Windows Azure, Λειτουργικό Σύστημα Cloud Computing

Η Microsoft παρουσίασε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών (World Wide Partner Conference), την πλατφόρμα Windows Azure για τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες της. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει ουσιαστικά ένα Λειτουργικό Σύστημα για Υπηρεσίες Cloud, μια Διαδικτυακή Σχεσιακή Βάση Δεδομένων – το Microsoft SQL Azure – καθώς και τα .ΝΕΤ Services, που εξασφαλίζουν τη συνδεσιμότητα και τη διαλειτουργικότητα με το οικοσύστημα.

windows-azure1

Η πλατφόρμα Windows Azure προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία για τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες, καθώς διατίθεται μέσα από μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία διαχείρισης και τιμολογείται ανάλογα με τη χρήση της (pay-as-you-go).

Όπως τόνισε ο Bob Muglia, Διευθυντής του Τμήματος Server & Tools Business, Microsoft Corp, η Microsoft θα διαθέσει τα Windows Azure, το SQL Azure, και τα .NET Services, μέσω μιας τιμολογιακής πολιτικής που θα επιτρέπει στους συνεργάτες και τους πελάτες της να χρεώνονται μόνο για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν. Οι συνεργάτες της Microsoft επίσης θα ωφεληθούν από τις ειδικές προσφορές που θα εξασφαλίσουν ταχύτερη διάθεση υπηρεσιών, μείωση της πολυπλοκότητας των πληροφοριακών συστημάτων και ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους.

Προκειμένου να ικανοποιήσει τις πολύπλοκες ανάγκες των συνεργατών της και των πελατών της, η Microsoft παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις χρησιμοποιώντας όρους κατανοητούς, προσαρμοσμένους στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Αυτές θα υποστηρίζονται από τα κατάλληλα SLAs (Service Level Agreement), τα οποία καλύπτουν τη συνδεσιμότητα και την υψηλή διαθεσιμότητα των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχονται από τα Windows Azure, το SQL Azure και τα .NET Services.

Επίσης ανακοινώθηκε το μοντέλο τιμολόγησης βάσει κατανάλωσης, το οποίο προσφέρει σε συνεργάτες και πελάτες ένα απλό και ξεκάθαρο πλάνο τιμών, που χρησιμοποιεί συγκεκριμένες μονάδες μέτρησης της κατανάλωσης για να υπολογίσει τη συνολική χρήση, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την πρόβλεψη του κόστους, χωρίς να επηρεάζεται η ευελιξία και ο έλεγχος. Οι συνεργάτες και οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτόν τον τύπο της κοστολόγησης βάσει χρήσης, εξασφαλίζοντας την ευελιξία που προσφέρει το «Cloud Computing», καθώς και σημαντική μείωση του απαιτούμενου χρόνου εκκίνησης.

Όσοι συμμετέχουν στο Δίκτυο Συνεργατών της Microsoft λαμβάνουν μια επιπλέον έκπτωση 5% στο κόστος χρήσης των Windows Azure, του SQL Azure και των .NET Services. Παράλληλα, ως επιπρόσθετο προνόμιο του προγράμματος MSDN Premium, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στους συνδρομητές επιπλέον πόρους για την ανάπτυξη και τον έλεγχο των εφαρμογών τους που θα υλοποιούνται με τη λογική του «Cloud Computing». Στους συνεργάτες και στους πελάτες της Microsoft που επιθυμούν να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν εφαρμογές με δυναμική κλιμάκωση και χαμηλό/προβλέψιμο κόστος, θα προσφέρεται το πρόγραμμα προώθησης «Development Accelerator».

Η πλατφόρμα Windows Azure, το SQL Azure και τα .NET Services, θα είναι διαθέσιμα με την έναρξη του Professional Developers Conference 2009. Η Microsoft ενθαρρύνει τους συνεργάτες και τους πελάτες της να ξεκινήσουν να δημιουργούν από σήμερα τις εφαρμογές τους στη «δοκιμαστική έκδοση» που διατίθεται στην κοινότητα (Community Technology Preview – CTP), χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Windows Azure και τις software-plus-services (S+S) προσφορές είναι διαθέσιμες στο https://www.windowsazure.com.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Sony PlayStation 5

Sony PS5 Beta Software: Θέλεις να το δοκιμάσεις πριν κυκλοφορήσει;

Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το νέο λογισμικό του Sony PS5 μπορούν να κάνουν signup προτού κυκλοφορήσει ευρέως.

Software Microsoft Windows 7

Windows 7: Η Microsoft δεν δίνει πλέον drivers με κάθε update

Η Microsoft σταματά σιγά-σιγά την υποστήριξη των Windows 7, καθώς δεν προσφέρει drivers για αυτά στα καθιερωμένα Updates.

Software Xiaomi MIUI Xiaomi Mi 10T

Xiaomi Mi 10T και Mi 10T Pro: Ξεκίνησε το update σε MIUI 12.5

Τόσο το Xiaomi Mi 10T όσο και το Mi 10T Pro έχουν ξεκινήσει να αναβαθμίζονται σε MIUI 12.5 στις ευρωπαϊκές εκδόσεις τους.

Software Tim Cook Apple Android iOS

Tim Cook: To Android έχει 47 φορές περισσότερο malware από το iOS

Στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του, ο CEO της Apple, Tim Cook, κατηγόρησε το Android για σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα malware σε σχέση με το iOS.