OneDrive: Η Microsoft υποχωρεί και δίνει πίσω τα 15GB

Τον Νοέμβριο η Microsoft προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους χρήστες του OneDrive, όταν ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αποθηκευτικό χώρο από 15GB σε 5GB. Μάλιστα στο OneDrive forum ένα topic που έγραφε “give us back our storage” είχε πάνω από 70.000 ψήφους και η Microsoft δεν μπορούσε παρά να ανταποκριθεί.

Σε σχετική δήλωσή του ο Douglas Pearce, Microsoft group program manager, απολογήθηκε για την αναστάτωση που προκάλεσε στους χρήστες του OneDrive: “We realize the announcement came across as blaming customers for using our product. For this, we are truly sorry and would like to apologize to the community”.

Η Microsoft θα επιτρέψει στους χρήστες να κρατήσουν τα 15GB δωρεάν χώρου και 15GB για όσους επέλεγαν να κάνουν upload το camera roll από τις συσκευές τους, φτάνοντας τον χώρο στο συνολικό μέγεθος των 30G. Όμως, αυτό δεν θα γίνει αυτόματα, οι χρήστες του OneDrive πρέπει να ζητήσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου ότι θέλουν να κρατήσουν τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία που δεν είναι ενήμερη και δεν ζητήσει να κρατήσει τα 15GB, πολύ πιθανό να πέσει στα 5GB.

Οι χρήστες του Office 365 που είχαν απεριόριστο χώρο και τους τέθηκε το όριο του 1ΤΒ, αν δεν είναι ευχαριστημένοι με τος αλλαγές μπορούν να ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω.

Είναι σπάνιο να βλέπουμε τη Microsoft να μην μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά τις αλλαγές που θέλει να κάνει, αλλά το θετικό είναι ότι δείχνει πως ακούει τους χρήστες της, ακόμη και αν (στη συγκεκριμένη περίπτωση) πέρασε ένας μήνας.

Για να κρατήσετε τα 15GB πρέπει να μπείτε εδώ μέχρι 31 Ιανουαρίου.

microsoft onedrive 15gb, OneDrive: Η Microsoft υποχωρεί και δίνει πίσω τα 15GB

microsoft onedrive 15gb, OneDrive: Η Microsoft υποχωρεί και δίνει πίσω τα 15GB

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alxgiann

Είναι αλήθεια αυτό που αναφέρεται στο άρθρο (είμαι ένας από αυτούς που είχαν ψηφήσει εκεί), η MS δεν “επικοινώνησε” και πολύ την προσφορά για να μείνει το δωρεάν όριο στα 30 Gb, στο forum του onedrive δεν εμφανίζεται πλέον τίποτα (το thread ..εξαφανίστηκε!) εκτός αν έχει κάποιος bookmark το link για το thread που είχε τις 75000 ψήφους, στο οποίο εμφανίζεται η “απολογία” και η προσφορά διατήρησης του αποθηκευτικού χώρου. Επίσης το μόνο που έκαναν ήταν να στείλουν email την ανακοίνωση σε όσους είχαν ψηφίσει στο thread και επέστρεψαν τους ψήφους “για να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση του onedrive”. Δεν το λές και ειλικρινή μεταμέλεια..

Nick

Δεν γνωρίζω γιατί τέτοια πολιτική απέναντι στους χρηστες. Στην αρχη δωσε storage αρκετό για να <> χρηστες, μετά το μειώνει στο ελαχιστο κ μετά από μια ακόμα κατακραυγή για αυτη την άθλια κίνηση της κανει σπασμοδικες αλλαγές. Κάτι τέτοιο θυμαμαμαι έγινε κ με το DRM του xbox1. Χάνει όλο κ περισσότερο την πίστη του κόσμου.

Paul

Για πέστε μου ρε παιδιά .Με εμένα τι έγινε και έχω 130 gb μέχρι το 2017 και 15 gb free ; Με συμπάθησε ο Bill και δεν το ξέρω ;

Gvirginia

@Paul Το άρθρο όταν είχε βγει (για τη μείωση του χώρου) έγραφε “Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις αρχές του 2016 και οι χρήστες που έχουν ξεπεράσει κάποια από τα όρια θα έχουν τις εξής επιλογές…..”

