Software

Microsoft Teams: Έφτασε τους 250 εκ. μηνιαίους χρήστες

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του Microsoft Teams, αφού πλέον έχει ξεπεράσει το ορόσημο των 250 εκατομμυρίων ενεργών μηνιαίων χρηστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο πληθυσμός αυτός αριθμούσε 145 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Microsoft, το Teams έχει σχεδόν 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω του smartphone τους, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 124 οργανισμοί που έχουν πάνω από 100.000 χρήστες, πιστοποιώντας ότι το Microsoft Teams είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βρει εφαρμογή σε επαγγελματικό πλαίσιο.

Είναι προφανές ότι η άνοδος του Microsoft Teams δεν είναι άσχετη από την πανδημία και τους περιορισμούς που έχει θέσει ο Covid-19. Η ανάγκη για απομακρυσμένες συνομιλίες και η τηλεργασία εκτόξευσαν το ενδιαφέρον για τέτοιου τύπου υπηρεσίες και εφαρμογές.

Η Microsoft δεν κρύβει ότι έχει υψηλές βλέψεις από το Teams, κάτι που φαίνεται και από την απόφασή της να βάλει ένα κουμπί που ενεργοποιεί την εφαρμογή στην taskbar των Windows 11. Οι αριθμοί, πάντως, τη δικαιώνουν.

Επεξεργάστηκε την 29 Αυγούστου 2021 17:18

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.