση από Windows 8.1 και Windows 7 είναι σε ισχύ εδώ και 11 μήνες και λήγει σε 1 μήνα από σήμερα, στις 29 Ιουλίου, η Microsoft αλλάζει το μήνυμα που βλέπει ο χρήστης και τον προτρέπει να προχωρήσει στη δωρεάν αναβάθμιση έτσι ώστε να είναι περισσότερο σαφές για τις διαθέσιμες επιλογές.

Πλέον υπάρχουν τρεις επιλογές με την πρώτη να ξεκινά άμεσα την αναβάθμιση, η δεύτερη δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να προγραμματίσει το χρόνο της αναβάθμισης για κάποια στιγμή αργότερα, ενώ η τρίτη επιλογή απορρίπτει την προσφορά και απενεργοποιεί πλέον το μήνυμα. Επιπλέον το κόκκινο X επάνω δεξιά στο παράθυρο προτροπής για αναβάθμιση πλέον κάνει αυτό που όλοι περιμένουν, κλείνει το παράθυρο και δεν ξεκινά την διαδικασία της αναβάθμισης όπως γινόταν μέχρι σήμερα!

Για όσους δεν προχωρήσουν στην δωρεάν αναβάθμιση μέχρι και τις 29 Ιουλίου η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι το κόστος στη συνέχεια θα είναι 119 δολάρια.

Microsoft, Microsoft: Αλλάζει το μήνυμα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 μετά την έντονη κριτική

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dialteo

Σας πουλούσε τα windows, τα ψάχνατε πειρατικά. Σας τα χαρίζει, δεν τα θέλετε. Ε μα πια

Mary

Αχ ναι μωρε η γλυκιά μας απ την καλή της την καρδιά μας τα χαρίζει… Όχι ότι παρακολουθεί τα πάντα ότι κάνουμε στα Windows 10…

Εγω προσωπικά θα παραμείνω με Windows 7 και στο μέλλον αν βγάλει πάλι κανα λογισμικό της προκοπής τα ξαναλέμε

sannad

Τα 10αρια ειναι τελεια! Αν νομίζετε μερικοί έχοντας υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο ότι δε συλλέγονται τα δεδομένα σας με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα κι αν χρησιμοποιέιτε, πλανάσθε πλάνην οικτράν.

constantine

η καραμελα με τις παρακολουθησεις των win 10, λες και στα προηγουμενα δεν σε παρακολουθουσαν, νομιζετε οτι στα android κινητα ειστε ασφαλεις? αναθεμα και αν ξερα αυτοι που επικαλουνται τις παρακολουθσεις ξερουν εστω και ενα απο τους τροπους να τις αποφυγουν, εκτος και αν ολοι αυτοι χρησιμοποιουν καποια διανομη Linux μεσο tor δικτυου

Αλέξανδρος

Δηλαδή Mary το κινητό σου δεν το παρακολουθεί κανείς (εκτός αν έχεις ένα χωρίς wifi και mobile internet εκει πάω πάσο) η δεν παρακολουθεί κανείς το Facebook σου (μέχρι και έκθεση στην ευρωπαϊκή ένωση ανακοίνωσε ότι όποιος θέλει ασφαλή προσωπικά δεδομένα να κλείσει ο facebook του) η το Twitter σου η όποια ιστοσελίδα μπαίνεις τέλος πάντων…

Πέτρος Π

@Mary : Ναι γι’αυτόν ακριβώς το λόγο δίνει η Microsoft δωρεάν τα 10άρια… Για να βλέπει τι μουσική ακούς, σε ποια bar πηγαίνεις, ποιες ταινίες σου αρέσουν και αν θα ψηφίσεις Σύριζα η ΝΔ… Ενώ τώρα με τα 7άρια είσαι πίσω από ένα τείχος και δεν σε παρακολουθεί κανείς… Γενικά πιστεύω οτι όλο αυτό με τις παρακολουθήσεις είναι ανοησία, αλλά ακόμα και αν κάποιος νομίζει οτι τον παρακολουθούν , δεν νομίζω οτι έχει διαφορά αν έχει τα 10άρια, τα 8, ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Καλά σας τα λέει η δεσποινίς ή κυρία @Mary!! Μόνο Apple !! Σταθερότητα -ποιότητα -αξιοπιστία -εχεμύθεια!!! Κάτι σαν το γραφείο του detective Ουζούνη ένα πράγμα!!
apple rules!! haters gona hate!! Προτείνω να γυρίσετε σε xp (ούτε καν 7άρια ,είναι ύπουλα!!) και όσοι είστε επαγγελματίες αγοράστε ipad pro , macbook pro & IMAC!!