Δε σε συμπάθησε ο Bill, απλά δεν έχουμε αρχές 2016. Αν δεν κάνεις το παραπάνω τότε θα σου μειώσει τον δωρεάν χώρο. Αν τα 130 GB τα πληρώνεις, τότε δε σε επηρεάζει. Επηρεάζει μόνο τα δωρεάν.

Αλέξανδρος

Παιδιά μπήκα στο Site της Ms και ανανεώθηκε ο χώρος κανονικά. 15gb+15gb για upload από κάμερα. Καλή φάση, γιατί 5gb ήταν πολύ λίγα και το είχα μόνο για καμιά φωτογραφία.

nikmour

Εγώ μάγκες έχω ακόμη 1,12 ΤΒ ελεύθερο. Δώρο από το 640 xl

FoT1s

Εγώ το έκανα, αλλά είμαι ακόμα στα 15GB, παρόλο που εχω upload αυτόματα. Ξερει κανεις το γιατι?

Gvirginia

@FoT1s Ίσως έχει κολλήσει το σύστημα. Εγώ που είχα κάνει την ρύθμιση για το album της κάμερας δε μου τα εμφάνιζε στην αρχή. Τα εμφάνισε μετά από κανένα μήνα αν θυμάμαι καλά.

@nikmour Ναι και εγώ έχω 1,12 TB από το οποίο το 1 TB είναι από το Office. Πριν την αλλαγή της πολιτικής το Office είχε απεριόριστο. Τα άλλα 100 GB είναι από την επιβράβευση του Bing και λέει: Έγκυρο μέχρι: 18/2/2017.
Το άρθρο λέει για τη μείωση του δωρεάν χώρου του Onedrive από τα 15 GB στα 5 GB και τη μείωση του χώρου για το Office από το “απεριόριστο” στο 1TB. Το 1 TB που έχεις από το 640 XL είναι μέσω συνδρομής στο Office 365, το οποίο ισχύει για 1 χρόνο.

FoT1s

@Gvirginia

Δηλαδη, να περιμενω η παιζει και να μην τα παρω καθολου τα 15GB +? Δηλαδη, αν μετα βγαλεις το αυτοματο upload, τι γινεται? Χανεις τα 15GB και οταν το ξανατικαρεις, τα ξαναπαιρνεις? Τι ακριβως γινεται?

Gvirginia

@FoT1s Δε το ξέρω αυτό. Η ανακοίνωση της Microsoft λέει ότι κόβει εντελώς το bonus από την κάμερα αλλά αυτοί που το είχαν ενεργοποιημένο μπορούν να κρατήσουν το χώρο μετά τις αλλαγές. Όμως δεν αναφέρει πουθενά αν έκοψε το bonus της κάμερας ένα μήνα πριν ή αν θα το κόψει αρχές του 2016.
Εγώ είχα βγάλει το αυτόματα για κάνα τρίμηνο και μετά το ενεργοποίησα πάλι. Δεν έχασα τίποτα.
Επίσης από πού κοιτάς το χώρο σου? Από την εφαρμογή στο κινητό ή από τη σελίδα του onedrive στον browser? Αν την κοιτάς από το κινητό, δοκίμασε να κάνεις restart. Πάντως από τη σελίδα του onedrive φαίνεται καλύτερα τι έχεις και πότε λήγει.
Αν δεν βγάλεις άκρη, επικοινώνησε με τη Microsoft, πριν τις 31 Γενάρη που αρχίζει η νέα πολιτική, ώστε να δεις αν δικαιούσαι το bonus από την κάμερα.

FoT1s

@Gvirginia

Και απο την εφαρμογη αλλα και απο τον browser, 15 μου δειχνει διαθεσιμα GB. 🙁

παπαροκάς tiamat

Εγω παντως διαμαρτυρηθηκα εντονα στο playstore και απο 5 αστερια τους εδωσα 1 συν οτι εγραψα αρνητικη κριτικη . Τωρα δεν την αλλαζω !

Αποστόλης

αν και το έσωσε τελευταία στιγμή γιατί σκόπευα αυτές τις μέρες να κατεβάσω ό,τι είχα μέσα και να το διαγράψω.!

RigoMS

Εμενα μου ήρθε email πριν 5 μέρες στο outlook που με ενημέρωνε ότι δεν επιρεαζομαι απο της αλλαγές…32 gb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.