trinidad

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση τις ανάγκες του, όποιες και αν είναι. Δε χρειάζονται φανατισμοί, ανοιχτό μυαλό θέλει. Παρόλαυτα επειδή παρακολουθούν τις κινήσεις μας δε σημαίνει και ότι πρέπει να το δεχόμαστε άκριτα.

@ΑΝΔΡΕΑΣ
17 θαυμαστικά σε 4 γραμμές κείμενο αλλά ακόμη δεν πείθεις

Gvirginia

Αν θέλανε να παρακολουθούνε θα χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό, στο οποίο είναι εύκολο να το ανακαλύψεις? Εδώ έχουν βγει ειδήσεις με διάφορα chips σε μητρικές / modem, δεν είδα κανέναν να λέει “δε θα χρησιμοποιώ το modem μου γιατί με παρακολουθούν”.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους. Μάλιστα θα πω πως γι’αυτούς που φοβούνται, υπάρχουν προγράμματα που “μπλοκάρουν τις παρακολουθήσεις”.

Δημος

Πω πω τι bullying πεφτει εδω μεσα..

Mary

Άμα σας αρέσουν τα 10 βαλτε τα, δεν καταλαβα γιατι όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί σας. Εκτός αν σας έχει βάλει η Microsoft να μας τα πλασάρετε όποτε παω πάσο…

Αλέξανδρος

Παιδιά του techblog γιατί δεν αφήνετε τον συμπαθή Ανδρέα να γράψει ένα κείμενο μια μέρα; Νομίζω όλοι όσοι μπαίνουν εδώ θα ήθελαν να το δουν αυτό! :Ρ

Χρήστος

Εγω προσωπικά πιστεύω ότι σε όλα τα λειτουργικά και σε ΟΛΕΣ τις εκδόσεις τους (Windows,Android,ios) μας παρακολουθούνε γιατί έτσι κάνουν τις έρευνες για το πόσες ώρες είμαστε στο ίντερνετ και διάφορα γιατί έτσι κάποιοι βγάζουν λευτά. Δηλαδή με λίγα λόγια δεν μας παρακολουθεί οποίος να’νε.Οσοι μας παρακολουθούνε (δηλαδή εταιρείες) έχουν πάρει εξουσιοδότηση από τον δημιουργό του λογισμικού. Επίσης δεν γράφουν στο ίντερνετ τι έκανα εγώ ή εσύ στο ίντερνετ και δεν έχουν σκοπό να μας κολλήσουν ιούς.
Εννοείται πως δεν λέω ότι πρέπει να κατεβάσεις windows 10 έτσι κι αλλιώς ο καθένας υπεύθυνος για τις πράξεις του

Noymbis

@Mary
Συμφωνουν ολοι γιατι εχουν δικιο τα παιδια. Δεν μπορεις να λες οτι δεν σαρεσει τα 10αρια επειδη σε παρακολουθει η μαικροσοφτ ενω ηδη χρησιμοποιεις λειτουργικο της ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ. Κιας ειναι προηγουμενη εκδοση. Τα εφταρια. Αν πραγματι η μαικροσοφτ παρακολουθει, το κανει τουλαχιστον απο την εποχη των XP. Οποτε δεν ειναι κριτηριο αυτο για να πεις δεν βαζω τα δεκαρια. Επειδη σε παρακολουθει η εταιρια. Αν δεν σου αρεσει η αυτη η εκδοση γενικοτερα για καποιους αλλους λογους εννοειται πως δεν χρειαζεραι να κανεις αναβαθμηση.
Στο τελος γραφεις αν βγαλει αλλο λογισμικο τα λεμε. Βοηθειστε με αν κανω λαθος αλλα τα δεκαρια δεν ειναι το τελευταιο λογισμικο που βγαζει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.